13 günlük bebeğim var ilk doğduğunda 40 saat fototerapi de durdu ama hala geçmedi. Şimdi de 12 derece olmuş sariligi. Sizlerin ne jadar sürdü korkulacak bir şey var mı ?
Doktora gittik bugün haftaya Çarşamba gel tekrar bakalım dediler ama o zamana kadar hiçbir şey yapmamızı söylemediler.
Ben hiç götürmedim bir sürü sarılık tedavileri kötü sonuclanmis diolardi etrafımdakiler götürmedim 3 hafta falan sürdü bazen 1 ay da surebiliyomus sonra kendiliğinden geçti
Bizde götürmedik kendiliğinden gecti sürekli emzirdim ne kadar dgru bilmiyorum ams etrafımızdakiler güneşe dursun güneş vursun yüzüne gecer dediler denedik çaresiz gecti
Bol bol emzirin dediler bize. Güneş banyosu yaptırın evde camdan yansıyan ışık bile iyi geldi bizimki öyle öyle her gittiğimizde düşüş gösterdi. Sadece bezi bırakarak güneşte kaldı günde 30 dk. Söylediğimde iyi yapmışsınız dediler. Siz de deneyebilirsiniz.
Bizim doktorumuz ilk 15 gün çok normal sarılık olması demişti
Bizimki 2 aya yakın geçti maalesef bol bol emzir ve evde gün ışığına yatırın
Bebegi sarı giydirme ki teninin sararmasi artarsa anliyabilesin. Giydirip soyarken baaparmakkarinla karnina cizgi cekiyomus gibi bastir cek parmaklarinin gectigi yerlerde ten sari sari parlamazsa geciyo demekmis… ve bebek düzgün doymadıkca sarılık düşmez. Uyanip aglasin emzireyim diye dusunme sarilikli bebek zor uyanir. Sen yarim saatte bir daya memeni. Emmeye zorla ve bunu gece gunduz yap… bolbol emsin bolbol işesin… odönem ben 11-13arasi bez atıyodum cope. Kirlenen bezleri say,kaçı kakalı,kaçı çişli takip et sarılık idrarla atılıyo vücuttan gecmis olsun
Merhaba çok sık emzirmeniz lazım uyandırıp uyandırıp 40-45 dk da bir emzirin özellikle geceleri emzirmeyi sık yapın o şekilde bir kaç güne geçer
kesinlikle katılıyorum
Bizimkinin resmen 3 ayı bulmuştu sürekli bakıyodum tenine parmağımı bastırıp
Ahhh o sarılık neler çektim neler her gün kontrole giderdik her gün kan tahlili çiş tahlili yavrumun hâli kalmamıştı hastanedeki doktorlar hemşireler limon bebek derlerdi oğluma 15 günlükken ışık tedavisi aldı yine geçmedi uzamış sarılık dediler 3 buçuk ay sonra bebemin kendi ten rengini görebildim
Benimki de 3 ayı buldu o kadar zordu ki o süreç unutamıyorum
Kesinlikle anlıyorum Allah bundan sonra hadtalık vermesin inşallah
Bizimki 10.6 ydi doğduğunda üç aya yakin sürdü bizimki anne sütü sariligiydi ilk bir ay hem anne sütü hem mama verdim öyle gittikçe yavaş yavaş geçti. Biz hiç fototerapi almadık ama yeğenim hastanede yattı hep aldı karaciğer enzimlerinden korktular onunda geçti çok şükür.
Bu arada bir aydan sonra mamayı kestik sık sık emzirdim kustu çok kustu ama hep emzirdim. Kussa da emziriyordum. Sizde sık sık emzirin geçiyor
Bizim sariligimiz evde hemen geçmişti umarım sizin de öyle olur canım
Bol bol emzir canim güneş iyi geliyor bizimde uzun surdu seninde sınırda kontrole gittigimizde azaldigini soylemisti ama 3 ay da ancak yüzünden ve gözlerinden gitti