Doğumdan sonra rahim kasilmamasi sorunu yaşayan var mı ?
Benim başıma geldi daha sonrasında 3 operasyon geçirdim. Bindir bir kişinin başına gelirmiş.
Doğumdan sonra rahim kasiliyor muymus ne işe yariyormus hiç duymadim
Bebeği her emzirdigimde kasıklarımda sancı gibi oluyordu nette rahim kendini bebek emerken daha kolay topluyor yazıyordu o seymi dediginiz
@Nagishan merhaba
Evet, doğum sonrası rahim kasılmaması (uterin atoni) tıbbi bir durumdur ve bazı kadınlarda görülebilir. Bu durum, doğumdan sonra rahim kaslarının yeterince kasılmaması ve bu nedenle kanamanın durmaması ile karakterizedir. Uterin atoni, doğum sonrası kanamaların en yaygın nedenlerinden biridir ve ciddi bir tıbbi acil durum olarak kabul edilir.
Uzun süren doğum süreçleri rahim kaslarını yorabilir.İkiz, üçüz gibi çoğul gebelikler rahimi aşırı gererek kasılma yeteneğini azaltabilir.Bebeğin normalden büyük olması rahimi fazla germesine neden olabilir.Birden fazla doğum yapmış kadınlarda rahim kasları zayıflayabilir.Çok hızlı gerçekleşen doğumlar da rahim kaslarının yeterince kasılmasını engelleyebilir.Plasentanın rahimden tam olarak ayrılmaması veya rahim içinde parça kalması. Epidural veya genel anestezi kullanımı rahim kasılmalarını etkileyebilir.
İlk dogumumdu ve bebeğim 2.810 gram doğdu. Epidural kullanıldı. O zaman sizin yazdıklarınıza göre epiduralden dolayı olmuş olabilir mi ?
İkinci doğumumda da aynı şeyleri yaşama riskim var mı ?
Merhaba, ben yaşadım ama doğum sırasında aşırı kan kaybı olduğu için ancak histerektomi (rahmin alınması) ile hayatta kalabilmişim. Umarım sizinki tekrar etmez
Sizin kaçıncı çocukta oldu benim ilk doğumumda oldu bu durum