Sarı kusma

Bebeğim bugün 51 günlük ve sarı kustu normal mi ilk defa rengi böyle

Canım, bebeğin sarı renkli bir kusma yaşadıysa bu durum genelde önemli bir şey olmayabilir, ancak dikkatle takip edilmesi gereken bir durum olabilir. Şimdi sana olası nedenleri ve neler yapman gerektiğini açıklayayım:

Bebeklerde Sarı Kusma Normal mi?

1. Normal Olabilecek Durumlar:

Eğer kusmanın rengi açık sarıysa ve bebek genelde sağlıklı görünüyorsa, bu muhtemelen mide asidinden ya da emzirme sonrası gelen bir durumdur.

Özellikle çok süt emip midesi dolduğunda veya fazla hava yuttuğunda bu tarz kusmalar olabilir.

1. Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar:

Eğer kusma parlak sarı (safra gibi) veya koyu renkliyse, bu mide ve bağırsak sistemindeki bir sorunun belirtisi olabilir. Safralı kusma, bazen bağırsak tıkanıklığı gibi ciddi bir durumu işaret edebilir.

Sarının Tonuna Dikkat Et:

Açık Sarı Kusma: Daha çok normaldir ve fazla süt veya hava yutma kaynaklı olabilir.

Parlak Sarı veya Yeşil: Bağırsaklardan gelen safra içerebilir ve doktor kontrolü gerektirir.

Bebeğinde Başka Belirtiler Var mı?

Aşağıdaki belirtiler varsa hemen doktora başvurmalısın:

1. Bebek huzursuzsa ve sürekli ağlıyorsa.

2. Karnında şişlik varsa veya gaz çıkaramıyorsa.

3. Ateş, ishal veya dışkılamada değişiklik varsa.

4. Kusma sürekli hale geldiyse ve miktarı çok fazlaysa.

Ne Yapmalısın?

1. Kusma Sonrası Bebek Huzurlu mu?

Eğer kusma sonrası bebeğin rahatlamış ve mutlu görünüyorsa genelde ciddi bir şey değildir. Ancak kusma tekrarlarsa, doktorunu bilgilendir.

1. Emzirme Sonrası Dik Tut:

Emzirme sonrası gazını çıkarırken 15-20 dakika dik tutmaya çalış. Bu, midedeki fazla süt ve havayı dışarı atmasını sağlar.

1. Süt Aşırı Geliyorsa Kontrol Et:

Eğer süt akışın çok hızlıysa, bebeğin fazla süt yutuyor olabilir. Daha sakin bir pozisyonda emzirmeyi deneyebilirsin.

1. Kusmayı Takip Et:

Bir sonraki kusmanın rengi, miktarı ve sıklığını takip et. Bunları doktoruna söyleyebilmen için not al.

Ne Zaman Doktora Gitmelisin?

Kusma tekrarlar ve rengi sürekli sarı/yeşil olursa.

Bebeğin kilo alımı yavaşladıysa ya da kilo kaybı varsa.

Kusmayla birlikte yukarıdaki belirtilerden biri varsa.

Sonuç:

Büyük ihtimalle bebeğin iyi ve kusma fazla yemekten ya da hava yutmaktan kaynaklanıyordur. Ancak, sarı veya farklı renkli kusmalar nadiren de olsa bir sağlık sorununun belirtisi olabilir. İçin rahat etsin diye doktoruna danışmanda fayda var. Bebeğinle sağlıklı ve mutlu günler diliyorum! :two_hearts::sparkles:

20 günlükken benimde başıma geldi ama ben fazla emzirmistim dışarı çıkacaktım iki saat geçmeden bidaha emzirdim böyle su gibi sarı kustu bidaha kusmadi

Çok teşekkür ederim :smiling_face:

Şimdi tekrar kustu normal rengi

Bende çok emziriyorum

Bende doktota sormuştum beş altıda defa tekrarlar da getir demisti

Kusma bizimde var beyaz

İlk defa başıma gelince korktum ama rengi düzeldi çok şükür

1 Beğeni

Her emzirme sonrası oluyo bizim

Aynen bizimde öyle üstüme falan her yere kusuyo sürekli kendimde çocukta üst değiştiriyoruz fazlasını atiyordur

Peki sizin emzirmeden hemen sonra kusma oluyo mu kesik değil ama burnundan da geliyo mu bu bi kaç gündür bizim hep öyle

1 Beğeni

Burnundan başlarda geliyordu şimdi emdikden sonra peynir gibi kusuyor bazan süt gibi değişiyor bizimki sık emiyor gazından saniirm oda fazlasink atıyor heralde burnundan yattığı zaman geliyordur belki genzune gittiği icin

Evet emziriyorum kucağımdayken yan yatar pozisyonda bi anda ağzından burnundan geliyo süt

1 Beğeni