Kizlar cok titiz temiz biriyim oyle her ewe gitmem kimsenin biseyini ne kenmdm ne kizima giydiririm hergun dusunu aldiririm newresimlerim hafta yikanir ilk defa basima geldi fazla ewden cikmam pek bi yere gitmem kizimin kafasinda bit buldum sirke olusmus tek tek cikiyor ilacimi aldim ise yararmi weya onerebilceniz bisey warmi kac gundur alt ust oldum dusunmekten pskolojim bozuldu offf![]()
Ay ins gun asirimi yikadiniz hergunmu yikadiniz sampuanla
Küçükken okuldaki arkadaşlarımdan gelmişti bana da. Annem bit şampuanı aldı hergün banyodan önce sürdü taradı sonra banyo yaptırdı bir hafta falan devam ettik böyle. Bende bitmişti ama arkadaşlarımda vardı o yüzden öğretmen saçlarımızı kestirmemizi istemişti. Saçlarım kesilince çok üzülmüştüm. Sonra aşı için gelen sağlık görevlileri de tüm öğrencilerin saçlarını kontrol etmişti. Sınıftaki kimsede kalmamıştı
Bnm ilk defa basima geldi
Ay küçükken ben de bitlenmiştim şimdi ne zaman bu kelimeyi duysam kaşınırım. Paranit mi ne vardı tekte çözmüştü ![]()
Bnm ilk kez gldi
Geçmiş olsun işte nereden bulaşmış olacağını bulmaya çalışın valla sıkıntı cidden çünkü
Bilmiyormki ewden disarida cok cikmiyorum bit genelde kalabalik ortamdan bulasiyomus en son dugunumuz olduydu o kalabaliktami geldi blmiyormki
Paranit eczaneden aldiydik bide doktor yazdiydi paranit dahami iyi
Hergunmu yikadiniz birgun durup birgunmu yikadiniz
14 aylik canim dun kendi sacimi taradim sirkelerden bendede wardi bugun sacim belime kadardi kestim kisacik yaptim koaly tarayim gecsin diye bugun kizimin sacini taradim minik minik canli geziyodu elimle kopara bildigim kadr sirkeleri kopardim cildircam kac gundur yikamadigim sey kalmadi moralim cok bozuk ![]()
Hergunmu yikicam eczaci bisey demedi
kesin kalabalıktandır çünkü biz de sınıfça olduk annem yani neler neler kullandı (gaz yağı bile düşünün cehaleti) saçlarım uzundu kesmeye kıyamadı sonra eczacı önerdi bir kere yıkadı tarağıyla taradı ama saatlerce birdaha olmadı ama tik olarak kaldı sanırım duydukça kaşınıyorum
Ya bi de temiz saçı severmiş bit yani bu maalesef çevresel bi durum dikkat etmek lazım
Ewet bende saclarindaki sirkeyi tek tek kopardim dun kendi saclarimi kestirdim baya uzundu ama mecburdum cnku bitin taragiyla tarayamiyodum zor oluyodu bide kivircik saclarim bi gecseydi ya
Kac gundur bit sampuani kullaniyorz ama niye gecmiyor hala tek tuk war iyice motalim bozuldu
Bit günde 40 tane yumurta bırakır derlerdi eskiler. Yani sirkeler yumurtası oluyor ve bir kaç tene kalsa onlardan yeni bitler çıkıyor.
Hergun yikanip tariyorum bacim daha nabim
Ayy şukur kurtulduk ya eczaci nsil kullncaz demedi hergn suruyodum tanidik eczaci wardi o aklima geldi aradm en iyisi hangisi dedim paranit dedi kuru saca uygula en az 15 dk bekle bekleye bilirse 2 3 saat ne kdr cok bekletirsen iyi olur dedi sonra tara ardindan yika dedi bi kac gun snra kalani sur dedi oyle yaptim gecti iyiki sormusum