Kızlar selam, 3 aylık bebeğim var. Gurbette yaşıyorum annemle babam yanıma geldi 1 aydır burdalar. Annem bebeğimle ilgili sınırları kabul etmiyor. Su vermiyorum dedim susuz olur mu falan dedi emziğini yıkayıp hemen suyuyla ağzına veriyo bi kaç kez sulu parmağını ağzına soktu. Elinde yemek bulaşığı varken ağzına değiriyo kaç kez yapma dememe rağmen dinlemiyor beni. Benden gizli su verdiğini düşünmeye başladım artık. Severken de çok sıkıştırır onu da kaç kez yapma dedim dayanamıyorum çok hırslanıyorum severken diyor. Babam da kaç kez kızıyo yapma diye. Bebeğimi yalnız bırakıp başka odaya dahi gitmek istemiyorum. Çok mu abartıyorum bilmiyorum psikolojim bozuldu artık. Ne yapabilirim bu konuda? Gitmelerine de az kaldı valla yalan yok gitsinler diye bekliyorum artık
Su bebeğinizin midesini doldurur beslenmesini azaltır ayrıca kilo alımı etkilenebilir ve su zehirlenmesi de yaşayabilir Allah korusun. Sınırlarınızı kesin olarak çizin. O sizin çocuğunuz ve en iyisini siz bilirsiniz. Ne kadar annenizde olsa gerekiyorsa kovun yada yollayın nazik bir dille. Abartmıyorsunuz. Bazen ebeveynler bu şekilde davranabiliyor ve yanlış. Evet belki sizi böyle büyütmüş olabilirler Ama her bebek farklı özellikle de şimdiki çocuklar. Su konusunuda geçin Bulaşıklı elleriyle çocuğunuzun ağzına değmesi hiç hijyenik değil. Henüz bedenleri çok hassas mikrop kapabilir yada başka bir şey olabilir. Eğer yollayamam derseniz de babanızla konuşun ve sizde sert bir dille uyarın. Şunu da söylemeden geçemem eğer sınırlarınızı bebeğiniz daha bu kadar küçükken bile ihlal ettirirseniz belki çocuğunuz büyüdüğünde daha fazla farklı şeyle karşılaşacaksınız. Kayınvalidemin saçma davranışları sonrası eşim evden kovmuştu ve bir daha asla o şekilde davranamadı çocuğuma. Kırgınlık olsa bile bir gün mutlaka geçer önemli olan siz ve bebeğiniz. Bebeğinizin başına bir şey gelmese bile bu sınırlar aşıldığından sizinde sinirleriniz daha çok bozulacak ki bozulmuşta. Mutlu anne=mutlu bebek o psikolojiyle kendinize de bebeğinize de iyi gelemezsiniz.
Ben defalarca tatlı dille anlattım zararlarını, instagramdan doktorların videolarını izlettim. Tamam tamam diyo ama devam etti sonra sert bi dille uyardım artık. O günden sonra gözüm görürken bişey yapmadı ama ben görmezken yapıyomuş gibi hissediyorum. Yurt dışında olduğum için çat diye hadi gidin de diyemiyorum uçak bileti tarihleri belli. Hatta benim sinirlendiğim gün babam da demiş anneme keşke biletimizi almamış olsaydık da yarına hemen alıp gitseydik diye. Ben üzüldüğüm için. Lafa gelince ben sana yaptım bişey olmadı uyu diye anason bile içirdim diyor iyice sinirlerim tepeme geliyo. Son 5 gün kaldı aklımı yitirmeden inşallah geçer şu 5 gün
Abartmıyorsunuz doğru da annenize bunu deyin anne bu son ikazım sen yaparsan eşim bunu görmüyor mu kendi annesi de yapsa ona da kızsam eşim de ee senin annen de yapıyordu derse nolur deyin . Ben el kapısındayım lütfen laf verecek şeyler yapma sen bizi büyütmüşsün benim de çocuğuma koyduğum kurallara saygı duy bunları benimsemek zorunda değilsin ama saygı duy diyebilirsin. Benim de bu ek gıda dönemi başında kaynanam işte su falan diye diretiyordu ya da yediklerinden ver diye bir kere dedim sınırlarımı ihlal etmeyin diye bir sonraki ay annem yaptı bunu dedim ki eşim iyi biri ama o da insan der de yani öyle potansiyelde malesef burda ne yapıyorsam annemlere de aynısını diyorum şu an 14 aylık ve hala aynı durumdayım
Anlamayan anlamıyor ne yazıkki . Kaynanam oğlumu daha bebekken ağzının nerdeyse suyu çıkacak gibi öperdi afedersiniz eşim defalarca şöyle öpme diye uyardı tv olsun ek gıda olsun uyardık . Daha ek gıdaya başlamadan sofrada ağlıyor diye ağzına kaşığıyla meyvusuyu vermişti . Neyseki evimize geldik .
