Merhabalar., 3 ay 7 günlüğüz. Dün saat 11 de rota ve menenjit aşılarını olduk. Ancak dünden beri her emzirme sonrası kusuyor. Ateşte vardı ancak bugün ateş yok sadece kusma devam ediyor. Acaba aşı yan etkisi midir, sizlerden de bu durumu yaşayan oldu mu acaba
Bizde iki asida da kusma olmadı
3 aşı olduk, nimenrix ve bexsero ve rota. Rotanın yan etkisinde kusma yazıyor ama bu kadar devam etmesine şaşırdım. Sizde hiç olmamış bile, damlatırken hepsini yuttu dimi?
Bizimki güle oynaya yuttu, şimdi de anne sütü kusmaktan bir hal oldu. Kustugu için bir daha emziriyorum. Acaba aile hekimine gitsem mi yoksa geçmesi mi beklesem bilemedim
Evet hepsini yuttu bizde de. Kusma ateş huysuzluk falan hiç biri olmadi diye hatırlıyorum. Fışkırır tarzda falan mı kusuyor yan etkisinde yazıyor demişsiniz o vakit normaldir de çok aşırı bir kusma varsa düşünülebilir
Bizimki de hepsini gayet istekli yuttu, aynı gece ateş şikayetiyle gittik 1 gece acilde yattık ateşten dolayı nefes alamıyordu hava verdiler ertesi gün taburcu olduk… Kan vs alındı birşey çıkmayınca aşıdan olduğunu söylediler, ateş düşünce ishal başladı 1 haftada bağırsaklarından ancak attı rotayı…
Bizde rota aşısı olduk ama menenjit aşısı olmadık bebekken ağır gelir dedi doktor 1 yaşında yaparız dedi sakıncası olmaz dedi
Evet yan etkisinde kusma ve ishal yazıyordu. Fışkırır tarzda değil ancak normalde böyle bir sulu bir kusma şekli de olmazdı. Bende aşıya bağladım ama uzun sürünce endişe de ettim açıkçası
Evet bizde de ateş oldu tüm gece takip ettim. Altı saat aayla calpol verdim Allahtan daha fazla yükselmedi ama aşırı huzursuzdu. Bugün de huzursuz ama ateş yok şükür. Rabbim evlatlarımızı korusun, sadece ateş olunca bile içimiz yanıyor nasıl
Etrafımda küçükken menenjit geçirenler vardı bende ondan hemen yaptırmak istedim açıkçası. Doktorumuzda 3-5-13 aylarda yaptırabilirsiniz ikisini birden dedi
Doktorunuzla iletişim halinde iseniz bir sorup rahatlayın derim
Yazdım bir gün sürmesi normal dedi, eğer yarın da devam ederse hastaneye götüreceğim. Ama şimdi uyandı emdirdim kusmadı inşaallah geçmiştir artık
Sanırım farklı yan etkiler yapıyor bizde rota ve bexsero olduk 3 gün hafif ateş halsizlik karın ağrısı sürdü çok sık kaka yaptı bayağı zorladı bizi şurup bile ateşi düşüremedi fitil verdik 3. Günden sonra anca geçti çok zor valla ya canımızdan can gidyor onlara
Evet bende böyle düşünüyorum, bazı çocuklarda ateş düşmüyor uzun bir süre. İşte aşıyla vücutlarıın baş etme yöntemi aslında ama yine de çok telaşlanıyoruz. Elde değil… Annelik böyleymiş… Rabbim yardımcımız olsun
Bende yaptırdım çok şükür hiç bi şikayet olmadı bence bi aile hekiminize danışın geçmiş olsun
Çok teşekkür ederiz, sormuştum normal dedi bu duruma. Ama şükür bugün geçti
Maşallah çok şükür atlattınız bunu da
Şimdi 5. Ayda korkuyorum ben aynı şekilde olacak diye
Bence büyüdükleri için yan etkileri çok ağır olmayacaktır. Hem ikinci doz olacağı için ilk defa alınan kadar etki etmez herhalde, yani umudum o yönde
İnşallah öyle olur
Anı yaşayalım ileriyi düşünüp dertlenmek istemiyorum hiç