Parmak ucuna basma

Kızım 10 aylık 2 aylık günde 15 30 dk lık yürüteç ancak kullandık şuan hızlandığında falan parmak ucunda yürüyor bu normal mi yaşayan oldu mu ne kadar da düzelir

Seni korkutmak istemem.. ancak yigenimde oyleydi. Aşil tendonu kısalığı varmış. Ameliyat oldu düzeldi bir sıkıntısı yok şu anda.

Normal de kızım tam basabiliyor ama

Hızlandığın da vs parmak ucunda gitmek istiyor

Benim bebeğim öyle bazen barmaq ucların yuyur yurutəcc oluyor ölə hızlı yürüyən də olur yani tam ayaq basır yerə biz şimdi 11 aylık az var eləyir o da hızlı koşan da olur

Merhaba yanlış anlamazsanız yürüteç kullanmaya biraz ara verin doktorlar buyüzden önermiyolar allah korusun sonra alışkanlık yapar. Şuan zaten sürekli öyle basmıyor diyorsunuz yürüteç kullanmayı bırakırsanız düzelir

Yurutec yerine yurume destegi alsan kendi motorik becerisini yapamadan yasak zaten.

Belki yürüteçle alakalı belki dediğim gibidir bilemem elbet.. sadece bu bilgi kenarda aklınızda bulunsun diye söylemiştim. Kontrollere gittiğinizde doktorunuza danışın bence.. doktor daha net bilgi verebilir. Ablam yürüteç yüzünden öyle oldu sanmıştı ama sebep baskaymis. İnşallah bir sıkıntı yoktur. Sağlıkla büyütün inşallah :blush::white_heart:

Ben doktor soruşdum ayağı tam basır sa soru deyil dedi barmaq üçünda yermek teztez yerində olur yavaş yavaş yeriyən olmur Elə elə qoyma tez yersin

Bu yürüteçten kaynaklı. Çünkü yürüteçteyken tabiki çocuğa eğlenceli ve kolay geliyor parmak ucuna basıp hızla ilerlemek. Parmak ucuna basarak yürütece hız veriyor ve adımlayarak yorulmadan istediği yere kolay ulaşıyor. Bunu uzun süre yaparsa alışkanlık eder ve ayağındaki aşil tendonu uzamaz. O zaman problem olur. Yürütecek koymayın kendiniz yürütün artık tavsiyem.

Normal yürüyen bebeğin bazen parmak ucunda yürümesinde sıkıntı yok. Bu olabiliyor. Ama yürüteç yüzünden parmak ucuna basmayı alışkanlık edinirse aşil tendonu uzamıyor. Ayak topuğunun üst kısmı var ya aşil tendonu orada. Topuğunu yere basması lazım ki o tendon uzasın. Bazen mama sandalyesinde ayak basma yeri olmadığında yine orası uzamıyor. Sonra çocuk istese de topuğuna basamıyor. Bu yüzden dikkat etmek lazım.