Kızlar bebeği. 5.5 aylık destekli oturuyor hiç yatmak istemiyorum. Sağa sola, yüz üstü dönüyor ama öyle kalınca ağlıyor. Sorun şu bu bebe ne zaman desteksiz yıkılmadan oturur ne zaman emekler?
Merhaba öncelikle şunu belirtmek isterim ki her bebeğin durumu aynı değil yani ne zaman emekler belli değil hiç emeklemeden yürüye bilir örneğin 7 aydan sonra desteksiz oturur bebekler benim oğlum 9 aylık daha yeni oturma var emekleme yok yürüme yok önceki çocuklarim daha farklı olmuştu her an her şey olabilir minik yaramazlar kendini keşfedince
Benim oglan emeklemeden yurudu belli olmaz
7.aya doğru emeklemeye başladı. 7.ayda desteksiz oturabiliyor ama yarım yamalak arada devriliyor. Her bebeğin gelişimi farkli tabi. Bazi bebekler emeklemeden yürüyormuş.
@isililke Bebekler genellikle 6-9 aylık dönemde desteksiz oturmaya başlayabilirler. Zamanla sırt ve karın kasları güçlendikçe, kendi başına dik durmayı öğrenecektir. Emekleme genellikle 7-10 aylık dönemde başlar. Ancak bazı bebekler emekleme aşamasını atlayıp doğrudan yürümeye geçebilir.
cocuk doktorum emeklemenin saglikli oldugunu soyledi.bebek yurume evresine adim adim baslamasi
Lazim demisti.
Once surunme ,emekleme, sonra ayakta dikilme,bir yere tutunarak yurume ,sonra da tamamen desteksiz yurume.
Ama iste her cocuk ayri.benim oglan mesela,surunmeden sonra direk tutunarak yuruyodu.
8 ayına girdi desteksiz oturdu 6-7 aylıkken oturqmiyordu destekli bile çünkü çok geç başlamıştık ama oturuyo merak etme sürekli oturt onu minderin arkasına kenarlarına yastık köy
Benim kızım çok erken oturmaya başladı desteksiz. Tummy time dışında ekstra bişey yapmadık. Her bebeğin gelişimi farklı vakti gelince kendisi yapıcak zaten