Oğlum 1 yaşında hareketleri bizi anlaması fln normal ama 1 aydır kafasını bazen yere koyuyo öyle duruyo yada arkasını biyere vuruyo şimdide kızınca kafasını salliyo araba tekerlekler ile çok oynuyo bide sizce normalmi bunlar
Allah korusun İNŞALLAH degıldır sız bır doktora goturun
Sinirden o bebeklerde sinir oluyo.vuruyo yumrukluyo kafasini salliyo
İnşallah değildir daha birçok belirti gostermesi gerekir. Bunları çoğu çocukta görüyorum arkadaşımın kızı da öyle 1,5 yaş. Sinirden yapıyorlar. Sakinleştirici etkinlikleri artırmayı deneyebilirsiniz. Doğada vakit geçirmek, sulu, köpüklü etkinlikler iyi gelebilir.
dr lakin en önemli dikkate aldıkları ismini söylediğinizde hemen bakıp tepki veriyormuş en önemlisi bu el kol sallamak kafa sallamak teker döndürmek bunlar oyun ve sevinç olacakta yapıldığı için önemsemiyormuş enerji ismine tepki vermiyorsa mutlaka Dr a gözükün bazen benim oğlumda teker döndürür kollarını sallar hemen ismini söylerim yanında dönerhemen bakar o zaman içim rahatlar
Benim kızımda aynı 11 aylık bazen gidiyor yastığa yatıyor hiç aklıma gelmedi çünkü oyun olarak yaptığını anlıyorum ismine tepki de veriyor her seferinde. Bence tek bişeyden yormayın takip edin içinize sinmese doktora götürün
20 haftalik ken olcmedilermi 20 haftalik ultrasyonda boyun tarama yapiyolar.orda down syndroom Edwards syndroom partou syndroom biliyolar.bide 13 haftalik kan testinde cikiyo hamileyken bunlari yaptirdiysan.
Bu kadar küçük davranışlarla hemen otizmli demek doğru değil. Fakat siz bu davranışların yanında başka hangi davranışlar sergiliyor bir süre takip edin. Mesela seslenince tepki veriyor mu buna bakın hatta mümkünse kayda alın. Sizinle göz teması kuruyor mu iletişim kurarken, sosyalleşme konusunda nasıl mesela yabancılarla yanyana gelince ne tepki veriyor bunlara bakın ki doktora gidince söyleyeceklerinizi değerlendirebilsin
Bu arada siz seslenirken o başka bir şeye odaklanmışsa da tepki vermeyebilir her tepkisizlik de otizm olarak değerlendirilmez. İletişime açık olduğu anı yakalamaya çalışın. O bir oyuncağa odaklanmışsa sizde ısrarla adını söylüyorsanız dikkati dağıldığı için de sinirlenebilir
Bunlar tek başına otizm belirtisi değil. Normal bir çocuğun Normal olan davranışları da böyle olabiliyor. Hatta dikkati başka yerde olduğu için ya da umursamadığı için ismine tepki bile vermeyebilir bazen bebekler. Sizin komutlarınızı anlıyor mu? Göz teması kuruyor mu bunu takip edin. Mesela, dışarı çıkalım dediğinizde, hadi şunu yapalım dediğinizde anlayıp bir tepki veriyor mu yoksa ancak ayakkabıları giyip kapıyı açınca mi anlıyor böyle şeylere dikkat edin. Ancak bir uzman tanı koyar ama bu bahsettiğiniz durum hemen hemen her bebekte olabilecek şeyler.
Tamam teşekkür ederim
Yaptırdım herşeyi normal çıktı çok şükür
Göz teması kuruyor ismini seslenincede bakıyor gel annem mama yiyelim dedigmdede arkamdan geliyor yada biz gidiyoz by by diyoruz kızımla şakayla o ağlamaya basliyo yani anlaması güzel çok şükür
O zaman korkma bacim senin oglan ayni benim oglan gibi hiper aktif.zeki cocuk olacak merak etme.
İnşallah canım Allah herkesin çocuğuna sağlık sıhhat versin![]()
InsaAllah ablacigim
Çok güzel komutları alıp tepki veriyormuş
Evet çok şükür ya belki kızımdan farklı hareketler yaptığı için bana tuhaf geliyor
Her bebek kendine has özellikleriyle doğuyor ![]()
![]()