Park Beşikten düştü

Günaydın

Dün gece kendime bakım yapayım dedim, güzelce duştur bilmem nedir gece 3te kızım uyandı 5.30da anca uyuttum ve bende uyudum.

Sabah uyandığında uyandım, sütünü yapıp verdim içene kadar uykuya dalmışım beşiğinde düşüp ağladığında uyandım. Nasıl başardı bilmiyorum, kendimi suçlu hissediyorum.

1 hafta önce trafik kazası geçirdik (1 ay içerisinde 2 kere ayni şekilde) yine alnını vurmuştu bugün yine aynısı oldu. Hareketlerinde bir gariplik yok, dikkati vs yerinde takip ediyorum şuan ama kötü hissediyorum kendimi. Uyumamaliydim, dikkat etmeliydim.

kaç defa yatagı aşağı kata almamız gerek dedim ama almadım aşırı üzgünüm.

Geçmiş olsun canım kaç aylık bebeğin?
İnsanlık hali malesef yaşanmasa keşke ama oluyor, benim oğlum kolikti gece hiç uyumazdı bir kere dalmışım bende sizin gibi oda düştü aklım çıktı kafamı duvarlara vurdum nasıl olabilir diye hemen acile gittik usg çekildi falan çocuk doktorumuz bişeyi yok dedi ben o kadar kötüydüm ki içimiz rahatlasın diye beyin cerrahine yönlendirdi beyin cerrahi de bebeklerde 1 yaşına kadar kemikler sünger gibi o yüzden düşüşleri tolere edebiliyor bıngıldağına bakın böyle durumlarda eğer şişlik yada çöküklük yoksa ilk 2 saat içinde hareketlerinde problemi yoksa canınızı sıkmayın bişe yoktur her çocuk mutlaka düşüyor böyle böyle büyüyecek demişti

Teşekkür ederim :pleading_face: 6,5 aylık şuan, nasıl olabileceğine anlam veremiyorum sağlık ocağı yakın diye hemen oraya gittim ben kontrol ettim ama doktorda hemen baktı gayet normaldi hareketleri şuanlık Allah’tan bişeyi yok.

Geçen hafta da kafasını vurdu kaza esnasında hemen doktora gittik, kontrol etti tomografi çekildi bişey çıkmadı. Size söylediklerini söylediler bize de içiniz rahat olması için beyin cerrahina gidebilirsiniz dediler, sağlık ocagına gidince tomografi çekildiğini de söyledim, gozetim altında tut gecen hafta radyasyon almış vücudu yine maruz kalmasın aksi bir durumda tabi ki götür dedi.

Çok korktum üst üste olunca daha da endişelendim hala aklım almıyor kendi yatağından nasıl düştüğünü çözemiyorum

Düşdükten sonra kusmuyorsa endişe etmeyin.Dikkatli olun,kendinizi suçlamayın hala çok düşücek bebklerimiz.Bende ilk defa düştüğünde 10 aylıktı kendimi çok çok suçlu hiss etmiştimki “Neden uyutup kendi yatağına değilde bizim yatağımıza bıraktım diye” sonra emeklediği,oturduğu yerde düştüklerini görünce bu hiss yavaş yavaş kayb olup gitti.Şu an düştüğünde bile çok tepki verib “Aaaa” diyerek bağırarak korkmuyorum.Olabildiğince sakin bir şekildü kucağıma alıp,sakinleştiriyorum.Aksini yaptığımda 2 kat korkuyor.Max dikkatli olmaya,yalnız bırakmamaya,tehlikeleri kaldırmaya dikkat ediyorum bu kadar.Hani derler ya düşe,kalka büyüdüm diye işte o cümlenin çocuk halleri bu:)

1 Beğeni

Teşekkür ederim :pleading_face:, aslında farkındayım bunun ama üst üste gelince çok endişelendim. belki yanımda yatıyor olsaydı anlam verebilirdim ama yataktan kendisi nasıl düşebilir aklim almıyor hayretler içerisinde kaldım, normalde de düştüğünde büyük tepkiler vermiyorum çok sakin karşılamaya çalışıyorum sabahta sakin karşıladım :pleading_face:

Belki uyumasam yanıma alacaktım, yine düşecekti bilemiyor tabi insan :smiling_face_with_tear:

Keşke yaşanmasa ama her anne yaşıyor bunu. İlk kızım mutfakta salıncaktaydı kemerini takmamıştım hemen alıcam diye arkamı dönmemle ayağa kalktı düşeceğini anladım koşsam belki yetişecektim ama ben donup kaldım kaslarım çalışmıyordu sanki. Fayansa tam bıngıldağının üstüne düştü film falan çekildi 2 gün eşimle nöbetleşe başında bekledik.

Rabbim korusun bütün bebekleri, gerçekten kendini çok suçlu hissediyor insan şuan iyi Allah’tan suyla oynuyoruz keyfi yerinde :smiling_face_with_tear:

Kafasına bi ultrason çektirin ,cesurda düşmüştü koltuktan gözü morarmıştı , çok korkmuştum bende

şimdilik takip ediyorum, babası gelince kendi doktoruna götüreceğim :cry:

Valla her annenin başına geliyo neredeyse maalesef bizimki de masanın üstündeki ana kucağından düştü kafasını vurmadı ama izledik gözlerinde değişiklik kafada şişme uyku hali felan yoktu kusması yoktu doktora götürmedik. Ama hep adağım vardı onu geciktirmiştim sonra kızım düştü rüyama girdi adağım olduğu hem onu kestirdim hem sadaka verdim.

Siz de gözlemleyin özellikle bunlar yoksa biraz rahatlayın ama yine de doktora gidin

1 Beğeni

şükür iyiyiz şuanlık, bir sorunumuz yok ama yine de takip etmeye devam ediyorum. Herhangi birşey çıkmadı bakalım ilerleyen saatlerde de çıkmaz inşallah.

Bizimde adağımız var, hem araba hem de kızım için.
Arabayla 2 kere kaza yaptık alalı 6 ay oldu
Kızımda 2 kere kafasını çarptı sanırım etkisi var, kesmemiz gerekecek ama bakalım :pleading_face:

2 Beğeni

Bizimde ilk kızımıza 2 adağımız vardı birini kestik diğerini biraz zaman sonra kesebildik. Başımıza ne gelse ondan biliyorduk kestikte kurtulduk. Adak dilerken biraz mütevazi olmak gerekiyor bence. Bazen bütçemizi zorlayabiliyor.

Bu doğru gerçekten ama benimde adağım vardı düşmeden önce , düştükten sonra kestik rahatladık

1 Beğeni

Kafasinin arkasini vurmadigi surece bisey
Olmaz
Onlar bizden hizli inanki aniden
Beceriyolar nasil yapiyolarsa
Kamerayi daha cok kullaniyorum artik.
Bi yaramizlik yapinca goruyorum.
Gecmis olsun canim

1 Beğeni

bizde öyle düşünüyoruz ama bakalım kısmetse artık keseceğiz :pleading_face:

Teşekkür ederim abla, Allah’tan başka yerınde birşey yok sadece alnında vardı
Aşırı hareket halinde bazen şuan bile yetişemiyorum ona :smiling_face_with_tear:

1 Beğeni