Oğlum daha 6 buçuk aylık eşim bugun portakal yerken azcik somurmasina müsade etti sizce bir şey olur mu? 1 yaş öncesi verilmiyormus bilsem verdirtmezdim şuan bişe olur mu diye sürekli takipteyim ![]()
Merhaba ben çocuk doktoru Osman Gönülal ı izliyorum ona da aynı soru sorulmuştu 1 yaşından önce sadece bal vermek yasak onun dışında ki her şeyi verebilirsiniz takip ederek demişti bilgin olsun sorun olmaz bence
Kayınvalidem de bebeğim 5 buçuk aylıkken mandalina vermişti bir sorun olmadı. Asitli olduğu için pişik yapma durumu var diye biliyorum. Ama bir defalıktan birsey olmaz
Ben veriyorum canım 6 aylik olduğundan beri suyunu sıkıyorum iciriyorum
Bal harici herşeyi az az veriyorum ben
Bizim doktorumuz şimdilik sadece kivi çilek incir hariç hepsinden verebilirsin dedi
Bişey olmaz canım portakal ne yapacak. Alerjik olabilen gıdalar hariç herşeyden azar azar verin. Ben 4 buçuk aydan beri portakal mandalina meyve suzgecine koyarak veriyorum. Çok seviyor.
Evet ama eşim geçen verdi napalim 1 yaşa kadar bal vermeyin sadece diyorlar
Acaba bal neden yasak 1yaşına kadar
Bağırsak sindiremiyormuş
Bal ciddi anlamda alerjen bir yiyecek olduğu için önerilmiyor genelde. Çünkü arılar o balı yapana kadar kim bilir hangi tür çiçeklerden polenleri topladılar o yüzden de alerji yapma oranı çok yüksek
Kizlarbama ev yapımı cicibebe tarifi lazım deniyeniniz var mı
Anladım teşekkür ediyorum
Alerjiden değil balda bulunan bir bakterideni
bal botulizm riski nedeniyle verilmemelidir. Balda Clostridium botulinum bakterisinin sporları bulunabilir ve bu sporlar bebeklerin bağırsaklarında toksin üretebilir. Bebeklerin sindirim sistemi tam olarak olgunlaşmadığından bu toksinlere karşı savunmasızdırlar. Bu durum, bebek botulizmi adı verilen nadir ama ciddi bir hastalığa yol açabilir.
1 yaşından sonra çocukların sindirim sistemi bu sporları etkisiz hale getirecek kadar gelişmiş olduğu için bal tüketimi güvenli hale gelir. Eğer 1 yaşından küçük bebeğiniz varsa, herhangi bir yiyecek ya da içecekte bal bulunmadığından emin olmanız önemlidir.
Hep alerjen diye bilirdim balı demekki farklı etkenleride varmış teşekkürler
Çok sağolun öğrendiğim iyi oldu. Duymuştum yasak olduğunu ama çok ciddiye almıyodum açıkçası öğrenmesem belki de verirdim. Teşekkür ederim bilgilendirdiğin için![]()