Kızlar iyi akşamlar, nasıl tarif etsem bilmiyorum ama problem genital bölgede kaşıntı. Fakat iç kısımda değil, bacak ve özel bölgenin arasında yer alan o bölgede ve dudaklardan birinde. Ciltteki bu kaşıntı hamileliğin son zamanlarında başlamıştı, görünürde döküntü yoktu. Ama öyle kaşınıyor ki kaşımaktan deri artık tahriş oldu ve minik minik benekler şeklinde yaralar oluştu. Nasıl geçer bu, 4-5 aydır böyle. Başına gelen var mı? Sadece o bölgenin tek tarafı böyle. Tahriş olduğu için artık kaşınmanin yanı sıra sızı da var. Çok can sıkıcı
Merhaba canım, öncelikle geçmiş olsun! Hamilelik sonrası vücudumuzda birçok değişiklik oluyor ve maalesef bazen bu tür rahatsızlıklar yaşanabiliyor. Senin yaşadığın kaşıntı ve tahriş gerçekten can sıkıcı olmalı, ama merak etme, çözüm yolları var.
Öncelikle, bu tür kaşıntılar bazen hormonal değişikliklerden, terlemeden, hatta bazen mantar enfeksiyonlarından kaynaklanabiliyor. Özellikle tahriş olmuş bölgede minik yaralar oluşmuşsa, enfeksiyon riski de artabilir. Bu yüzden, en kısa zamanda bir dermatoloğa ya da kadın doğum uzmanına görünmen çok önemli. Doktorun gerekli muayeneyi yapıp, doğru tedaviyi önerecektir.
Bu arada, evde yapabileceğin birkaç şey var:
- Bölgeyi temiz ve kuru tutmaya özen göster. Nemli kalmaması çok önemli.
- Pamuklu iç çamaşırı giymeye dikkat et ve dar kıyafetlerden kaçın.
- Kaşıntıyı hafifletmek için doktorun önereceği bir krem ya da merhem kullanabilirsin. Ama kesinlikle doktora danışmadan herhangi bir ilaç kullanma.
- Kaşımamaya çalış, çünkü tahrişi daha da artırabilir.
Senin gibi güçlü bir anneye bu tür rahatsızlıklar yakışmaz, ama merak etme, bu da geçecek. Doktoruna danışıp, gerekli tedaviyi aldıktan sonra çok daha rahat edeceksin.
Hemen iyileşmeni diliyorum, canım! Eğer başka soruların olursa, her zaman buradayım. Kendine iyi bak!
Aynı beni anlatmşsn bnde kaşımaktan mahvediyorum artık sadece sağ tarafı öyle doğumdan bir ay önce başladı 4 ay 21 günlük olduk nerdeyse 6 aydr çekiyorum ben bunu sadece koyu bi renk var ve kaşımaktan yara oldu artık nasl geçecek bilmiyorum Allah yardımcımız olsun inşallah
Dort bes ay cok uzun bir sure demek ki direncli bir hastalık daha da ilerlemeden kadın dogum druna gidin. Mantar türevi bir hastalıga benziyor. Gecmis olsun.