Sezeryan hakkımız kaç?

Sezeryan hakkımız sizce kaç annişler

Ne kadar fazla sezeryan olursan o kadar çok iç organların birbirine yapışma ihtimali oluyormuş doktorum öyle söyledi en fazla 3 olmalı anne sağlığı için ama fazlasını doğuranda elbet var

1 Beğeni

Aslında sezeryan hakkından daha önemli olan doğum aralığı bı tanıdığımız iki sezeryan arası çok kısa olduğu için 4. Bebeğini aldırmak zorunda kaldı daha sonra Arası açıldı bikez daha hamile kaldı doğurdu. Benim arkadaşımda doğumdan 3 ay sonra hamile kaldı 3.bebeğine çok riskli bi doğum oldu hamileliği çok zor geçti hep yattı

1 Beğeni

Benim ilk sezeryan
Ikinci 1.5 gecmeden normal

Sonraki iki diger normal

Sezer yan oldugu icin hamileligin
20 haftadan sonra hastanede devam
Ediyorsun.

Dogumda hastane zaten.

Sezeryandan snra normal doğum nasıl oluyor riskli değil mi

Ay siz ciddi misiniz :heart_eyes: ben normal yaptirmazlar 2.yi diye daha şimdiden ortada fol yok yumurta yok kızım 3 aylık kara kara 2.bebegim olunca mecburi sezeryan mi olcam diye düşünüyorum :rofl:
Hatta özelde yaparım paraya kıyarım suda doğum yaparım diye bile hayal ettim :rofl:

1 Beğeni

Mümkün canm sezaryanda rahmin nasıl kesilmiş neden sezeryan oldjn normal mümkünse doktor kontrl ediyo kesinlikle doktor doğumda olcak olası bir durumda sezartan aliyolar bide ıkınmamak gerekiyor galiba

Arası biraz açılınca mümkün ama her doktor yanaşmıyor sezeryan sonrası normal doğuma. Benim ilk iki normal 3. Sezeryan. 3. Doğumumda çok ağladım sezeryan olduğum için o doğum anındaki heyecanı yaşayamadağım için birde normal gibi çabuk iyileşememiştim. Bebek düşünmüyorum artık ama eskaza hamile kalacak olursam doğum sancımı beklemek isterim ki doktor mecbur kalsın beni normal doğurtsun :smiling_face:

Özelde mi devlttmi peki çünkü devlet özele git demiş ablama kntrl şartıyla doğum olur demiş on yıl geçmiş bide sen düşün

3 diye biliyorum ben

Yatay kesildi canım estetik dikişle yapıldı sezeryanım.
Normal doğum için bekliyorduk çatım iyiydi, daha iki gün önce gittiğimde suyum iyiydi iki günde bir nst’ye girmeye başlamıştım son nst’de bebeğin hareketleri çok yavaş kordon mu dolandı falan diye ebeler şüphelendi nöbetçi doktorun polikliniğine indim suyun azalmış suni sancı yine de deneyelim bebeğin suyu şu an sınırda ama şansına artık dedi kalp atışları çok yavaş geldiği için hemen sezeryana alındım gerçi iyiki diyorum çünkü yavrumu hep çabuk bekledim hemde ömrümden ömür gitti ona bir şey olacak diye öyle işte kuzum

Benm estetik dikişle olmadı ya bu engel olur mu rahim yan kesildiği nasıl anlaşılıyor peki

Yani özel bi durum yoksa yatay keserler dikine kesi yapılmıyor. Bikini bölgesinin üstü kesiliyor yatayda eskiden göbek çizgisi varya ordan keserlermiş öyle bi durumda tekrar normal doğum yapman imkansız. Dikişinde estetik olup olmamasının bı etkisi olacağını düşünmüyorum.

Haa anladim canm bende bı doktordab izlemiştim yatay. Dikiş olması gerekiyor diyordu ama bgn ablamla knstm bana dediki normal doğum için en az 6 sene sen doktorlara bakma falan dedi şaşırdım