Sarılık durumu

Merhaba aranızda uzamış sarılığı olan bebişler var mı neler yaptınız ne durumdalar bizim 5. Gün tap noktaya çıktı 16 ile küveze yattı 3 4 güne yakın kaldı sonra 12 ile çıktık 20. Günde 9a kadar geriledi bugün 1 ay olduk lakin çok düşüş yok 7ye falan gerilemiş doktorumuz 10un altında sorun yok dedi uzamış sarılık olarak tabir ediyoruz bu durumu dedi baya tahliller yaptı ama neyden olur bilemedik normal bir durum mu yaşayan var mı merak ettim neler yaptınız

40 günde geçti bizimki. Hiç küveze girmedik ama 11 12 arasında gidip geldi uzun bir süre. Bol bol emzirmekten başka yapılacak bir şey yok malesef. Gece 2 saatte bir gündüz saatte bir emzirdim ona rağmen 40 günde geçti

1 Beğeni

Uzamış anne sütü sarılığımız vardı bizim de. 18 ile 4. gün 1 gün küvözde yatmıştık. 11 ile taburcu olduk. Sonra değer hep 8-10 arasında gitti geldi. 2 ayda geçti. İlk 14 gün kritik zaten. Sonrasında beyin kan bariyeri oluşuyor ve 8’in altını doktorlar takip etmiyor. Anne sütü sarılığı olsa da emzirmeye devam ettim doktor bir sakıncası olmadığını söyledi. Kendiliğinden 2 ayda geçti sonrasında. Uzamış sarılık eğer tüm testleri yapıldıysa ve bi sıkıntısı yoksa endişe edilecek bir durum değil merak etmeyin

Bizimde siz gibi 10un altına düştü 2 kontrolde de 7 9 arasında gidip geliyor ama her gören bu çocuğun sarılığı çok bşr götür diyorlar çok üzülüyorum acıktığını bilmiyor hala ben uyandırıp yediriyorum böyle olunca da moralim bozuluyor geceleri uykuya meyili çok yer yemez azıcık bakınıp uyuyor normal mi bunlar

Normal normal sıkma canını. Bizimki uyanmıyordu bile Allah affetsin çocuğun topuğunu çimdire çimdire uyandırıyorduk. Bazen memede uyuyordu 15 dkdan az emmişse yine ağlatarak uyandırıyorduk başka türlü uyanmıyorlar. Onun acıkmasını bekleme. Uyku halinde olduğu için aç kalırsa kan şekeri düşer. Sen saat kurup emzirmeye devam et. Bana da neler dediler. Kendimi berbat hşssettirdiler. Şuan çok da sağlıklı şükür hiçbir şeyi kalmadı

1 Beğeni

Benim oğlumda da uzamış sarılık vardı anne sütü sarılığı diyorlar. Benim oğlumun 10.8 gelmişti ilk haftalarda sonra 9 a düştü ama geçmesi uzun sürdü 2 buçuk ay falan sürdü tam olarak geçmesi

1 Beğeni

Sağolun valla moral verdiniz :pray: Hepimizin bebişleri sağlıklı olsunlar Allahım sağlıklsrı ile bizi sınamasın çok zor gerçekten

1 Beğeni

Bana da moral oldu açıkçası. Tesadüfen girdim konuyu görünce bende yazayım dedim. Yenidoğan sarılığı olmuştu. 11 olduğu için takip etti doktor 15 gün sonra test yapmadan geçti dedi. Dün 2.ay kontrolünde doktor sarılık bu dedi. Bir sürü tahlil istedi. Alelacele yaptırdık 8bin tuttu hatta. Sarılık değeri 5 çıktı. Tüm tahlilleri normal değer çıktı. Bugün takip edicez yükselirse yatırıcaz dedi. Hem emziriyorum hem mama veriyorum iştahlı da değil zorla veriyorum. Bu süreç beni çok yordu

1 Beğeni

2 aylık değeri 5 olduğu için mi doktor takip edelim gerekirse yatıralım dedi? Ben bu sarılık konusunda çok fazla doktor ile görüştüm belki biri yanlış biliyordur diye. Hepsi de tanınmış iyi doktorlar. Ama hiçbirisi bu değerler ile yatırmaz. Üstteki entryde bahsettiğim gibi ilk 14 gün kritik. Sonrasında bebişe herhangi bir zararı olmuyor. Ama bu dediğim anne sütü sarılığı için geçerli. Eğer altta yatan başka bir sebep yoksa yani. Bunun için bizden de çok test aldılar. Enzimlerine bakıldı, enfeksiyon arandı, idrar testi verdik. Tüm hepsi elenince anne sütü sarılığı olduğuna karar verdiler

1 Beğeni

Evet 2 aylık iken 5 değeri için eğer düşmezse yatırırz dediler. Ptesi tekrar test istedi. Tüm test ve tahlilleri normal çok şükür. Yani şu an görünen altta yatan herhangi bir şey yok. Başka bir doktora daha gitmeyi düşünüyorum

Bizi 14te bile yatırmadılar, Allah korusun karaciğerde sıkıntı falan mı gördü acaba doktor. 5 düşük bir değer çünkü. Biz 4e düşürdükten sonra hiç gitmedik artık doktor da gelmeyin o 4 de biter yakında dedi mesela. Muhakkak başka doktordan da görüş alın

Karaciğer için de sınırda ama sorun değil dedi. Yükselmesinden korkuyorum şimdi. Başka bir doktora gidicem mecbur