Bu ay bebegımin rota virüs aşısı var . Rota virüs aşısını yaptırmalı mıyım ? Yan etkılerı var mıdır ? Tecrubelı ve yaptıran annelerın bılgısıne ıhtıyacım var . Yaptırmayanlar da neden yaptırmıyor acaba bunları paylasabılır mısınız ? Pazartesi doktor kontrolümüz var Tabıkı bu durumu doktorumuzla da konuşacağız ama sızlerınde fıkırlerıne ihtıyacım var Bu konuda yardımcı olursanız sevınırım kafam çok karışık
Biz yaptırdık 1 aydan fazla oldu herhangi bir yan etkisi olmadı bende yaptırmayı düşünmüyordum elitimin oğlu 1 yaşında o yakalanınca yaptırdık hemen eğer farkedilmezse ölüme kadar gidebiliyor 5 güne yakın hastanede kaldı anca toparladı 10 günde 2 kilo kadar düşmüş kilosu o yüzden riske atmaya değmez dedik hemen yaptırdık eşimle
Aaa kıyamam bende kararsız kaldım kafam çok karışık . O yüzden yaptıranlardan duymak istıyorum . Ateş yaptı mı pekı sizin bebegınızde ?
2 doz sanırım . 2. Dozu da yaptırdınız mı yada kaçıncı ay oluyo ?
Çok az ateşi oldu bide biraz huysuzdu o kadar
2 buçuk aylıktı hemşire 2 aylıkken yaptır demişti ben kararsız olduğum için yaptırmadım sonra eltimin oğlu öyle olunca 2 buçuk aylıkken yaptık 2 dozda ocağın sonuna doğru olacak 3 den sonra yapılmıyor
Anladım inş bızde hafıf ateşle atlatırız
İnşallah
2.doz 5. Ay dıye bılıyorum yanlış mı bılıyorum acaba .
5 olması lazım diye hatırlıyorum hemşire söylüyor tekrar bu zamanda diye ona göre yaparız
Bi arkadaşımın çocuğu aşı olmamıştı ve hastalığı için 1 hafta hastanede yattılar ve uzun süre toparlanamamıştı. Aşı olanlar olmayanlara göre daha hafif atlatıyor. O yüzden 3.ve5. Ayda menenjit aşısıyla birlikte yaptırdım.
Bn yaptırmadım Cook pişman oldum ama iş işten geçti tabi size tavsiyem kesinlikle yaptırın gerçekten ilerleyen aylarda bebeklerin ishal bağırsak sorunları cok oluyor aşı gerekli o yuzden
3 gün önce evde kendim içirdim. Ne ishal kusma ne ateş hiçbiri olmadı. Ertesi gün huzursuzluk oldu biraz. Aşının etkisi diye düşündüm. Ne aç ne tok olmasi gerekiyor. Ve yavaş yavaş azar azar damlatmalisiniz. 1 saat sonra emzirdim kusma yaşamadık.
Doktorumuz bize özellikle en azından rotayı yaptırmaya bakın demişti. Aşılar pahalı o yüzden fazla ısrarcı olamıyorum ama bu hastalığa bebekler sık yakalanıyor demişti. Biz de yaptırmıştık iki doz. Ve Allah’tan yaptirmisiz hastalık kızımda çıktı hafif düzey atlattık. Hiç hastanede yatmadık. Çok fazla ishal oldu dehidrasyon geçirdi bingildakta çökme oldu biraz da kilo verdi. Doktorun verdiği ilaçlarla çabuk toparladı çok şükür. Mutlaka yaptırın ciddi bir hastalık. Ve bende bebekligimde bu hastalığa yakalanmışım zehirli ishal diyorlarmış o zaman annem seni herkes ölecek diye baktı çok şükür Rabbim korudu falan dedi. Çok ağır bir hastalıkmis ölüme kadar gidiyormuş
Evet herkesten bunu duyuyorum yaptıracagım bende