Down sendromu şüphesiyle
Sol elde simian çizgisi var diye genetiğe sevk edildik
Böyle bi durum yaşayan var mı ?
Resim attım bu simian çizgisi mi?
Down sendromlu evladı olan anne var mı ?
Down sendromu şüphesiyle
Sol elde simian çizgisi var diye genetiğe sevk edildik
Böyle bi durum yaşayan var mı ?
Resim attım bu simian çizgisi mi?
Down sendromlu evladı olan anne var mı ?
Fikrim yok ama baktım biraz bu çizgi tek başına belirti sayılmıyormuş genetik sonucu belli olurmuş.
Neden eline baktılar ki. Hiç kontrolde eline bakılmadı sanki bizde
Bizde de bakilmadi hiç çizgiyle belli oluyormuymus öyle inşaallah yoktur sizde de
Merhabalar öncelikle doktorlar bizim görmediğimiz bir çok kontrolü yapıyor, el çizgilerini de kontrol ediyorlar, hastane kayıtlarında bu bilgiler yer alıyor. Simian çizgisi down sendromunun en bilinen belirtilerinden biri evet ama her simian çizgisi olan down sendromlu değildir Down sendromu hamileliğin belirli haftalarında ultrason ve bir takım başka testlerle belli oluyor.
Benim bebeğim down sendromlu ikili testte down sendromu riski çıktı ve sonrasında amnio centez yaptırdım ve bunun sonucunda kesin down cendromu teşhisi konuldu. El çizgisine gelince de benim kızımda simian çizgisi var. Bu şekilde değil dümdüz kesiksiz.
@Leyla055 resimde gördüğüm kadarıyla da sizin evladınızın ki simian çizgisi değil gibi, benziyor ama kalp çizgisiyle akıl çizgisi kesişmiş gibi. Simian çizgisi kesiksiz bütün dümdüz olur, İnşaAllah değildir ama olsa da üzülünecek bir şey değilmiş, tecrübeyle sabit, hatta şanslı bile olduğumu düşünüyorum.
Zeynep Hanım yorumunuz için çok teşekkür ediyorum.
Bana örnek olması açısından kızınızın el resmini atabilir misiniz?
Maalesef başka ilimlerden ötürü el çizgisini paylaşamam ama internete yazdığınızda göreceğiniz görüntüler aydınlatacaktır. Kusura bakmayın tekrardan.
Estağfurullah ne kusuru
Peki doğuştan fiziksel olarak belirli özellikler oluyor mu ?
Merhaba Leyla hanım. Benim 3. Çocuğumda aylık kontrolünde Dr tesedufen simian çizgisini gördü sonrasında hemen benim babasınin yanında olan ablasınında el çizgisine baktı ama bizde yoktu sadece oğlumun eli simian. Down sendromu belirtisi ama %1 sağlıklı kişilerde de olur genetiktir ailede birilerinde de vardır dedi. Eve gelince gördük ki diğer kardeşinin elinde de simian çizgisi var 3 yasında ve kimse bize onun için bu çizgiden bahsetmemisti bile yani son 2 çocuğumda simian çizgili ve maşallah gayet sagliklilar ve ailede herkesin el çizgisine bakıyoruz başka kimsede bulamadık simian
Bizede doktor söyleyince kendi ellerimize baktık.
Bende de simian çizgisinin olduğunu fark ettik.
Netten araştırdım biraz tek çizgi oluyormuş elde galiba sizde tek çizgi değil başka çizgilerde var rabbim yavrunuza sağlık sıhhat versin