Arkadaşlar merhaba, geçen cuma günü kızım rota aşısı ilk dozunu aldı fakat aşıdan bir gün sonra yüksek ateş ve ishal başladı…1 gece acilde yattık, bütün tahliller yapıldı ve hiç birşey çıkmadı.Biz her aşı sonrası yan etkilerini çok ağır bir şekilde geçirdiğimiz için aşıdan olabilir mi dediğim de doktor yüzde yüz aşıdan kaynaklanmadığını söyleyemem dedi…Ne yapacağımı şaşırdım, atesi 1 gün sürdü ama ishal 1 haftadır var, rota aşısını idrar ve kakasindan atacağını söylemişlerdi ama yani bu kadar uzun sürebilir mi? Özele de gittik devlete de hiç birşey bulamadılar, en son aşıya bağlandı konu tekrar…Huzuru ve neşesi yerinde ama bu şekilde aranızda yan etki yaşayan oldu mu?
Rota aşısı ishal yapıyor karın sancısı da yapar ama ateş yapmaz bence. Enfeksiyon kapmış olabilir
Teşekkür ederim yanıt için, ishal 1 hafta sürer mi peki yani bana çok anormal geldi bir kaç günde vücuttan atilmaz miydi? Pazartesi tekrar götüreceğiz
Bizimkide dün oldu ama doktor yan etki olarak yumuşak kaka yapabilir ateş huzursuzluk olabilir dedi dünden beri sabha kadar sürekli karın ağrısı vardı çok kez kaka yaptı 3 kere calpol verdim çok şükür iyi şimdilik ama ishal olmadı
Teşekkür ederim yanıt için, benim bebeğim her aşı sonrası çok ağır geciriyor yan etkilerini normal bebeklerde 1-2 gün süren birşey benim bebeğimde anladığım kadarıyla biraz uzun sürecek, doktora bunu tekrar soracağım…Keyifsiz olsa iyice kafaya takacagim ama çok şükür keyfi yerinde.
Keyfi yerindeyse bence de aşı kaynaklı olmayabilir ama üşütmüş falan olabilir mi üstüne aşı gelince böyle olmuştur belki
Sürebilir ama sizin bebeğiniz hassas bir bebek o yüzden doktora gorunmenizde fayda var
Birden fazla doktora gittik zaten ilk andan itibaren hiç birşey bulamamislardi, 2 gündür ishalde geçti sanırım aşıyı ancak atabildi bedeninden, teşekkür ederim yorumunuz için