Hem kan hem idrar vermemiz gerekiyordu bebeğim 22 günlük tek kan verebildik ama değerleri anlamıyorum anlayan varmı acaba
Biz sarılık için kan vermedik senin bebeğin sarılığı yüksekmi çıktı
Biraz sarılık var dedi değerine bakalım dedi ama idrar da çıkıyormuş sanırım
Kanda bilirubin seviyesi bakarlar sarılık için canım. Tam kan değerinde altlarda bilirubin olmasın lazım o kaç
Canım sarılık bilirubin değeriyle ölçülüyor kaç gelmiş bilirubin sonucu
Yazmıyor canım ya baktım da idrar da çıkıyor muş
Kanda çıkıyor canım bizim de sarılık vardı kan aldılar mavi ışıkta 24 saat kaldık 11 e düşte çıkış yaptık hastaneden. İdrar alınmadı kan alındı bizden.
Bilirubin testi, yenidoğanlarda numuneyi topuktan alınan kan oluşturur. Bebeğin topuk derisi küçük keskin bir aletle delinir ve küçük bir tüp içine birkaç damla kan toplanır. Erişkinlerde ise bu numune koldaki damarlardan alınır.
Canım idrardan değil araştırdım kandan bakılıyor
Sağol canım
Çok teşekkür ederim
9.2 yazan değer sarılık değeri
Sarılık değeriniz 9 canım . Çok yüksek değil takılıp moralini bozma . Bol bol emzir . Yarım saatte bir gerekirse sürekli emzir geçecek
Evet bol bol emzirmek lazım bizde de 1 aydır var sarılık 12den 10a anca düştü 1 hafta önce. Sürekli emzirmek lazım ama uyuyan çocuğun uykusunu da çok bölmemek lazım. Uykuda emerse ne ala. Ama uyuyorsa bırakın 1.5 saat uyusun. Uyudukça kilo alımı olacak beyin gelişimi olacak. Çocuk kolay uykuya dalamıyorsa yarım saat uyutup kaldırmak sonra tekrar uyutmaya çalışmak ikinize de işkence olacak