4aylik oğlum yoğun bakıma alındı rsv virüsü kapmış birinden dedi doktor yaşayan varmı ortalama kaç gün sürüyor yoğun bakım süresi
Geçmiş olsun canım. Eşimin kuzeninin bebeği 2 aylıkken kapmıştı. Havadan bile bulaşıyor Rsv. Bi çeşit gribal enfeksiyon ama bebeklerde ciğere iniyor işte. Yoğun bakımda yattı ama annede yanındaydı. 4 gün falan yatmıştı o ciğerlere indiği için. Nefesi normale dönünce çıkartıyolar. Yani şöyle eğer evde karantinada gibi durursanız çıkaralım dedi doktoru. Asla temas olmamalı iyice düzelene kadar. Bebeği 4 aylık şimdi hala kimseyle görüşmüyo korkudan. Ne yaşadığını ancak yaşayan anlıyor işte. Kimseyi takma hasta insan gördüğün anda kaç ordan . Alınan alınsın. Ama merak etme canım seninkinin bağışıkloğı 2 aylık bi bebekten daha güçlü. Hızzlıca toparlayaavaktır
4 aydır karabtinada gibiydim hiç kimseye yaklastirmadim son günlerde dışarı çıktık bi iki defa maalesef hemen bulaştı grip olan birinden bulaşmıştır dedi doktor yatış yaptıklarında nefes alamıyordu çocuğum iki gün öncesinden aynı şikayetler ile hastaneye gittim iğne yapıp yolladılar bizi iki gün sonra tamamen nefes almakta zorluk çekmeye başladı yine göndereceklerdi ki şükür gözlem odasında bi doktora denk geldik te farkedildi daha da kötüye gidebilirdi buna şükürdiyorum şimdi biraz daha iyi dedi doktoru ama ne zamn çıkacak belli değil 10 günü bulabilir dedi kafayı yemek üzereyim ben onu görmeden 1 saat dayanamazdim şimdi günde 1 dakika ancak görüyorum çok acı veriyor
Çok geçmiş olsun benim kızım 40 günlükken rsv oldu, yoğun bakıma girmedi sebebi de ateşi yok ciğeri temiz takip edilsin dediler, atlatmasi falan tamamen iyileşmesi ise yalan olmasın 20 günü buldu, bende üzüntüden ayilip bayiliyordum sizi çok iyi anlıyorum ama inanin çocuklar çok güçlü inşallah kısa zamnda atlatacaktir..Üzülmeyin demek kolay uzulun elbet ama iyiki dermanı var inşallah kolaylıkla çıkar, doktor onerirse Rsv aşısını da yaptirin
Sağolun aşı yaptırmayı düşünüyorum benim oğlumun hiç ateşi çıkmadı ama şiddetli öksürük vardı ciğerlerine inmiş dedi doktor tüm gün dau ediyorum elimden başka bir şey gelmiyor yavrum için ağlamaktan üzüntüden sütüm de azaldı ama elimde değil içim yanıyor küçücük bedenine aci çekiyor tek başına hastane köşelerinde olduğunu düşünmek çok üzüyor beni .hayırlısı ile bir an önce kavuşmak için dua ediyorum tüm bebekler sağlıkla büyüsün rabbim hiçbir anneye evlat acısı yaşatmasın inşallah ![]()
Ateş olmaması çok iyi bizimde yoktu sırf bu yüzden şehir hastanesi yoğun bakıma giremez ateş eşlik etseydi alırdık dedi ama sizinki ciğere inmiş başta farkedilse ona da gerek kalmazdı, bu süreçte yapılacak en iyi şey evi komple dezenfekte etmeniz lazım, biz 20 gün de atlattık ama kızım sonra 2 defa daha yakalandı
sebebi yüzeylerden, kıyafetten hemen kaybolmaması bu yüzden hazır bebek evde yokken tüm yüzeyleri, kıyafetlerini, beşiğini, her yeri dezenfekte etmeniz lazım..Her yeri sirkelerle, nelerle silmiştim o dönem aklınızda olsun
Bende bugün genel bir temizlik yapaacaktim zaten çok aşırı dikkat ederim aslında nasıl oldu halla anlamış değilim her şeyine en ince ayrıntısına kadar dikkat ederim Çeşme suyu ile hasta olur diye damacana suyunu kaynatıp yikiyordum çocuğunu o derece üstüne titrer dikkat ederim herkesin gözünde takıntılı bir anne gibi görünüyordum ona rağmen koruyamadim çocuğunu artık bin kartı daha da dikkat edecek kim ne derse desin
Onla alakası yok, benim eşim grip olmuştu koridordan çocuğu seviyordu odaya bile girmemişti hasta olmasın diye hava yoluyla babadan kapti işte olacağı varsa her türlü oluyor hiç canınızı sıkmayın inşallah hızlıca iyileşir
Amin inşallah sağolun
Çok geçmiş olsun. Benim oğlum da 1.5 aylık, bugün bize de rsv denildi ve yatış dedi.
Ay rabbim korusun ćocuklarımızı . Sana da çooook geçmiş olsun canım. Rabbim şifa versin çocuklarınıza![]()
Amin canım sağ ol ![]()
![]()
Ya çok geçmiş olsun size de rabbim çocuklarımıza şifa versin inşallah
![]()
Sagol canim amin inşallah ![]()
Amin inşallah ![]()
![]()
Sana da çok geçmiş olsun canım. Bu seneki bebekmvirüsümüzde rsv işte . Umarım çarçabucak şifasını bulur kuzumuz ![]()
![]()
Bir ay önce bizim benim de kızım oldu 4 gün hastanede yattık düzenli olarak oksijenin de buharını düzenli olarak var saatini kur alarmını kur yani elinden gelenin fazlası Evet uykusuz kalacaksın İlk gün çok zor geçecek belki ya da daha sonra çözümler biraz daha zor geçecek ama Rabbim acil şifalar versin Rabb’im varken neler var Her ne olursa olsun sakın gözyaşı dökme önceliğin olsun güçlü ol bu yüzden hemen geçmesini istiyorsan bol bol oksijenine tak Çok geçmiş olsun tekrardan
Sagolun teşekkürler ama benim bebeğim yoğun bakımda günde 2 dakika sadece görüyorum üzülmemek elde değil keşke yanımda olsa da uykusuz kalıp baksam ona hiç sorun değil hasretinden burnumun direği sızlıyor en son indirdiği kiyaftelerini koklayıp kendimi avutmaya çalışıyorum 4 günden beri
İnşallah canım
Benim sadece küçükle kalmadı bi de büyük oldu. Ikisiyle hastanedeyiz simdi İnşallah bir an önce düzelirler ya bittim bugün. Ne illet bi şeymiş.
Oo çifte hastalık
Allah şafi ismiyle şifa sana da güç kuvvet versin . Gerçekten bizlerde bitiyoruz onların hastalık sürecinde