Arkadaşlar merhaba, bebegim 9 bucuk aylik ve 1 ayi gecti 5 de 5 bucukta kalkmaya başladı. Daha gec kalkmasini nasil saglayabilirim? Her seyi denedim ama erken kalkiyor.
Günaydınlar. Gündüz uykularını uzun yapıyorsa uyandırabilirsiniz böylece erken uyanmaz “belki”. Beslenme için uyanıyorsa da o uyurken onu emzirseniz daha öncesinde uyumaya devam edebilir
Sizi takıp ediyorum uyku düzeni var di masallah aksam uykusuna biraz gec başlayabilir 6 da değil de 8 9 gibi
Bizde 11 aylık olacağız. Eskiden 8 den sonra uyanırdı şimdi 6 buçuk 7 gibi uyanıyor bir haftadır da gündüz 1. Uykumuza geçerken ağlama krizine giriyor 4 saat 5 saat uyumadigi oldu yani benim düşüncem uyku gerilemesi oluşuyor. Gündüz uykusu kısa olunca aslında sabah daha geç uyanabiliyor. Ben öyle yapmaya çalışıyorum. Sizde deneyin bakalım nasıl bir sonuç alacağız
Günaydın, cok guzel bir uyku duzenimiz vardi. 7 7 bucuk gibi kalkiyordu. 8. Ayinda dis cikarmayla beraber 5 5bucuk gibi kalkmaya başladı. Gunduz uykularini azalttım, gec yatırdım, karartma kullandim ama sanirim biyolojik saati sabitlendi ve bu aralar cok yorgunum. Yapay zeka destegiyle cozmeye calistim ama yok cocuk ne yaparsam yapayim en gec 5 bucukta uyaniyor.
Benimde bebegim 3 ay 10 gunluk maalesef erken uyanıyor 6 gibi gece uykusu cok guzel 8.30 da uykuya geçiyor kesintisiz sekilde gece iki kez mama veriyorum 1 kezde beni emiyor ama erken kalkiyor gunduz de ayakta kalma suresi maksimum 1.5 saat
Yalnız değilsiniz. 8,5 ayligiz 1 aydır böyle. Düzeni böyle oluştu bence de. Bazen uyanması 6 oluyor ama asla eskisi gibi 7 yi goremiyoruz artık. Uyku saati de hep aynı akşam 20.00 20.30. Diş durumundan böyle oldu. Bir de yaz saati olduğundan gün agarinca uyanıyor biyolojik saat olarak. Aslında normali bu.
Benimkide aynı canım 7 buçuk aylık en geç 6,20de kalkıyordu şimdi 5 bucukda kalkıyor uyumak istemiyor yapacak birşey yok yorucu oluyor bize hepsi bu
Hava artık erken aydınlanıyor bebekler ışığa karşı biz gibi değiller daha hassaslar odanıza koyu renkli bir perde takmayı deneyebilirsiniz. Ben bu şekilde çözüm buldum
Ben bebeğim yokken de yıllardır kullanırım karartma perdesini. Bebeğim doğduğundan beri de her uykusunda kapatırım. Belli bir süre sonra uyku düzeni böyle oturuyor. Perde olsa da yine uyanıyor artık gün doğunca.
Karartma perde de kullanıyorum. Yapay zekayla bir program oluşturduk umarim ise yarar. Sanirim karartma perdeyle beraber gunduz uykularinin uzamasi da pekistirdi. Biyolojik saatini ayarlamaya çalışacağım.
Gündüz kaç saat uyuyor toplamda ?
Max 3 saat uyuyor, genelde 2,5 saat.