Bebeğim 5 günlük. 23.30 da 60 cc mama içti gazını çıkarıp yattı. Mama içtikten 20 25 dk sonra yatağında yan yatarken kustu hafif fışkırır tarzda sarı mukuslu bi kusmaydı. Kucakladım babasıyla ananesinin yanına götürdüm baktık bişeyi var mı diye bi değerlendirme yaptık. Geri yatırdık tekrar kustu. Altını üstünü değiştirdik tekrar yatırdık. Yine kustu. En son 20 dk jadar önce üstünü değiştirirken kustu. Bu kadar süre içerisinde bu kadar çok kusması normal gelmiyo çok tedirgin oldum. Mamayı çok hızlı içti ondan mı böyle oldu acaba diyorum. Sağılmış süt vardı 20 cc onu içirdik bi 5 dk kadar da emdi şuan memede uyudu kaldı. Neden böyle olmuş olabilir. Doktora gitmeli miyiz. Bir süre daha takip etmek mi gereklidir.
Fışkırarak kusmalar tehlikelidir bunun bir de gecesi de var siz hastaneye bir görünün en doğru tavsiyeyi onlar veririm bebeğiniz de çok küçük en iyisi o olur
Allah analı babalı büyütsün ![]()
![]()
Selam canım, bebeği hemen hastaneye götürün. Henüz çok küçük olduğu için bu kadar çok kusması normal olmayabilir; hem kontrol edilir hem de sizin **içiniz rahat eder
Allah analı babalı büyütsün ![]()
![]()
Yemekten sonra uyudu bi daha da kusmadı şimdilik iyi teşekkür ederim cevabınız için. 1 de sarılık kontrolü için gidicez o zaman doktora da sorucam. Bana mamadan dolayı ya da anlık bi üşütme gibi geldi gerekirse tahlil yapılır bakılır inşallah.
Teşekkür ederim cevap için uyudu son emmeden sonra bi daha da kusmadı. 1 de sarılık kontrolüne gidicez ona da sorucam mutlaka neden olmuş olabilir diye. Bana ya üşüttü ya da mamayı hızlı içti gibi geliyo.
Canım, uyumasına ve kusmanın durmasına sevindim ama saat 1’deki kontrolde doktora mutlaka ‘fışkırır tarzda’ ve ‘sarı renkli’ kustuğunu özellikle söyle. Bebek çok küçük olduğu için sarı renkli kusma önemli olabiliyormuş, doktorun mutlaka bilmesi lazım. İnşallah önemli bir şey yoktur, kontrolden sonra beni de haberdar et."
Rica ederim inşallah tekrarı olmaz
çok geçmiş olsun