Rota virüsü❓

Selam kizlar,Buyuk oğluma rota virusu bulaştı,başina gelen varmi,nasil baş etdiniz,çok zor hastalık,kuçuk oğlumada geçerse nasil olur nasil bakarim bilmiyorum,kusuyor,ishal oldu,karnına kramp şeklinde ağrilar giriyor,ancak ağliyor,doktor kusmamasi iğne gelip yapicak.1 haftaya geciyormus en erkeni,nasil kolay atlata biliriz,bu durumu yaşiyan varmi?

Salam Günel.Mən rəyi Azərbaycanca yazım fikrimi daha aydın ifadə edə bilmək üçün.Mənim dayım nəvəsi hal hazırda OMD də yatır bu virusa yoluxub 7 aylıqdır.Uşaq çox pis hallara qaldı iraq sənin körpələrdən.2 həftədən çoxdur orda yatır uje deyirlər çıxın xəsdəxanadan bunan artıq saxlamağa icazə vermirlər deyə.Qusur,batırır,sürekli ağlayır vs.O qədər qaytarmışdıki bağırsaqları süzülmüşdü sistem qoşulurdu.Bilmirəm evdə nə etmək olar ancaq xəsdəxanasa sistem,iynə və dərmanlarla müdaxilə edirlər.Allah köməyiniz olsun bacı.

1 Beğeni

Salam can Allah komeyleri olsun​:cry:Baldizimin usaqlari keçirtdi,hal hazirda yenice ozlerine gelibler evde stem iyne eletdirdiler.Onlardan keçdi ugurada,hecne yeye bilmirmir,agzina ne aparsa qaytarir,ishaldi hali yoxdu,pediatra deyire icaze vermiyecek evde stem qosmaqa oda deyir xestexanaya yatacaqsiz orda vurarlar.Bilmirem indi sabahi gozluyecem evde her usulu yoxlayiram her dermani verirem hamisin qaytarir hec etkisini gostere bilmir dermanlar.Muradda bu sabah iki defe bezini doldurub,rengini beyenmedim normal hemiseki kimi deyildi,Boyuk ehtimal ki onada keçecek,:pleading_face:Yoldasimin dayisi neveleri 5-2 yaslari var onlarda 2 hefte xestexanada yatdilar,Allah qorusun hamisini​:palms_up_together:t2:

Aşı yaptırmış mıydın ?
Burada hastaneye yatış veriyolar daha kolay atlatması için
Geçmiş olsun canım

1 Beğeni

Hayir canim aşı yaptirmadik.Galiba bizdede oyle olucak,1 yudum suyu bile çikariyor,midesi kaldirmiyor,anne ben oynamak istiyorum ama hasta oldum diyor,yuzu hiç gulmuyor,bu cocugu hic boyle gormedim,canim yaniyor​:cry:

Sen diğer çocuğu uzak tut olabildiğince mümkünse annenlere falan gönder bulaşmasın ikisine aynı anda bakamazsın çünkü çok zor olur, hastanede bakılması daha iyi olur sıvı kaybı oluyo çünkü serum ile desteklenir mutlaka evi sürekli dezenfekte et çok bulaşıcı çünkü mümkün olduğunca çorba tarzı sıvı gıdalar vermeye çalış ki vucudu toplasın

Yagli seylerden uzak tut tuzlu seyleri yesin kraker tarzi asiriya kacmadan patates haslanmis beyaz ekmek beyaz pirinc iyi haslanmis sebze
Tavuk et cok yagli olmasin.
Bide isal icin havuc ezmesi ve elma puresi
Ishale iyi gelir.
Sivi tuketimi dikkatsin ici kurumasin.
Elden gecen bi virus onun sizde dikkat edin
Plastik eldiven giysin.
Doktorla gorus kucuk bebegin oldugunu anlat
Ne yapabilecegini

1 Beğeni

Tesekkur ederim canim,boyle giderse hastaneye gidicez,sabahtan beri ağzina bi lokma bile koyamafi,hic bir sey yemiyor,suzulmuş yoğurt ile haşlanmiş tuzlu pirinç yedirmeye çalişdim 1 cay kasigi kadar agzina alir almaz hepsini çikardı,tosterde kurutulmuş ekmek ver dedi doktor,ama yinede yemedi hic birsey istemiyor bir tek su iciyor

Salam Günel Mende azarbaycanca yazım Menim Nərgiz gil bilir necə vaxtı qızım elədi sen dediyin kimi qızdırması da olurdu uşağın oğlumda ele oldu ikisde eyni vəziyyətdedir hekim dedi rato virusdu həttda boyukleride tutur menim yoldaşımla.menide tutub ve bizim.hamimizda var hekim dedi balnisede qalmaq lazımdı amma öz müalicə hekimim dedi ehdiyac yoxdu qalmağa evine aparıb getirdim ne qeder sistem olundu uşağ İndi şükür qarın ağrısı dayanıb amma qiripe ve osgureye çevirib qizdirmada.dayanib şükür amma.39 kimi qalxırdı qızımin qızdırması Ele bir virusdur ki insandan insana tez ötürülür inşaAllah yaxşı olar Allah özü kömək olsun bizde bu deqiqe o virusla.ələsirik Allah Hamımızın balalarina şəfa versin Çalış qizidrmasina diqqət ele birde hekimin ne deyirse onu elə yaxşı.olacaq inşəallah birde hekim bizde dedi ki evde ağrıyan varsa uşağlar qayıdıb tezeleyir onun üçün bizdə müalicə alırıq uşaqlarla.bəraber

1 Beğeni

Biz de soyle bisey satiliyor siroop suya katiyorsun onu bari icsin agzinin tadi degissin
Cikarsada yesin yani aclik da mideyi bulandirir.
Dedigin gibi ama hastanede serom versinler sivi kaybi yasamasin daha

1 Beğeni

İnşAllah yaxsi olacaqlar,iyne gelib vurdu hekim,sukur biraz gozu açildi ama çox yorgundu tezden yatib qaldi,12 defe qaytarib,Nece olacaq sehere bilmirem bir bu gunu atlataq

Bu gun tedaviyi evde yapdik,İnsAllah iyileşir,aksi olursa hasteneye yonlendirecek doktor​:palms_up_together:t2:

1 Beğeni

Yapabildiğince uzak tutmaya çalış canım, aynı ortamda bulunmasınlar 1 hafta içinde, küçük bebekler çabuk hastalığı çekiyor kendine.

Çok geçmiş olsun

1 Beğeni