Özel aşılar rota virüs

Özel aşılardan yaptırıyor musunuz kızlar

Biz rota da menenjit de yaptırdık. İkisi de çok önemli aşılar bence :person_raising_hand: Rota virüs ağır ishal yapan, çok sıvı kaybetmesini sağlayan bir virüs ve genelde hastane yatışı ile sonuçlanacak kadar halsiz düşürüyor bebekleri. Aşı yapıldığı zaman çok daha hafif atlatıyorlar

Biz sadece rota yaptirdik ..menenjit biraz daha agir dediler .. rota aşısi oldugu zaman da bi sorun olmadi .

Bizde hepsini yaptırdık. Çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hele artık ortak top havuzları vs rota virüsünün yoğun olduğu yerler olduğu ile ilgili birseyler duymuştum. Rota çok ağır bir aşı değil ama vurulduktan birkaç gün sonra özellikle alt değişiminden sonra ekstra özen gosterilmesi gerekiyor yanlış bilmiyorsam sizlere herhangi bir virüs bulaşmasın diye. Menenjit biraz daha ağır ağlama ve ateş yapıyor maalesef. Hatta biz bugün 2. Dozu vurulduk ateşimiz 38i gecirmemeye calisiyoruz bakalım :pensive_face: umarım bunun üzerine çıkmaz.. ilkinde 39u görmüştük. Ateşi çıkınca hep şu geliyor aklıma aşısı böyle yapıyor Allah korusun hastalığı ne hale sokar küçük bebek :pleading_face: Allah esirgesin tüm hastalıklardan hepimizin bebisini :palms_up_together:t2:

Ay ben önemsemedim dedim ne olabilir ki.bayram zamanı.bauram yaparken millet biz.oglumla hastanede 6 gün yattık.cok.zorduu şimdiki aklım olsa ne varsa yaptirirdim

Rota da menenjit de yaptırdım

Evet canım rotayı bitirdik menenjitin 2. Dozunu yaptircam

Biz ikisinide yaptırfık 2.dozlarunı oldu bi yan etki vs olmadı rota ilk 6 aydı galiba yakalanma tiski yüksekmiş doktoruma sorduğumda devlet hastanesinde menenjiti kesin yaptır ölümcül rotada çok uğraştırıyp dedi çok seck yaptım dedi bi kaç araştırma yapınca kötü bi durum diye bende yaptırdım

Oğlum sekiz aylik geç kaldım mi

Rota için geç kaldın menenjit yaptırabilirsin doktoruna sor takvimi oluşturur canım

Yaptirdik 2.5 kadar olan butun asilarini
2.5 yasinda yine var.

E rota olduk biz gene olma ihtimali var mı

Evet yine rota olabilirsiniz ama bir hafta on gün hastanede ağır ishal ve su kaybı yaşamadan evde hafif atlatırsınız.

Teşekkür ederim canim