Sirke sütümü azaltır mı?

Merhaba arkadaşlar 6.5 aylık anneyim emziriyorum artık kilo vermek için bir kaç biseyler yapmak istiyorum sabah aç karnina sirkeli su ve kahve icersem sütüm azalır mı sirke de kahve de azaltır diye biliyorum ama az bişey katılıyor zaten etki eder mi bilemedim kullanan var mı?

@Fatmanurİnfl merhaba​:rose: Emzirme döneminde sirke tüketimi, sütünü doğrudan azaltmaz, ancak aşırı tüketimi sindirim sistemini olumsuz etkileyebilir.Günde 1-2 fincan kahve tüketimi emzirme döneminde güvenli kabul edilir ve aşırıya kaçmadığın sürece sütü azaltma gibi bir etkisi yoktur.
Sirke ve kahveyi aç karnına tüketmek yerine, yemeklerle birlikte veya sonrasında az miktarda tüketebilirsin. Mesela salatalara sirke ekleyebilir veya kahveni öğünlerden sonra içebilirsin.

Merhaba, sirkeli su veya kahve kilo vermenize yardimci olmaz. Kilo vermenin tek yolu kalori açığı yaratmak. Bir gun içinde harcadığınız kaloriden daha az kalorili besin tuketmeniz gerekiyor ki vucut var olan depodan harcasin. Sade kahveyi ara öğünde tokluk icin icebilirsiniz.

Ben hamilelikten önce sabah kalkınca bir bardak suya bir yemek kaşığı sirke katıp içiyordum üstünde türk kahvesi içip sporumu yapiyordum yarım saat sonra sağlıklı bir kahvaltı yapıyordum ve bu şekilde kılo verip korudum o yüzden eski kiloma dönmek için bu düzene devam etmek istiyorum ama sütümü de tehlikeye atamam tabi

Fatmanur hanimcim ben pilates antrenörüyüm. Sabah içtiğiniz sirkeli su, uzun vadede mide asitini bozacağı icin sadece mide hastaliklarina davetiye çıkarır. Kahvaltiyi hafif ve 1 saat once yapıp, egzersiz öncesi turk kahvenizi içerseniz yag yakimini desteklemiş olursunuz. Egzersiz sonrası da maden suyu tuketirseniz magnezyum ve potasyumu desteklersiniz. Ama egzersiz yapip üzerine kahvalti yaparsaniz, enerji yakmaya devam eden vücuda daha fazla enerji kaynağı yüklemiş olursunuz. Sevgiler​:white_flower:

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için ben sabah açken yaptığımız spor yağlardan yakar kahvaltı yapıp yaparsak yediğimizi yakar diye duymuştum o yüzden hep öyle ilerledim yani faydasını da gördüm sizin dediginizi de deneyeceğim teşekkür ederim tekrardan :folded_hands:t2::smiling_face:

Emin olun hic alakasi yok. Maalesef vücudumuz cok daha kompleks yapıda. Yediklerimiz sindirilip, vücut tarafindan emilecek ki gerekli vitamini, minareli sağlasın. Direk mideden yakmak soz konusu bile değil ki once yağ, protein, karb ayrılacak, sindirilecek, vucut ihtiyacini alicak ki yakmaya enerji olsun. Harcadığınız ve aldiginiz kalori miktarina dikkat edip, programınıza az da olsa kardiyo ve ağırlık eklerseniz, hem saglikli kilo verirsiniz hem vucut dengenizi stabil tuttugunuz için kalici sonuc elde edersiniz.

Peki bu sezeryan göbeği dedikleri şey yani o sünük karın görüntüsü nasıl geçer

Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmeyle. İmkanınız varsa profesyonel destek almanizi öneririm. Antrenman içeriği ihtiyaclariniza yonelik, hareket formu dogru olmalı.

Anladım teşekkürler