Sarilik nasil gecer dogumdn beri hastane deyim
En az 1 en fazla 2 saatte 1 emzirme. Bol guneslendirme. Günde 15-20 dk bütün vücudu guneslendirin bebeğinizin. Haftada 1 kan verip takip edin. Bol bol çiş yapmasi lazım öyle geçecek inşallah ![]()
Canim cok yüksek ise sarilik ışık verirler.
Bizim bebekte de sarilik vardi isik tedavsi yapilacakti doktorumuz . Bol bol emzir hatta mama takviyesi yap demisti ..15 gunde gecti sariligi ..uyanmakta direnirse islak bir bez ile ayaklarina ellerine karnina flan degdir yada altini ac .
Yogun bakimdan yeni cikti hastanede yer olmadi icin orda yatirdilar isik tedavisi icin bugün gene baktilar 14cikti
Saati geçtim dk basi emiyo
Bizimki de 12,13 arasindaydi evde gecti . Haftada bir kere kan verdik ..Bol bol emzir ve evinizdeki ampul sari renk ise onu degistirin ..Bebeginiz sari oldugu icin gozunuz ona alisir sariligin ilerledigini anlayamazsiniz ..Ben sey yapiyirdum yuzune bagrina parmagimla bastiriyordum . Parmagimi cektigimde bastirdgum bölge beyazsa cok ilerlememis . Sari ise ilerlemistir ..sarilik yuz kisimda aşağı ya dogru ilerler karin bolgesi bacaklar yavas yavas asagi iner diye biliyorum ..sen ne kadar sık beslersen bebegin o kadar cabuk atlatir tabi soyle bir durum da var sarilik neyden kaynakli cikti . Esinizle kan uyusmazligindan mi yoksa acliktan mi ? Bizimki kan uyusmazligindan cikmis dok oyle dedi .