Biz rotayı 2. Ve 4. Ayda verdik menenjitte 3. Ve 5. Ayda yaptırdık. 5. Ayda yaptırınca ateşi 37.8 e yükseldi calpol sayesinde geri düştü.
Nimernix yapıldı bu ay sadece
Rotayı yaptırdım menenjit aşısı ateş falan yapıyor ya beni korkutuyor nedense yaptırıyim mi bilemedim.
Ben cevremdekilerden o kadar çok tepki alıyorum ki aşı yaptirma ne gerek var diye aslında şuan ülkemize o kadar çok Suriyeli ve Afgan geldiki ve hiçbirinde aşı yok ve ister istemez temas olacak okul ortamı vs. Bence aşı yaptırmalısınız ateşi de aşırı yükselmiyor bir gece takibini yaparsınız
Yaptırmak istiyorum aslında rotayı yaptırdım çünkü. ateşten dolayı travmam var açıkçası çok korkuyorum kızım kucagimda baygınlık geçirmişti ateşi çıkıp hastaneye gidene kadar o zaman korktum ateş çok korkutuyor beni o yüzden. Allah’a şükür kızım çok iyi biseyi yok 7 yaşında. Ama ben atlatamadim o durumu
Ben olsam bende atlatamazdım. Ama 37.5 olduğu zaman calpol verirsin fazla yükselmez diye düşünüyorum.
Ben aşıdan 15 dk sonra calpol verdim sonra 6 saatte bir ver dedi doktor öyle yapmama rağmen ateşlendi biraz ama korkmayın inşallah bir şey olmaz
Büyük ihtimalle yaptırırım cunku hastalıklar ortada kol geziyor. Ateş dışında korkum yok aşı karşıtı biri değilim hepsi çocuklarımız için. Çok teşekkür ederim sizede
Memenjit aşısının hangilerini yaptırdınız acaba
Bende aynı şekilde düşünüyorum. Aslında bu aşıları devletin sağlaması lazım. Çünkü alan var alamayan var. Ben alıyorum ama 3 aşı çoğu insana yüksek maliyetli yaptıramayan insanlar oluyor üzücü yani
Bende sizin gibiyim ama yaptıracağım bebişim in sağlığı için. İnşallah çok ateşleme yaşamadan atlatırız. Olmadı menenjit aşılarını arasına 3 4 gün mü koysam diye düşünüyorum ağır olmasın diye
Nimenrix ve bexero ikisini birden yaptırdım. Bitti şükür bir gece zorlandık 2 3 gün de huzursuzluk çok şükür atlattık. Devlet çoğu ilaçta böyle hatta bazı ilaçlara da kısıtlama getirdi. Rabbim hastaliklardan korusun çocuklarımızı ve bizleri
Amin inşallah. Bende perşembe yaptıracağım bakalım bizim ki nasıl geçecek
Hadi bakalım inşallah ateşsiz atlatırsnz
Bızım bebek 2 aylık oldu ve bu rota ve menenjit asısı fıaytı ne kadar ve ıcın yapılıyor .
Biz geçen ay 5.500 e yakın ödemiştik 2 aşı için. Rota virüsü bağırsak iltihabına yol açan bir virüs. Şiddetli ishal, ateş ve kusma yapıyor. Hastanede yatmadan iyileşilmiyor. Hatta ölüme kadar bile gidebiliyor. Bunu önlemek, daha kolay atlatabilmesi için yapılıyor. Menenjit ise beyni saran zarların ve omuriliğin iltihaplanması ile oluşan bir hastalık. Yüksek ateş yapar ekstra bebeklerde bıngıldak şişmesi, iştahsızlık, yavaş tepkiler tarzında belirtiler de gösterebiliyormuş. Aynı rota virüs gibi menenjit de ölüme kadar gidebiliyor. Bunu önlemek daha hafif atlatması için yapılan aşılar.
Bılgılendırdıgın ıcın cok tsk ederim
Rica ederim
Yarin asimiz var menenjit kabaluk kabakulakcik
Acwy 14 ay konsultasyon burosunda.
Herkese merhaba özel aşıları yaptıran varmı ne gibi yan etki yaşadınız
Veya yaptıracak mısınız kararsız kaldım fikir almak istiyorum