Merhaba hanımlar bebeğimin poposunda sakral gamze var bugün doktora gösterdim beyin cerrahisine göstermeniz gerek 1 yaşına gelincede mr çekilmesi lazım dedi omurilike yakın olup olmadığına bakılacakmış biraz endişelendim aynı sorunu yaşayan var mı acaba bir sıkıntı olur mu
Benim bebeğimde de vardı. Bizim doktorumuz radyoloji bölümüne yönlendirdi ve yüzeyel usg çektirmemizi istedi. Orada ultrasonda baktilar omuriliğe doğru bir açıklık var mı diye. Açıklık yoktu. Yani dıştan gamze var ama içeriye doğru kapanıyormuş. Bir sorun yok dedi ultrason sonucunu inceleyen iki doktor da. Endişe etmeyin. Doktorumuz çok düşük bir ihtimal omurilige yakın olması demişti.
Benim kızımda da var kalça ultrasonu çekilirken bakmışlardı oraya da sorun görmediler. Doktorumuzda 1 yaşında tekrar baktırın filan demedi çok yaygın omurga eğriliği olup olmadığı önemli dedi. Başka doktora daha gidin isterseniz içinizin rahatlaması için
Bende var. 32 yasindayim . Kızımda da var. Şu an bir yaşında ama hiç doktorlar bana böyle şeyler demedi. Kalça ultrasonda da bişey yok dediler.
Sakral gamze benim kizimda da var ultrason fln cekildi. 2 aylikken . Beyin cerhasi gordu . Ustune ozel hastahaneye gitik . Hatta emar bile cekildi . Alllaha sukur temiz cikti. Basit gibi tehlikeli birsey bence . Ihmal etmeyin .. beyin ,omurilik ile baglanti doye biliyorum .. totosuna bakin o gamzenin oldugu yer acik mi iltihap fln veya her hangi bir sivi geliyor mu ? Kapali ise cok fazla endise icermez ama acik ise vakit kaybetmeden dok .. goturun cok sakincali olabilir ..
Benim oglanda var arastirdilar bisey cikmadi
Açıklık yok sıvı falan da yok
Beyin cerrahisine randevu aldım yarın göstericez
O zaman cok da sorun etme yinede bi baksinlar . Icin ferh olur hiç degil.