Şeftali alerjisi

4 aylık bebeğime şeftalili pirinç unu maması tattirdim yanağında kızlarik oluştu dün sadece pirinç unu vermiştim bişey olmadı acaba şeftali mi alerji yaptı bı sorun olurmu ya

Yarın vermeyin sonraki gün yine verin bir . 24 saat sonrasında yani belli olur şeftaliden mi oldu olmadı. Benim kızımın da kabağa alerjisi çıktı . Olabilir ama ilerde yok olabilecek alerji türleri şu anlar

Bişey olmaz demi

Ek gıdaya 4.ayda kendiniz mi basladiniz acaba?

Bir de bebeğiniz gerçekten 4 aylık mi? 30 Mayıs’ta doğum yapmışsınız sanki? @Leyla

benim bebeğim şeftali yedikten 3 4 gün sonra tüm vücudu kıpkırmızı olmuştu bende seftaliden sanmıştım doktorumuz şeftali alerjik bı besin degil normalde dedi bizimkide zaten 6. hastalık mis şimdi yediriyorum hiç bi sıkıntısı yok şükür başka şekilde sade olarak denetin bı o zaman anlaşılır olup olmadığı

Bebeği 3 ay 11 günlük arkadaşın. Yanlış yapıyorsun haberin olsun. Bir şey de olur evet. Erkenden alerjili bir bebeğin olur. Ek gıdaya erken başlamak çok da iyi bir şey değil. İleride reddedebilir. Anne sütü almıyorsa mama dışında bir şey vermemelisin. Mamayı değiştirmeyi dene. Ek gıda tarzı yemeye henüz hazır değildir oturamiyordur bile. En az 5. aydan evvel bir şey vermiyoruz, denetmiyoruz. Hele ki yüzü kızarmış. Belki 6. ayı bile bekle diyecek doktor bebeğin için ek gıdaya. Ona da ilk bir ay tadım yapıyoruz yine doymalik değil. Yazdıklarımı okuyorsun biliyorum, ben bebeğini düşünüyorum. Daha dün alerji testinden çıktık biz 1 yaşında oğlum. İnan bana zorluğunu yaşamanı istemem. Testlerin nasıl yapildigini görsen erkenden bir şeyler yedirip alerjisi çıkacak mı bakalım diye denemek istemezsin.

Yok herhangi bişry olmaz fazla dozlar vermeyin anlarsınız 1 tatlı kaşığı 1 yemek kaşığı 1 çay bardağı gibi oranlayın gün gün zaten varsa kendini belli eder

Dediğiniz gibi gün tarihte doğumuysa tabi olabilir daha mide yapısı bebeğin buna müsait değildir. Bebeklerde ek gıda için en azından dengeli oturma şartı aranan bişey tadımlarda hani. Yanlış yönlendirmeleri bende bu kadarlıksa yazık çocuğun bağırsakları yorulur. Meme reddi de bu dönemde çok olan bişey . Benim kızım da doğdu doğalı meme reddeden bir çocuk silikon uç (hanimish marka moralini renkli kabı var) ondan alıp deneyin hayat kurtarır şehir hastanesindeki emzirme danışmanı önermişti bana da . Mamayı değiştirin veya da pozisyon değiştirin daha olmadı sağıp verin . Havadan demedim yanlış olmasın hepsini bende fazlasıyla yaşadım ama ek gıdaya 5.5 ay başladık

Evet anne sütü hiç almadi nerdeyse mama da almıyor

3 ay 12 günlük 4 aydan gün aldı

1. Mama değişimi Aptamil hipp sma bebelak

Açlıktan ağlıyor uyumuyor her türlü denedim uyurken bile ağzının kenarından akıp gidiyor kan değerleri de düşük Dr bilw bişey yapamam diyor Dr bişey yapamadığı çözümü kendim yapmaya çalışıyorum çocuk aç

Savunma peşinde hâlâ boşver sen de canım nefesini tüketme. Anlasa buraya ne yapabilirim diye sorardı. Sonra doktorlar kızınca kızdı olur. Yazık bebeğe üzüldüm ben de sadece.

Benim bebeğimde anne sütü hiç almadı, bazı gunler biberonu ve mamayı da almayınca tüm gün aç olduğu da oldu..Nerden geliyor böyle seylerde aklınıza da hemen ek gıdaya başlıyorsunuz, o daha minicik onun midesi ne bağırsağı ne..Bir ceviz kadar olan mideyi de pirinç unu ile doyurmak yerine doktora gidip mantıklı bir yönlendirme ile yolunuza devam etseydiniz keşke..Bu durum bebekte ilerde bir çok hastalığa bile sebebiyet verebilir yazık günah.Demek ki bir yerde siz de yanlışa meyillisiniz aç çocuk bir gün almazsa ertesi gün ya mama alır ya meme alır.Almiyor deyip pirinç unu vermek kolaya kacmaktanda öte çok büyük cehalet, pirinç ununun bir gram faydası bile yok vücuda ozenmeyin de ek gıda veririm vs diye düşünmeyin, 5-6 aydan önce verilmez bunu biz değil uzmanlar söylüyor..

Dr gitmediğimi mi saniyorsun kaç tane dr gösterdim ciğerlerinin filmine kdr çektiler eli delik deşik kan almaktan bişey yok diyip gönderiyorlar özele de gittim aynı şeyi yaptılar kan değerleri düşük diyip goneriyolar memeye gelince emmedigi için sütüm çekildi madem emmiyo en iyi marka mamaları deneyeyim dedik yok uygun olam Bebelac denedik yok hiç bir şekilde icmiyo 3 aylık bebek sadece 1 ÖLÇEK MAMA İÇİYOR oda ağlaya ağalaya belki içer diyip 2 ölçek yapıyorum ama yapıp yapip döküyorum şaka gibi aynen o ağlayınca benim neler çektiğimi bı ben bı Allah biliyor şimdi desem beni kınayanın Allah başına versin ama demem o bebeğe yazık.

Peki napmam lazım 4 5 saat aç bırakıyorum içer diye yine içmiyor biberon da başlığında değiştirdim aynı bı fikir verin

Normal formül mamayı kaşıkla vermeyi denediniz mi, ya da uykusundan uyandırıp biberonu ağzına dayamayi…İştah açıcı şuruplar var onları kullanmayi deneyin birde

kaşıkla verin siringayla verin bardakla verin bı şekilde verin ama mama verin sadece daha yutma becerisi yok o bebeğin boğazına kaçar nefes alamaz elinizde kalır hafazanAllah burdaki anneler sizi yargilamak için değil bebeğinizin iyiliğini düşündüğü için tepki veriyor bebek sizin bebeğiniz bişey olsa mesuliyet sizde ama bile bilede yapilmaz daha emmeyi yeni ogrenen bebeğe ek gıda asla ama asla verilmez