Merhaba kızlar. Benim bebek sarılık oldu. Dün 24 saat hastanede küvezde yattı. Değer 18’di 10’a düştü. Cuma günü yine gidicez kan vermeye. Sarılık değerin yeniden çıkma ihtimali var mı?
1 temmuz da doğum yaptım 37+4 iken 3 temmuz da bebeği doktor kontrolünde sarılık teshisi koydular 15 seviyesinde direk yatış verdiler düne kadar fototerapi alıyordu dün makineden cıkardılat 9a kadr düştü suan 13 oldu ne yapcam bilemiyorum anne sütü ile beslenme yapıyorım aynı şekilde olan var mı
Bizde de var aynı dert. Henüz yatış verilmedi ama çarşambadan beri değeri 12de hep. Anne sütü veriyorum hem sağıyorum hem emziriyorum ancak düşmüyor
@özlem421 Aramıza hoş geldin
Geçmiş olsun, sarı besinler de tüketme
13 tü 11 e düştü ama hiç yatımadılar. 40 gün boyunca sürdü hatta 40 günü biraz geçti . Uzamış sarılık oluyor . Evde sürekli baktık daha ilerliyomı diye göz içleri de sarılık oluyor çnkü. İlerlemeyince sıkıntı yapmadık. Herhafta ölçtü bide dr
8 gönderi mevcut bir konuyla birleştirildi: Sütüm Azalmaya Başladı ne yapa bilirim?
Bizdede sarılık çıkmıştı değerimiz 11 deydi doktor bol bol emzir dedi birde kayınvalidem yumurtanın sarısı ile yıkıyordu suya da altın yüzük falan atıyorduk öyle yapıo eskiler şuan iyi benim kızım çok şükür süt artırmak için de dere otu semiz otu öyle yeşillikler ye salata yap birde tatlı ye rezene çayı falan iç artiyor inan güven kendine
@fidan23 Aramıza hoş geldin canım
Geçmiş olsun
Merhabalar pazar günü sezaryen ile doğum yaptım. Şuan 6 günlük bebeğimde sarılık var. İlk gün değeri 4 iken sonraki gün 7 sonra 8 olarak ölçüldü. Çarşamba günü değerimiz 12ye çıktı cuma kontrole götürdük tekrar 12. Düşürmek için sürekli anne sütü ile besliyorum hem emziyorum hem de sağıp biberon ile veriyorum. Bu sarılık belası kaç günde bitiyor? Değerimiz artmamış ama azalmadı da. Sizler kaç günde yendiniz?
11 gün günlük 2 gün önce kontrolümğz vardı sarılık azalmış ama tam geçmesş birsz uzun sürebilir demişti doktorum bol bol emzirin dedi ama sarılıktsn da 1 gün yatınca stresten sütüm kesildi her 1 saatte emzirip 45 dakika sonra mama takviyesi yapınca tekrar yatmadı sizde yapabilirsiniz
@Yusufsacid Aramıza hoş geldin
Geçmiş olsun
Benimki 40 gün sürdü . Değer 13 idi. Herhafta ölçtü yükselmediği için yatırmadı. Evde panik yapmadık. 40 gğn falan sürdü şuan 3 aylık bitti kendiliğinden
Canim ben dogumdan gun sonra cocugumu yogun bakima yatirdilar benim deger 17 olmustu 5 gun kaldi ilac ve isik tedavisi oldu simdi 2 aylik oluyoruz gecti daha yeni
sabah6dan dışarı çıkarın güneşte tutun ben öyle geçirmiştim sarılığnı.Her gün güneşte tuttum yüzünü 1haftya geçti
Hepinize çok teşekkürler
Canım saat başı emzir uyuyor olacak sarılık uyku yapar şekerini düşürür. Sen zorla uyandır emzir emdikçe kaka yapacak ve o sarılığı atacak bildiğim kadarıyla 10 fünde geçiyor ama 40 günü bulanda var ben sürekli zorla uyandırıp emzirdim geceleri 1 kez mama ile destekledim mama da sarılığı atmada yardımcı olabiliyor aklında bulunsun inşallah hemen atlatırsın hiç merak etme birde gün içerisinde evin güneş alıyorsa perdeyi aç ve güneş alan kısıma yatır biraz oda etki ediyor
Merhaba! Hanımlar bebeğim daha yedi günlük sarılık için ne yapabilirim sürekli emziriyorum mama veriyorum 20’si ama hala vücudunda sarılık var
güneşe çıkarın odasına da güneşun ışıkları düşmesini sağlayın.Ben böyle geçirmiştim
Değer 0-17 arası olması lazım. Bizde 10’a düştü taburcu ettiler. Tabi yine düşmesi iyi olur ama kötü netice olsaydı doktor bırakmazdı onun için korkmayın kızlar. Önemlisi yine çıkmaması
Yumurtanın sarısı derken çiğ yumurtadan mı bahsediyorsunuz?
Normalde hamile ve emziren annenin bile çiğ yumurtaya dokunmaması gerekli ki bebek zaten asla ama asla dokundurulmamalı Salmonella virüsü bulaşabilir zor seyreden bi hastalıktır lütfen dikkat edin, isterseniz araştırın derim