Merhaba kızlar
3.ayda devlet aşısı yok diye özel aşıları yaptırmayı düşünüyorum.
Rota aşısı olarak rotarix, menenjit aşıları olarak nimenrix ve bexsero yaptıracağım. Siz hangilerini yaptırdınız? Ve tavsiyeleriniz, önerileriniz neler ? Bexsero yüksek ateş yapıyormuş galiba biraz korkuyorum ama
Rota virüs olarak rotarix yaptırdım menenjiti dün doktorumuza danıştık menenjit aşısını aşı olmayan rahat geçireceği bir ay yapalim dedi hani 3 ncü ay aşısı yok ama 4 ncü ay aşısı ile denklesiyor hemde menenjit ile rota aynı anda yapılmaz menenjit ağır bir aşı biz 9 ncu ayda yapmaya karar verdik doktorumuz ile birlikte menenjitin hangi ay yapılacağını doktorunuz ile karar verin bence menenjit olarak bize bexsero yu önerdi
Rotayı yaptırmadık ama menenjit aşısını 7.ay kontrolünde yaptırdık çok şükür ateş ya da farklı bir huzursuzluk yapmadı
Rota ve memenjit aşıları aynı anda öneriliyor. Bir kaç doktora sordum araştırdım da. Ve menenjit aşıları 2 grup bexsero sadece bi grubu diğer grubundada bi aşı yaptırmanız gerekir. menenjit aşılar olmadan %90 hasar bırakıp atlatılan bir hastalık. Bence bir kaç doktora sorun siz tek doktor yanıltabilir. Hepsinin önerisi farklı oluyor
Hangileri yaptırdınz acaba bexsero nimenrix menveo
Canım ben zaten rotayı yaptırdım zaten menenjit aşısı rota ile birlikte yapılacak diye bir kural yok menenjit aşısını biz doktorumuz ile karar verdik ve 9 ncu ayda yaptircaz ayrıca menenjit aşısı yapılmadan öyle kolay atlatilmiyor vücuda giren bir virüs veya bakteri seni menenjit yapabilir menenjiti her yaşta olabiliyorsun ve bulaşıcıdır ben doktorumdan çok eminimde bence siz doktorunuzu değiştirin
Rotarix ve bexsero yaptırdım. Nimenrix i de 1 yaşından sonra tek doz olarak yaptıracağım. Ilk doz da 3-4 defa 38.5 kadar ateşi çıktı calpol verdim düştü. Ikinci dozda
Dr ateşin 38 e çıkmasını bekleme ilk doza göre biraz fazla ateş yapabilir dedi ama bizde 2 defa 37.5 çıktı calpol verdim düştü. Biraz da huzursuzluk vardı.
Bexsero çok korkutuyor beni ateşten dolayı. Gece uyuyakalırsam ateşi çok yükselirse diye. Aşıdan önce calpol verenler varmış aklıma yatmadı da değil. Birde nimenrix 1 yaşından sonraya bırakmanızın bir sebebi var mı acaba? Bir kaç doktorla konuştum hepsi bexsero ile aynı zamanda yapılmasını tavsiye etti bana.
Bize aşı olmadan önce calpol verdiler. Üst üste aşıları çok yüklemek istemedik. Malum ağır aşılar ve biraz da ateşten korktuk. Psikolojik olarak aklınız bebekte olduğu için uyuyakalmanız biraz zor. Ama 2-3 saatte bir alarm kurabilirsin
Teşekkür ederim
Biz rotayı 2. Ve 4. Ayda verdik menenjitte 3. Ve 5. Ayda yaptırdık. 5. Ayda yaptırınca ateşi 37.8 e yükseldi calpol sayesinde geri düştü.
Nimernix yapıldı bu ay sadece
Rotayı yaptırdım menenjit aşısı ateş falan yapıyor ya beni korkutuyor nedense yaptırıyim mi bilemedim.
Ben cevremdekilerden o kadar çok tepki alıyorum ki aşı yaptirma ne gerek var diye aslında şuan ülkemize o kadar çok Suriyeli ve Afgan geldiki ve hiçbirinde aşı yok ve ister istemez temas olacak okul ortamı vs. Bence aşı yaptırmalısınız ateşi de aşırı yükselmiyor bir gece takibini yaparsınız
Yaptırmak istiyorum aslında rotayı yaptırdım çünkü. ateşten dolayı travmam var açıkçası çok korkuyorum kızım kucagimda baygınlık geçirmişti ateşi çıkıp hastaneye gidene kadar o zaman korktum ateş çok korkutuyor beni o yüzden. Allah’a şükür kızım çok iyi biseyi yok 7 yaşında. Ama ben atlatamadim o durumu
Ben olsam bende atlatamazdım. Ama 37.5 olduğu zaman calpol verirsin fazla yükselmez diye düşünüyorum.
Ben aşıdan 15 dk sonra calpol verdim sonra 6 saatte bir ver dedi doktor öyle yapmama rağmen ateşlendi biraz ama korkmayın inşallah bir şey olmaz
Büyük ihtimalle yaptırırım cunku hastalıklar ortada kol geziyor. Ateş dışında korkum yok aşı karşıtı biri değilim hepsi çocuklarımız için. Çok teşekkür ederim sizede
Memenjit aşısının hangilerini yaptırdınız acaba
Bende aynı şekilde düşünüyorum. Aslında bu aşıları devletin sağlaması lazım. Çünkü alan var alamayan var. Ben alıyorum ama 3 aşı çoğu insana yüksek maliyetli yaptıramayan insanlar oluyor üzücü yani