Anneniz de anlamayacak belli ki . Kalp kırmadan ısrarla söyleyin siz yine . Ve yalnız bırakmayın gerçekten ne verecekleri ne yapacakları belli olmuyor. Onlar aman ne olacak kafasındalar .
Kendi annen miş bir şey diyemiyorum sabırlı ol gitsinler önce bunu dene ama benim kayınvalidem mesela ben arkadaşım söyle diyor yok böyle olmuş diye dile getiriyorum oda anlıyor zaten benim de ayakta sallama olayını yapmak istedi ben istemiyorum dedi anne yapma dedim baktım pek oralı olmadı kolayına geliyor çocukla yüz yüze temas seviyor galan ama oğlunu çektim odaya dedim annen ayakta sallıyor söyle sallamasın eşim çıktı anne biz sallamıyoruz öyle dedi konu bitti
bide oğluma yekta ismini koydum görümcem çocuğa yektoş dedi benim de açıkçası gönlüm olmadı ama bir şey demedim eşime dedim benim oğlumun adı yekta saçma sapan şirinleştirme yapmayın adı öyle kalır gider oda kız kardeşine deme öyle dedi yani biraz eşinizle ekip arkadaşı olmanız gerekiyor bu bebek büyütme konusunda madem anlamıyor eşiniz istemiyor gibi annenize belirtğn yada şunun bebeğine şu olmuş yapma gibi
Sabret eski düşünceli o şekilde oluyor defalarca yapma verme desende gene verır sen yokken. Kalbini kırma annenin gelir gecer bebeğin büyür ama senin bir lafını unutmaz destek olmaya gelmiş iyi yanlarına bak. Gittiği zaman da desteğini çok ararsın bir yemegın hazır olmadı bir lavaboya rahat gitmenin kıymetını yani. Boşver seslenme oda annen kırma kalbini sabırlı ol
Emzikle ağzına su değmesi falan o kadar zarar vermez. Ama seni rahatsız ediyorsa bu durum en başta çocuk doktorundN randevu alıp annenle beraber gidip doktor annenin su konusundaki ısrsrcılığınu anlatıp doktora zararları nedir anlatır mısınız deseydin aslınd annen bi daha da yapmazdı diye düşünüyorum. Bazen bizi dinlemezler ama doktoru dinlerler. 5 gün kalmış zaten o kadar kalbini kırmaya gerek yok misafir gelmiş. Biraz daha sabret. Bunlarda gelip geçiyor . Amaa hijyen konusunda daha dikkatli olmasını söyle ellerini direk ağzına temas ettirmesin. Her hastalık ağızdan giriyor malum virüs çok
Evet en son onu dedim ben eşime kızıyodum annen yapıyo yapmasın diye şimdi sen aynısını yapıyorsun kalkıp bişi dese ben ne dicem aram bozulacak dedim bişey demedi
Yalnız bırakmamaya çalışıyorum ama illa ki oluyo duşa girmem gerekiyo tuvalete gitmem gerekiyo aklım kalıyo güya ben rahat edeyim diye burda ama daha çok tedirginim
Başkasının üzerinden de söylemek mantıklı aklıma gelmemişti. Benimle aynı zaman doğum yapan arkadaşlarım var onların bebeği üzerinden söyleyebilirim teşekkür ederim
Kalbini kırmamaya çalışıyorum ama ben kırılıyorum artık. Sonuçta benim bebeğim ve ben veririm kararları. E işin içinde eşim de var onun bunlardan haberi yok olsa o daha da sinirlenir benim aram açılır. Sonuçta annem gidecek ben eşimle kalacam kötü olmak istemem
Annemle doktora gittik ama annem dil bilmediği için doktorun dediklerini anlamadı. Ben aslında kendi istemediğim şeyleri sanki doktor demiş gibi anlattım işte su vermeyin asla diyo falan diye ama biz verirdik diyo işte. Çok şükür ki az kaldı sabrediyorum
