Hanımlar merhaba raporlu alerjik mamaları doktorunuz aylık kaç kutu yazıyor acaba merak ettim de bize iki doktor birbirinden farklı adetlerde yazdı
Bizde kullanıyoruz genellikle ayına qöre uyqun doz ayarlıyorlar rapor yapılıyor ve ona qöre aynı dozu yazmak zorundalar yeni rapor yapılana kadar mesela 4.ayında 11 kutu yazıldı kızıma 400qramlıktan siz ne kullanıyorsunuz
Evolviye rp1 kullanıyorum 5 buçuk ayllıkken 16 kutu yazdı dokturum bugün il dışında farklı bi doktora gidip aynı mamayı yazdırmak istedim 6 ay26 günlük evolviya rp2 geçmemi söyledi kendi doktoru bir yaşına kadar kullanıcak demişdi. Bugün gittiğim hem rp 2 ye geçirdi hemse 12 kutu yazdı 400 grmlık 16 kutu anca yetiryor dedim 12 kutuyu yettir ozaman dedi
Bizde 2 aydır kullanıyoruz bu mamayı ilk gittiğimde 4 buçuk qylıkdı 12 kutu yazdı sonra 16 ya çıkardı hatta yetmeyebilir ek gıdayla tamamlamamı söyledi. Orda zaten hesap ettik öğününü kalorisini ona göre raporunu ayarladı. Bugün başka il dışında yine aynı kurumun farklı ildeki özel hastasime gittim asla kabul etmedi 16 kutuyu olmaz öyle bişey deyip durdu anlamadım valla
Bende 11 kutuya zor çıkarttırdım aylık 3 kutuda ısrar etti mümkünü yok doymaz yani zar zor raporu yenilemiş şükür ama farklı dozda farklı bir dra orapor üzerinden yazdıramadım ben. raporu yazan dr un yenilemesi lazım o rapordaki dozu yazabiliriz ancak dediler bana 2 farklı dr da
Aynı mamayı kullanıyormuşuz rp 2 ye qeçmeli aslında ilk dr neden öyle dediki acaba
Hiç bilmiyorum kendi doktorundan çok memnunum normalden doçent çocuk doktoru beni güzel aydınlatıyor her konuda ki mesela boşuna tahlil yaptırıp para düşkünğ değil ben bazen ekstra şu tahli yapın diye direttiğim de bile bana açıklıyo iki farklı çocuk doktoruna getirdim biri özel biri devlet yazamam raporlu ilacı dedi alerji doktoru olması lazım buhün alerji doktoruna götürdüm bir sürü testler tahliller boşu boşuna istedi ve ilk raporu yazın mamayı alıyım yaptırcam dedim kabul etmedi rapor kolay sen sorun etme istediğin kadar yazarım dedi tahlilleri herş yapıldı ondan sonra yazamam bilmem ne zorla 12 kutu yazdı acaba prosedür mü böyle diye merak ettim. Ama diğer doktorumuz yazıyordu
Merhaba geçmiş olsun, neye alerjiniz var da mesela bu mamayı kullanıyorsunuz bilmediğim için soruyorum kusura bakmayin
4 buçuk aylıkken yoğurt verdim ve şikayetlerim başkadı süt alerjisi tanısı koydular bu mamaya başladık. Test yaptırdık ama küçük olduğu için çıkmadı. Şuan yeniden deri ve kan testi yapıldı yumurtaya ve kahveye alerjisi çıkdı. Ama yinde süt ürünleri yasak bu mamayla devam edicez
Mrb bizimde alerjimiz var ama mama baslayabikriiz demişti doktor ama bidaha gitmedim devekt karşılıyor mu bu mamaları raporla merak ettim de
Evet alerji doktoru olması lazımmış sma gittiğin hastanede çocuk alerji doktoru yoksa normal çocuk doktoru da yazabiliyor ama rapor çıkartıyor devlet karşılıyor. Bence ihmal etme çocukda alerji varsa çok kötü sonuçlar gösterebilir emziriyosan diyet yap. Ben emzirmiyodum mama ile besleniyordu fark ettikden sonra alerjik mamaya geçtik rahatladı kızım
Tmm teşekkür ederim
İshal yapiyormu acaba sizin ki ben geçen tekrar peynir falan yedim deneme amaçlı ishal oldu alerjide ishal yaparmı yaji
Yapıyor evet ishal kusma pişik kızarıklık huzursuzluk kaka da kan bunlar hep belirtileri tabiki doktorunuza danışmanızda fayda var
Tmm çok teşekkür ederim