Siyah kaka neden olur?

Kızlar bebeğim 9 aylık. Bugün 2 kere kakasını yaptı siyah renkteydi neden olur ?

Sizin için yapay zekaya sordum​:blush:

Bebeklerde siyah kaka birkaç farklı nedene bağlı olarak görülebilir. Yaşa ve genel sağlık durumuna göre değerlendirilmesi önemlidir. İşte bazı olası nedenler:

Yenidoğanlarda (ilk birkaç gün):

Mekonyum: Bebeklerin doğumdan sonraki ilk dışkıları siyah ve yapışkan olur. Buna “mekonyum” denir. Normaldir ve birkaç gün içinde rengi değişir.

Daha büyük bebeklerde:

1. Demir takviyesi: Eğer bebek demir damlası veya demir içeren mama alıyorsa dışkısı siyah veya koyu yeşil olabilir. Bu genellikle normaldir.

2. Beslenme kaynaklı: Siyah renkli bazı yiyecekler ya da anne sütü yoluyla geçen maddeler (örneğin yaban mersini, siyah üzüm) dışkının rengini etkileyebilir.

3. Kan yutma: Bebek eğer doğum sırasında veya emzirme sırasında az miktarda kan yuttuysa (örneğin annede meme ucu çatlağı varsa), bu dışkıda siyah renge neden olabilir.

4. Sindirim sistemi kanaması: Daha nadir ve ciddi bir durumdur. Üst sindirim sisteminde (mide veya ince bağırsak) bir kanama varsa, bu kan sindirilip dışkıda siyah ve katran gibi bir görünüm oluşturabilir. Buna “melena” denir ve mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Ne zaman doktora gidilmeli?

Siyah dışkı kötü kokuluysa, katran gibiyse,

Bebek huzursuzsa, kusma, ateş, iştahsızlık gibi başka belirtiler varsa,

Dışkı rengi birkaç gün içinde normale dönmezse,

Bir çocuk doktoruna başvurmak gerekir.

Teşekkür ederim :heart:

1 Beğeni

Resmini çekmedim ama burada kakalı resim yüklemek de yasak zaten

Yok hayir

Açık kahve yada orta kahve tonlarında oluyor genelde

Senin bebeğin kakası da mi siyah ?

Biz de diş çıkarma döneminde oldu hatta ilk gördüğümde bende korktum sonrasında düzeldi rengi

Diş çıkarma döneminde olması normal miymiş peki ? Evet insan korkuyor bi an da olunca

Koyu yeşil kaka fazla balgam yutmaktan olabilir. Bildiğimiz siyah renkse doktora götürmekte fayda var.

Götürdüm demir damlasındandır dedi. Düzeldi şükür ondan sonra bir daha olmadı

1 Beğeni