Siz olsanız bebeğinize ismini nasıl seçerdiniz?

Merhaba arkadaşlar,

Biz de aile içinde uzun süre bebeğimize isim seçmeye çalıştık. İlk başta sadece kulağa hoş gelen isimlere bakıyorduk ama zamanla anlamı, kökeni, Kur’an’da geçip geçmediği, söylenişi ve soyadıyla uyumu gibi birçok detayı da değerlendirmeye başladık.

İnternette çok fazla isim listesi var fakat çoğunda sadece isim yazıyor. Anlamı, kökeni veya benzer isimleri hakkında yeterli bilgi bulunmuyor. Araştırırken oldukça kapsamlı bir kaynakla karşılaştım. İsimlerin anlamları, kökenleri, kullanım sıklıkları ve benzer isimleri tek sayfada yer alıyor.

Belki isim arayışında olanlara da faydası olur diye paylaşmak istedim:

https://www.yenidogan.net

Özellikle hem kız hem de erkek bebek isimlerini karşılaştırmalı incelemek isteyenler için oldukça kullanışlı geldi.

Siz isim seçerken en çok hangi kritere dikkat ediyorsunuz? Anlamı mı, kulağa hoş gelmesi mi yoksa aile büyüklerinin önerileri mi?

Hem anlamı hemde söylerken hoş gelmesini istedim ve kuranda geçmesinide özellikle istedim ortancı oğlumun adını bilinçli koymadım bazen suçlu hissediyorum hatta eşime kulağına başka bir isim okuyalım öbür dünyada hesap vereceğiz diyorum bunlar benim kendi dişüncelerim büyüklere hiç danışmadım çünkü hangisine sorsan kendi ismini koydurmak istiyor

Merhaba Yeliz , ilk gönderinmiş sanırım aramıza hoş geldin :herb: isim seçme hakkı bence tamamen annede olmalı biz karnımızda taşıyoruz biz doğuruyoruz inatla bi isimde ısrar eden aile büyüklerine ben pek anlam veremiyorum.. ismin anlamı ve kulakta bıraktığı tını güzel olmalı bence .. zorluk ifade eden isimler değil de kelime anlamı ve enerjisi güzel olan isimler tercih edilmeli . İsim mutlaka annenin içine sinmeli ( hadi babanın da içine biraz sinsin​:grinning_face_with_smiling_eyes:) mesela eşim oğlumun adını demirhan çok istedi hatta karnımdayken bir süre o isimle sevdi ama bana enerjisi hep çok ağır geldi hiç içime sinmedi Çınar ismi bana çok ferah geliyordu onu istiyordum eşimi de ikna ederek Çınar koyduk. Sizin bebiş de şimdiden adıyla yaşasın