Ben Azerbaycanlıyım ve Rusya’da yaşıyorum. Burada yapayalnızım, kimsem yok, kimseyi tanımıyorum. 19 aydır çocuğumla evdeyim, sadece bazen bahçeye çıkarıyorum. Eşim beni hiçbir yere götürmüyor, götürse bile giyimime, kuşamıma o kadar karışıyor ki hevesimi öldürüyor. Artık hiçbir yere gitmek istemiyorum. Bir yere gidelim dediğimde ya ‘işim var’ diyor ya da erteliyor. Sürekli arkadaşıyla mesajlaşıyor, benimle konuşmuyor; ya telefona bakıyor ya arkadaşıyla gülüşüyor. ‘Bana para ver, üstüme başıma bir şeyler alayım’ diyorum, beni duymuyor bile. ‘Benimle konuş’ diyorum, o hâlâ yazışıyor. En sonunda sinirlenip odama geldim, artık çok yoruldum."
@admin yazılanların bazısını maalesef anlayamıyorum. Kopyala da olmadığı için translateden çeviri yapamıyorum. Lütfen güncelleme olarak otomatik çeviri ekleyebilir misin? Sonuçta uygulamayı yabancı arkadaşlarda kullanıyor.![]()
![]()
Yazıyı Türkçe ceviri ile yazsanz olurmu azerice yazmşsnz anlamıyorum pek
Ben Azerbaycanlıyım ve Rusya’da yaşıyorum. Burada yapayalnızım, kimsem yok, kimseyi tanımıyorum. 19 aydır çocuğumla evdeyim, sadece bazen bahçeye çıkarıyorum. Eşim beni hiçbir yere götürmüyor, götürse bile giyimime, kuşamıma o kadar karışıyor ki hevesimi öldürüyor. Artık hiçbir yere gitmek istemiyorum. Bir yere gidelim dediğimde ya ‘işim var’ diyor ya da erteliyor. Sürekli arkadaşıyla mesajlaşıyor, benimle konuşmuyor; ya telefona bakıyor ya arkadaşıyla gülüşüyor. ‘Bana para ver, üstüme başıma bir şeyler alayım’ diyorum, beni duymuyor bile. ‘Benimle konuş’ diyorum, o hâlâ yazışıyor. En sonunda sinirlenip odama geldim, artık çok yoruldum."
Kopyalamak istediğin metne basılı tutarsan seçme ekranı gelir, iPhone kullanıyorsan translate yi uygulama içinde yapabilirsin.
Heves kırmak konusunda erkekler önceliği MaşaAllah kimseye vermez
Diğer konuda öncelikle eşinle güzelce konuş. Telefonu al elinden konuş ama kesin ve net bir şekilde. İnşalAllah anlar.
Salam bacı Rusyanın hansı şəhərindəsən?
Serlitamaq da bacı
İlk dəfədi eşidirəm bacı məndə Rusyadayam
Hə bəlkə mən səhv yazımış ol bilirəm Стерлитамак də bacı
Sən hası yerə qalırsan
Volqaqrada qalıram mən tanıyan dryiləm elədə xəritədə baxdım ki bəlkə yaxın olarığ bir birmizə oda tapa bilmədim
Selam Melek nasılsın, durumlar nasıl bir düzelme var mı, eşinle aran nasıl?
“Selam, yok düzeleceği falan yok. Hep aynı insan; bakıyorum biraz düzeliyor gibi oluyor, sonra yine eski haline dönüyor. Çocukla sürekli evde kapalı kaldık, hava soğuk olduğu için bahçeye bile çıkamıyoruz. O adam beni anlamıyor, varsa yoksa arkadaşı, biz hiç umurunda değiliz. İnsan hayatta eşini doğru seçmeliymiş; ben böyle olmasını istemedim ama oldu bir kere.”
Çok üzüldüm Melek, seviyor musun peki eşini tek sorun seninle ilgilenmiyor olması mi? Şiddet vs yoktur inşallah, yani ne denir bilmiyorum yaşayan sensin nasıl teselli verilir bilemiyorum
“Selam, evet ben eşimle görücü usulü evlendim. Ailem ‘seni başkasına vereceğiz’ deyince mecbur kalıp kabul ettim; aslında hiç istemiyordum. Eşimi sevmiyorum. Çocuğu da onlar çok istedi. İki yıl çocuğum olmadı, hamileliğim de çok zor geçti. Şimdi benden ikinci çocuğu istiyorlar, sanki kendileri bakacakmış gibi! Bir kaynanam var tam bir yılan, iki de baldızım… İnanır mısınız, eşim ailesini bizden hep önde tutuyor, tam bir ana kuzusu. Daha yeni evlendiğimizde, onuncu günümüzde beni ilk kez dövdü. Sonra da sayısını unuttum… Kimse bana yardım etmiyor.”
Ailene durumu anlattın mı? Çünkü dayak meselesinin belli ki sonu yok. Ve 2. Çocuk yapmak heleki evde şiddet varsa mantıklı değil. İlk çocuğa da kötü örnek ztn. Çocuk isteyen oturup kendi yapsın. Birde millete akıl verirler kendileri bakıyor gibi. Eve bağlansın cart curt bahaneler sunarak diyorlarsa inanma. Evine, çoluk çocuğuna,eşine sahip çıkmak isteyen her türlü sahip çıkar ztn. Adam olsa sana el kaldırmaz bilir ki karşıdaki Allah ın emaneti…
Allah herşeyin en iyisini bilir ama 2 sene çocuğun olmaması sana bir işaret olmalıydı belki. Sonuçta eşin olacak kişinin gerçek yüzünü görmüş olurdun. Ama çocuk olmuş 2. Olmadan ailenle durumu konuş mutlaka konuş. İnşaAllah sana sahip çıkan birileridir,ezdirmesinler seni.
İki kardeşim ve bir ablam var. Ablam boşandı, bir kızıyla üç yıl önce baba evine döndü. O dönünce gördüm ki babam bize sahip çıkacak bir baba değil. Annem bir şey yapmak istese de elinden bir şey gelmiyor. Ablamın baba evinde ne eziyetler çektiğini gördüm; babam onun telefon kullanmasına bile izin vermiyor, gizlice kullanıyor. Ben oraya nasıl döneyim? İki yıl çocuğum olmadığında da kaynanam ‘niye olmuyor’ diye sürekli konuşup duruyordu."
Hə kaş yaxın olardığ ən azınan biryerdə çıxardığ harasa burda mən çıxıram özüm təkcə yoldaşımda aparır ama kız kıza getməy isdiyirəm heç kəsdə yoxdu tanıdığım sən Azərbaycanda haralısan bacı?