Kızlar biz sarılık’tan hastanede yatıp çıkmıştık on altıyla yattık 11’le çıktık doktor bundan sonra korkmamam gerektiğini söyledi ama gözlerindeki Sarılık hala gitmemiş bir de Ten rengi hala düzelmedi ama aktif olarak uyanıyor emiyor uyanık kalıyor sarılık Varken zorla biz uyandırıyorduk Uzamış sarılık değildir değil mi Bu sarılık nasıl korkuttuysa beni Sarı renkten bile nefret eder oldum
1 aya ancak geçiyor olan sarılık zaten değeriniz de henüz sıfırlanmams benim oğlumun da doğduktan 1 hafta sonra çıktı 12ydi 9 oldu hâlâ da var emzirdikce ve büyüdükçe geçiyor
Doğduğunda 14 el yatış yaptılar 7 ile çıkardılar sonra geri yükseldi 20 ye tekrar yatış yaptılar 13 E düştü çıktı bugün geri 15 E yükselmiş beslenmeden kaynaklı olmadığı için araştırma hastanesine yönlendirdi bizi de doktor sürekli artmasının sebebini araştıracaklar bugün 27 günlük olduk
Peki beslenmesi falan nasıldı bu süreçlerde aktif miydi
İlk günden beri çok güzel sütüm var tek göğüsten 120-150 cc süt sağıyordum beslenmesi aktif ve güzel hala da aynı günde 10 bez dolu dolu değiştiriyorum buna rağmen bu şekilde
Bir aydan sonra geçiyor canım biz de İlk baş 18’de yatmıştık çıktığımızda ona düşmüştü Kırkından Sonra götürdük ama sürekli Her hafta iki defa götürüyorduk Yani bir aydan sonra tekrar götürdük 1 ve 3 arasına düşmüştü Korkma geçer sık sık emzir geceleri bile Uyan sürekli emzir
Canım 1 aylık olana kadar çoğu zaman geçmiyo ondan sonra geçiyo panikleme bizde yattık en son gözlerden gidiyo
Bol bol emzirmeyle geçer bizde yaşadık birde siz yediklerinize dikkat edin kızartma, bulgur yemeyin gerçekten işe yarıyor
Degeri düşüyor ama gecmesi 1 ayı buluyor canım. Benim ki de sarılık gecirdi. Gözlerinden ve teninden 1 ayda anca gecti
Benm oglumda 43 günlük ama hala teni ve gözleri sarımsı gibi normal mi acaba Dr a götürsem mi düzelir mi bilemedim bu kadar uzun sürer mi sarılık
Doktor gozlerinden ve vücudundan biraz gec gecer demisti bize
Panik yapma canım. Oğlumun sarılığı 2 buçuk ay sürmüştü. 3.ayda hiç bir şey kalmamıştı. Ebenin tavsiyesiyle bir hurmayı 2 parçaya bölüp çekirdeğiyle birlikte yarım çay bardağı suda bekletmiştim. Biraz biraz oğluma içirdim. Bir de çok sık emziriyordum. Sonrasında geçti zaten
Bu arada oğlumun kordon bağını biz geç kesmiştik. Bu sebeple bizim sarılığımız uzun sürdü. Ebe normal bir durum olduğunu belirtmişti
- Ayı geçince gidiyor merak etme benimde daha yeni gitti bebeğim 2 aylık . Bebeğin yıkama suyuna altın atabilirsin ben öyle yaptım geçti batıl inanç diyorlar ama işe yaradıgını gördüm 2 3 kez yıkama suyuna altın attım o suyla yıkadım. Birde valla ben eskileri dinledim 2 3 günde bir ağzına 1 damla şekerli su verdim
- Ayda benim geçti gözlerden gitti. Ama ben son 1 hafta vardı 2. Ayına bi tanıdık yıkama suyuna altın at bak geçer demişti denedim bende işe yaradı. Birde herkes diyor şekerli su verme falan diye ama büyükler az cokta biliyor ben gün aşırı 2 3 damla şekerli su verdim bu yüzden hastanede hiç yatmadık