Ses kısıklığı 7.5 aylık

Arkadaşlar selam, bebeğimin sesi kısıldı iyice sesi çıkmayınca kendi de kötü oluyor bu durum tabi bizi de çok etkiledi.Bütün testler yapıldı, herhangi bir virüs yok sadece boğazı tahriş olmuş, burnu tikali ve dediğim gibi sesi gitti.Burnunu açıyoruz bir şekilde onu hallediyorum ama bu sesi getirmek için yapılacak birşey, bir sprey vs yok mu?Bebeğim 7.5 aylık, doktor 4-5 güne geçer dedi ama içim içimi yiyor onu öyle görünce..Kaderine terk etmek yerine evde yapılabilecek birşey var mı en azından biraz rahatlatabilseydik çok iyi olurdu.

Merhaba geçmiş olsun. Bende geçen hafta başlık açmıştım ses kısıklığına ama dönen olmadı. Kendiliğinden geçti bizimki 4 gün sonra. Yaşlarından dolayı limonlu zencefilli bir şey de verilmez. Ihlamur verilebiliyordu sanırım bu yaş grubuna bi araştırın isterseniz. Ben bağırmasından, soğuk sudan ve tozdan şüphelenmiştim onlara dikkat ediyorum şuan.

1 Beğeni

Teşekkür ederim, bende başlıklara baktım oronorm isimli bir spreyden Azeri bir arkadaş bahsetmiş ama ilaç nedir, ne değildir bebekler de kullanımı hakkında da birşey bulamadım.Spreyi 2-3 kullanımda sesin geldiğini söylemişler fakat dediğim gibi detaylari nette bulamadım.Alternatif acaba böyle bir sprey kullanan var mı diye merak ettim açıkçası ondan paylaşım yaptım.İhlamuru bir araştırayım fakat böyle otlar karaciğer değerlerini oynatıyor yine de bir bakacağım hiç bir çözüm bulamazsam çok teşekkür ederim

1 Beğeni

Siz hastaneye de gitmişsiniz bence gerek olsaydı doktorunuz bir şeyler verirdi ya. Haklısınız otlarda o açıdan tehlikeli dikkatli olmak lazım. Ben bir şey yapmadım tam bayrama denk geldi geçmezse gideriz doktora diye düşünüyordum gerek kalmadı. Sizde bekleyin bence testleride temiz çıkmış sonuçta. Acil şifalar dilerim.

Doktorlar malesef genelde birşey önermiyor bağışıklıklari güçlensin diye şimdi biraz daha iyi sadece insan çok üzülüyor müdahale etme gereği duyuyor, teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun bir daha olmaz umarım​:slightly_smiling_face:

1 Beğeni

Bir kac kendi kullandigim oglana urunler onlari gonderiyim

Burun sprayi
Burun durulama
Burun pompasi
Tup
Kit

Evde kullanabilecegin

Teşekkür ederim. Evet bende çok üzülmüştüm ayaklarına taş değmesin inşallah sağlıkla büyüsünler :blossom: