Özel bölgede iltihap

Merhaba anneler oğlumda çok özür dileyerek söylüyorum pipisinin içinde beyaz beyaz bir şeyler hatta bazen silerken ıslak mendile geliyor komşu iltihab olabilir erkenden sünnet ederler filan dedi sizce ne olabilir

Merhaba canım, öncelikle endişelenmene gerek yok, bu tür durumlar çocuklarda zaman zaman görülebilir. Beyaz renkli maddeler genellikle fiziksel gelişim sürecinin bir parçası olabilir ve çoğunlukla zararsızdır. Ancak, bunun birkaç olası nedeni var:

Olası Nedenler:

1. Sünnet derisi altındaki doğal salgı: Çocuklarda, özellikle sünnet olmamış bebeklerde, sünnet derisi altındaki doğal salgılar birikmiş olabilir. Bu, genellikle smegma olarak bilinir ve zararsızdır.
  2. Hijyen Eksiklikleri: Temizlik sırasında, sünnet derisi altındaki maddelerin birikmesi nedeniyle böyle bir durum olabilir. Sünnet derisini nazikçe geri çekip temizlemek, bu maddelerin birikmesini engellemeye yardımcı olabilir.
  3. İltihap: Eğer pipi kısmında kızarıklık, şişlik, ağrı gibi başka belirtiler de varsa, bu bir iltihap belirtisi olabilir. Ancak, sadece beyaz madde varsa, iltihap olup olmadığını netleştirmek için bir doktora başvurmak iyi olabilir.

Ne Yapmalısın?

• Nazik Temizlik: Sünnet derisini nazikçe geri çekip temizlemek önemlidir. Fakat zorlamamalısın.
  • Doktora Danış: Eğer ağrı, şişlik, kızarıklık gibi başka belirtiler varsa, bir çocuk doktoruna başvurman iyi olur. Doktor, gerektiğinde tedavi önerisi verebilir.

Böyle durumlar genellikle geçici ve zararsızdır, ancak eğer başka belirtiler eklenirse, doktorla görüşmen iyi bir adım olur. :sparkling_heart:

Hiç endişelenme bence benim oğlumda da 3 aya kadar vardı. 5 doktora sordum emin olmak için :joy: hepsi normal dedi. Sünnet yaptırdım ben ama o sebepten değil dönmeye başlamadan ilerde travma olmaması için yaptiridm.

Teşekkür ederim @admin ve @Urazbaby yorumlarınız içimi rahatlattı kızarıklık veya şiş olup olmadığına bakmadım bez değiştitdiğimde bakıcam çocuk doktoruna randevu bulmak zor devlet hastanesinde