Siz olsanız ne yaprsiniz

Evinize gelen misafir yemek yaptığınız halde sizin yemeklerinizi yemeyip kendine dışardan yemek söylese tepkiniz ne olur . :joy: Böyle bir şey yaşadım ve tepki olarak çay ve ya başka birşey ikram etmedim eşimle tartıştık bu yüzden. Bunu yapan kişi kardeşi olduğundan ben ne desem de “ ne var bunda “ diyor.

Çok ozur dileyerek soyluyorum b.kmu varda gelmiş ozaman disarda yiyip gelseymiş tovbe estagfurr bi tukenmedi şunlarin soylari ne desen haklisin

Yuh ya edep adap nankör insanalrdan nefreeet ediyorum zıkkım ye diyeydin

Zıkkım ye diyince ben suçlu oluyorum işte :joy: vallahi artık kime ne tepki vereceğimi bilemiyorum. Benim kardeşim ya da akrabam yapsa eşim neler derdi başıma kakar dururdu ama onun tarafı olunca ne var bunda oluyor

Yemin ederim erkek tarafı kapatılsın ya valla ne çektik beee

Annem bize herzaman soyle demistir eve gelen misafire acmisin diye sorulmaz o an evde ne ne varsa az cok ikram edersin bir sogan ekmek bile olsa ben babamdan boyle gordum der herzaman.cok buyuk terbiyesizlik yaptigi saygisizlik.

Ayyy benim eşim gibi imiş kendi tarwfi ne yapsa ne var bunda der bidaha asla hazırlamam

Şu açıdan komuşacağım eve gelen misafir bugün mü geldi yoksa birkaç gündür orada mı. Yani birkaç gündür kalıyorsa eğer canı çekmez başka şey ister dışardan söyleyebilir bunda birşey görmüyorum . Canı dışardan birşey çekmiş olabilir. Ama bahsettiğin gün geldiyse eğer yiyip gelseydi , yedim ben deseydi yani.

Hayır o akşam geldi. Şehir dışından geldi. Aramış abisini size geliyorum gel beni otogardan al diye. Ona da kızdım da benim haberim yok insan önceden söyler su gün size geleyim diye belki benim o akşam başka planım var. Son dakika haber verdi neyse bişey demedimm. Kalktım hemen yemek yaptım evde ne varsa hazırladım. Eşim gitti aldı geldiler işte sofrayı bile kurdum. Öyle yapti

Evet. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Ben onlara gittiğimde peynir ekmek koysalar iştahla yiyorum ki uzulmesinler.

O zaman büyük terbiyesizlik. Görgü kuralı nedir bilmiyor belli ki . Kuru ekmekte koyulsa önüme gıkımı çıkarmam yerim yani

Boylelerine insanlik yapilmaz olsemde hazirlamam bidaha.sofrada yerde vermem zaten yaptigim yemege tenezzul etmiyorsun nimet olarak derim.nimet bile uzulur terbiyesiz.hem haber haber etmeden gel hemde onune gelene nimete burun kivir gercekten yaptigi yanlis.

Böyle de olsa o ev halkının hepsine yemek söylemeliydi, bugün yemek benden olsun diyerek. Hatta yengesini yormamak adına güzel bir jest olurdu. Ağzım açık kaldı, çok ayıp yapılan. Benim evimde kalan misafir gündüz dışarı çıkıp geldiğinde yedim geldim dese bile bi darılırım, kötü hissederim.

Çok büyük terbiyesizlik bence. Hem habersiz gelmesi, hem de hazırladığınız halde dışardan söylemesi. Hadi habersiz gelmesi belki o kadar sorun değil ama emeğinize bile değer vermemiş oluyor. Çay ikram etmemekte çok iyi yapmışsınız, onu da gidip dışarda içebilir.. Yani habersiz geldiği için yemek yapmakla uğraşma diyerek dışardan söyleyebilirdi. Ama yaptığınızı bile bile dışardan söylemesi çok çok ayıp.

Kardeşi kaç yaşında belki bilerek yaptı belki de bekar hayatı yaşıyorsa ayıp kavramını yitirdi bilmiyorum ama eşiniz ne vat bunda diyosa önüne 40 kişi getirip açıklasanda seni savunmayacak ya da artık senin için bi önemi olmayacak.. kendini yorma mesafeni koru eşini seviyorsan da ona belli etme

27 yaşında ve evli çocuklu çocuğuyla geldi. Hastanede kontrolü varmış falan filan. Üstelik Kadın yani bunu yapan

Sıkma canını bazı insanlar gerçekten art niyetli değil ama görgü ve adab bilemiyor.. Sen iyi niyetini koru hem kendini hem eşinle muhabbetini korumuş olursun.. Eve gelmiş misafir de sen üstüne düşeni yap herkes kendine yakışanı yapsın.. benim kendi babamda herkesn yaptığı yemeği yemez benim bile o gelince ben yine yaparım bi kere ısrar ederim yok kızım tokum der çay bisküvi ister tamam baba derim geçerim niye kendimi üzeyim ki