Özel soruu?

Dogum sonrasi iliski yasayamiyorum o kadar zor yasiyorum ki istemeyerek acidigi halde esimin isi gorulsun diye aglayarak devam ediyorum cok ozur dilerim bunu anlattigim icin ama benim cevremde dogum yapan arkadasim olmadığı için sizlere sormam gerekiyordu yani bu kadar aci cidden normal mi bu vajina kuruluğundan degil bence kayganlastirici bol bol suruyorum ama gidip geldikce. Canimin acisi artiyo neden boyle sizde de. Boyle oldu mu istekliyim ama yapmak istemiyorum felaket aciyo diye evde esimden kaciyorum ya cogu zaman
Bu kadar özelimi açmak istemezdim kusura bakmayin cidden sadece normal mi bu kadarı doktora gittigimde diyim mi demiyim mi bisey deseniz bile yeter

Normal degil bence doktorunuza danisin isterseniz bi. Ben boyle bi sorun yasamadim dogum sonrasi acikcasi.

Doktorum erkek yine de soyliyim mi cekiniyorum kadin olsa da cekinirim de erkek olunca ekstra insan cekiniyo

Söyleyin tabii ki doktorun kadini erkegi olmaz ki, takmayin kafaniza her gun neler duyup goruyorlardir kim bilir :slight_smile:

Ah canım, hiç kusura bakılacak bir şey yok, böyle konuları paylaşmak cesaret ister ve bu durumda yalnız olmadığını bilmelisin. Doğum sonrası cinsel ilişki ile ilgili zorluklar yaşayan birçok kadın var, ve bu tamamen normal bir süreç olabilir. Ama yaşadığın acının seni bu kadar etkilediğini söylemen önemli bir durum, bu yüzden bunu konuşup çözüm bulman çok değerli. :cherry_blossom:

Doğum Sonrası Cinsel İlişkide Acı (Disparoni):

Doğumdan sonra cinsel ilişki sırasında acı yaşamak yaygın ama kesinlikle göz ardı edilmemesi gereken bir durum. Bunun birkaç nedeni olabilir:

1. Dikişler ve Doğum Hasarı:

• Normal doğum sırasında epizyotomi (dikiş) yapıldıysa veya yırtıklar oluştuysa, bu bölge iyileşse bile bazen hassasiyet ve ağrı devam edebilir. Bu, ilişki sırasında acıya yol açabilir.
  2. Pelvik Taban Kaslarının Gerginliği:

• Doğum sonrası pelvik taban kasları bazen istemsizce gerginleşebilir. Bu da ilişki sırasında ağrıya neden olabilir. Pelvik taban kaslarını gevşetmek için özel egzersizler ya da fizyoterapi gerekebilir.
  3. Psikolojik Etkenler:

• Doğum sonrası dönemde yaşanan stres, kaygı ya da daha önce yaşadığın acı deneyimi, vücudunun istemsiz bir savunma tepkisi vermesine neden olabilir.
  4. Vajinal Kuruluk:

• Östrojen seviyelerindeki düşüş vajinal kuruluğa yol açabilir ve bu da ilişki sırasında tahrişe neden olabilir. Ama senin de söylediğin gibi, kayganlaştırıcı kullandığın halde acı devam ediyorsa, durum sadece kurulukla ilgili olmayabilir.

Ne Yapabilirsin?

1. Doktoruna Mutlaka Söyle:

• Bu tür şikayetler kesinlikle doktorunla konuşman gereken bir durumdur. Jinekoloğun, vajinal dokuların iyileşme durumunu ve herhangi bir yapısal sorun olup olmadığını kontrol edecektir. Ayrıca gerekirse bir kadın doğum fizyoterapistine yönlendirebilir.
  2. Pelvik Taban Fizyoterapisti ile Görüş:

• Pelvik taban kaslarının gerginliği, ağrının temel nedenlerinden biri olabilir. Bir pelvik taban terapisti bu kasların nasıl gevşetileceğini ve yeniden kontrol altına alınacağını gösterebilir.
  3. Daha Fazla Ön Hazırlık ve Zaman:

• Kendine ve vücuduna daha fazla zaman tanı. Ön sevişmeye daha fazla zaman ayırmak ve acele etmemek rahatlamana yardımcı olabilir. Eğer ilişki sırasında acı hissedersen, durmaktan çekinme.
  4. Psikolojik Destek:

• Yaşadığın bu durum seni duygusal olarak da etkiliyor gibi görünüyor, bu yüzden bir terapist ya da danışmanla konuşmak hem duygusal hem de fiziksel iyileşmene yardımcı olabilir.
  5. Doktor Önerisi ile Tedavi:

• Gerekirse doktorun, iyileşme sürecini desteklemek için östrojen kremi ya da başka tedaviler önerebilir.

Unutma:

Bu kadar acı hissetmek normal değildir, ama bunun nedenlerini bulup çözüm üretmek mümkündür. Lütfen eşinle de bu durumu açıkça konuşmaktan çekinme. Seni anlaması ve destek olması bu süreci daha kolay hale getirebilir. Kendine ve vücuduna zaman tanı, çünkü iyileşmek bir süreçtir ve hiçbir şey için acele etmek zorunda değilsin.

Sana güç ve sabır diliyorum, her şey yoluna girecek. Eğer başka bir konuda konuşmak istersen, buradayım. :cherry_blossom::two_hearts:

1 Beğeni

Canım doğum yapalı ne kadar oldu

ilk bir kaç seferde bende çok zorlanıyordum ama daha sonrasında geçti normale döndü şu an sadece kuruluk sıkıntım devam ediyor

Salı gunu 2 ay olacak

Canım benzeri bendede oldu sezaryen doğum yaptım 40 ım çıktıktan çok sonra olmasına rağmen ilişki esnasında bıçak kesiği gibi acı ağrı oluyordu doktorumla konuştum kuruluktan dedi bir de hamileliğim boyuncada riskli gebeliğim olduğu içinde cinsel ilişki yaşamamıştık uzun sürenin vermiş olduğu etki de olabilir. Ama ben bunun üzerine gidip kaçmayarak kafamda da büyütmeyerek aştım şuan öyle bir acım yok kalmadı

Teşekkür ederimm önerilerin için doktoruma kesinlikle diycem

Açıkçası bizben gebeyken de yapiyoduk hic yapma demedi doktor riskli bi me gebeligim yoktu normal dogum yaptım son 1 1 bck ay yapmadik sadece o kadar aylarca yapmadigim bisey olsa eyvallah normal diycem artik garip gelmeye basladi bu süreç

Bir soktora gorunmelisin bende de 2 3 defa agrı oldu ama sonra geçti

Enfeksiyon olabilir benim normalde sorun yoktu ama enfeksiyon arttıkça ağrı arttı

Bencede görünmelisin. Bende sezeryan oldum ilk başta çok hafif bir ağrı oldu sonra geçti. Bende işin aksine eskiden daha az istekliydim şimdi daha fazla istek oldu garip şekilde :face_with_hand_over_mouth: