Yenidoğan topuk kanı tekrarı istendi. Sağlık ocağında ikinci defa uygunsuz numune yazıyor kistik fibrozis diye bir hastalık için başına gelen var mı
@Pinar2 Aramıza hoş geldin canım
Geçmiş olsun
Kistik fibrozis mi çıktı bebeğinde?
Teşekkür ederim
Hamileyken CVS yaptırmıştım o zaman bu hastalık negatif çıkmıştı karnimdayken sağlık ocağında da bu hastalık da uygunsuz numune yazıyor tekrar kan aldılar aklım almadı
Uygunsuz numune yazdığı için acaba eksik kan mi aldılar
Ve bn karnimdayken bu hastalık negatif çıkmışi 99.9 oranında doğruluk yazıyordu aklım almıyor
Şimdi cevap cikmadimi daha?
Yok bekliyorum topuk kanı sonucu
Ama bekleyene kadar insan ölüyor uygunsuz numune yazması ne demek
İnşallah güzel haberler alırsınız canım .
Kan Örneği Bebeğimden Neden Tekrar Alınıyor?
Hastaneden taburcu olmadan önce alınan kan örneğinde ortaya çıkmamış olan hastalık belirtilerinin saptanabilmesi için, doğumdan sonra ilk hafta içinde aile hekiminizce (ya da doğum yaptığınız hastanede) ikinci bir kan örneğinin alınması gerekmektedir.
Topuk kanı ideal olarak, doğumdan sonraki 3-5’inci günde alınmalıdır. Ancak çoğu bebeğin topuk kanı hastaneden taburcu olmadan önce alınır. Daha sonra bu test tekrarlanabilir
Uyğunsuz numunenin ne demek olduğunu bilmiyorum canım bilenler olunca yazacaktır
Bu topuk kanı sonuçları ne zaman belli oluyor? Bir yerden öğreniliyor mu yoksa bizim mi sormamız lazım yada olumsuz bir durum olduğunda mı haber veriyorlar
Olumsuz bir durum varsa geri dönüş yapıyoar
Kimsenin bebeğinde böyle bir durum olmadı mi
Ben kötü bişey olduğunu düşünmüyorum canım, kanı inceleyememişlerdir pıhtılaşmış olabilir o yüzden tekrar almışlardır. Sağlık ocağı aldığı kanları biriktiriyo gün sonu Laboratuvara gönderiyo çünkü bi keresinde bende kan tahlili yaptırmıştım tekrar alınacak kan verdiğiniz örnekle çalışılamadı diye geri çağırdılar 2 gün sonra
Uygunsuz numune üzerinde çalışılamayan numuneye deniyor, tekrar numune dedikleri ise sonuç kötü çıkarsa teyit etmek amaçlı alınıyor. Seninki uygunsuz numune denmiş rahat ol inşallah
Zaten genetik bir rahatsızlık akraba evliliği yada daha önceki bebekte falan varsa risk fazla oluyo diye biliyorum
CVS neden yapıldı canım, plesentadan sıvı alınıyor değil mi?
Gebelikte ikili testim yüksek çıktığı için CVS yapıldı