Sabret canım çok az kalmış kırmamaya çalış gittikleri zaman özler pişman olursun bu yaşadıkların her zaman olucak maalesef anlamayan anlamıyor sadece sinir stres üzüntümüzle kalıyoruz benimde amcam daha 3 aylıkken karpuz vermeye çalışmıştı ailemle ayrı şehirlerde yaşıyoruz öyle senede birkaç defa giderim tüm ailem de sağolsun gelirler babamlara beni görmek için yani utandım ama dayanamayıp söyledim amca verme diye ama dinlemedi yengem kızdı sonra verme diye baya tersledi çocuğu aldı elinden sonra 6 aylıkken çizi bisküvi ufalayıp vermiş ben mutfaktayken eşim görmüş abi verme reflüsü var rahatsız oluyor demiş
babaanem yanıma gelmişti sonbarharda 15 gün kaldılar mesela çay vermeye çalıştı bi ara son dk gördüm uyardım 4 aylıktı oğlum
bide işte su vermeye çalışmalar türlü suyunu kaşığın ucuyla vermeye çalışmalar cinnet geçirmemek elde değil mesela kız kardeşimin Kayınbabası gelmişti benim ailemle beraber bizi ziyarete oğlum 5 aylıktı kadın erkek ayrı oturmuştuk çocuğu sevmek için onların oturduğu odaya götürdü eşim o ara çay vermiş mesela çocuğa amcamla beraber
amcam dayanamazdı sürekli yedirmek isterdi birşeyler zaten kendi çocuklarına 4 aylıkken kuru fasülye pilav yedirirdi herşeyi verirdi
bu arada oğlum ailenin ilk torunu bende ilk torundum onun için sağolsun dedem babannem halamlar amcamlar yengemler annem babam kardeşlerim kuzenlerim hepsi çok çok sever sevdikleri içinde işte büyükler kendi zamanlarında yaptıklarını doğru bilip yapmaya çalışıyor sürekli yani üzülmemeye ve sakin kalmaya çalış canım tabiki izin verme nazikçe uyar ben kendimi o dönemler papağan gibi hissederdim sürekli aynı şeyi tekrarladığım için ama maalesef işte onlarında doğrusu o olduğu için bir türlü anlatamadım bayramda kısmet olursa gidicem oğlum şuan 8 aylık ama şuan onun stresini yaşıyorum çünkü herkes birşeyler yedirmeye çalışacak yine ![]()
Yaa çok iyi sabretmişsin valla delirmemek elde değil yaptıkların şeyin doğru olduğunu savunmaları yok mu bi de. Eskiden teknoloji yoktu yaptığınız şeyin yanlış olduğunu bilmiyodunuz bak şimdi biz biliyoruz doktorlar her yerde söylüyor diyorum aman sen doktora ne bakıyorsun diyo
ben de mayısta memlekete gidicem şimdiden karnıma ağrılar giriyor herkes bişeyler yedirmeye çalışacak şapur şupur öpecek diye. Allah hepimize sabır versin
O zaman sabretmekten başka çözüm yok canım. Dediğin gibi görmüyorken belki yapıyor olabilir dikkat et mümkün olduğunca 5 gün daha napabilirsin ki başka. Anlamayan anlamıyor zaten. Bu arada sizin bebeğinize anason içirmiyor değil mi?
Hayır hayır artık onu da yapmaya kalkarsa kıyamet kopardı o kadarına cesaret edemez
Evet canım maalesef öyle doktorların yanlış bildiklerini düşünüyor bazen eskiler sende sabret canım elden birşey gelmiyor maalesef bin defa da söylesek yine aynı ben ilk zamanlar çok üzülürdüm uzağım diye şuan şükrediyorum
yani sürekli böyle şeylere maruz kalsam kafayı yerdim heralde