Ben küçük isletmeye atılmaya çalışıyorum fakat el becerim sıfır ev hanimym lise mezunuym işte
Eşim öğretmenlik okudu ama başka işte calisyor bgn üniversite hakkında bisiler soruyordu gorumceme o da okuyor ya işte şu şu olmuş katilayim mi sence şu kadar miktar verilir mi böyle bişey açılmış sence işte detay girmiyorum ay bana hiç sormadi bile ya sofrada danismadi bile kendimi cahil gbi hissettim zoruma gitti ve yorum bile yapmadım aa neymiş o bile demedm bana sormadı ki cnku ama trip atıyorum noldu diyor boşver anlamazsın diyorum da zoruma da gitmedi değil
Abisi ya hani abisinin fikirlerine önem verdiği için olabilir, siz girseydiniz konuya illa sormasina gerek yoktu bence ortamda konuşulan bir konu hakkında fikrinizi söyleyebilirsiniz her zmaan Bence biraz alınganlık yapmışsınız ortada hiç birşey yok bana göre tabi
Yani cahilliğine değil de tabi hayatta statü eşitliğini inanan bir insanım . Siz neysen kendi denkliğinizde biriyle birlikte olmak daha kaliteli bir ilişkiyi getirir ortak konular paylaşımlar farklı hayat görüşleri paylaşabilirsiniz. Ama bu illa okuyacaksın okul bitireceksin anlamına da gelmiyor okumayıp çok bilgili olan insanlar da tanıdım hayatını kitaplara arayıp evde kendince okumalar yapan bunlar hakkında felsefi düşüncelere sahip olan bazı okumuşlar da tanıdım beş para etmez derler ya öyle . Sizin konunuz gelirsek şahsi kanaatim tabi eşiniz okumuş kardeşi okuyor ortak paydada konuşabilirler bu sizi cahil yapmaz sizde başka konularda kendinizi geliştiriyorsanız bu sizin için iyi olur hem size hem hayatınıza hem bebeğinize
Buradaki sorun meslek değil bence. Sizi yaralayan, eşinizin bir hayalini ya da düşüncesini sizle paylaşmadan başkasıyla konuşması. Bu konuyu trip atmadan konuşabilirsiniz tabiki. Bilmediğimiz bir çok alan olabilir hayatta sormaktan çekinmeyin. Ben de ilgilendiğim şeyleri sorarım arkadaşıyla konuştuktan sonra anlatır neyle ilgili olduğunu ilk cümlelerden anlayınca tamam derim bilmeme gerek yok. Bir de uzun zamandır hafızayı gereksiz bilgiyle doldurmaya karşıyım. Benim işime yarıyorsa öğrenirim yoksa salla gitsin. Siz talep etmeden anlatmiyorsa talep edin siz de benim gibi merak ettiğiniz zaman. Yoksa anlatmaz. Ben de öyleyim talep yoksa anlatmam yani.
El işine başladım da çocuğum küçük yapamıyorum ortak yanımız yok valla ne yalan soylym ki ama ortak bi konmz yok çok bunaldm bende pek çok el işiyle uğramak istedim zor geldi beceremedim ve de çocukla o stres ya nblym kitap okym bgn dedm bi rahat birakmadilar blmiyorum off off
Evet boş bilgiyle doldurmayalim ahahah çok haklısın ama ona söylesem bana guler kiskanion der ama bişey olmuş iş yerinde bana anlatmadı onla knstu bende sormadım yani belki kardeşi olmasa bana hiç sormucakti ben mesela içerik üretmeye çalışıyorum ya da ablam çanta örüyor ama sayfayla ben ilgileniyorm gidip herşeyi eşime anlatrym ne olursa olsun ay o ilk kez bişey oldu da bana söylemedi zoruma gitti snra işte zayıfım beni Beğenmiyon bu yüzden kızdım sana faln dedm uğraşmadm ama ben bundan snra ona anlatmam
Bunda ne varki fikrini almak istemiş sonuçta üniversite okumuş biliyordur diye düşünmüştur sormustur siz bence alınmışsınız Birde adamın farkında bile değil sizin ne konuda neye alınıp trıp yaptıgınız erkekler bir de zaten çok takılmazlar o yuzden hiç tatlı canınızı üzmeyın
Sizde açıktan üniye yazılın o zaman nasıl olsa lise mezunusunuz belki daha iyi hissedersiniz. Karsıdaki sormadan fikrinizi söyleyebilirsiniz ama erkekler siz kadar ince düşünceye sahip olmuyor maalesef neyden rahatsız olmuşsanız bunu yaptın rahatsız oldum dikkat eder misin dersen anca o zaman anlarlar:) siz de mesela işten geldiğinde günün nası geçti neler yaptın diye soruyor musunuz mesela bu kısım da önemli. Bence ne hissediyorsanız diren söyleyin. Bende önceden haftasonu olunca hadi bir şeyler yapalım dışarı çıkalım demesini beklerdim eger demezse trip atardım. Sonra vazgeçtim trip atmayı ya direk söylüyorum şunu yapalım mı diye ya da hazırlanıp hadi çıkıyoruz diyorum gayette tamam diyor. Niye boş yere alınganlık yapıyormuşum bilemiyorum Mesela
Açıktan yazilcam canm KPSS de gircem ortaöğretim ben hep soruyorum bgn neler yaptj nasl gecti günün anlatıyor hatta dünde sordum normal işte fln dedi bende bişey demedim ve kendisi dışarı çıkmayı teklif eder hava güzelse erkeklere on kere söylesek de anlamazlar
Yaa bende eşimde üni mezunuyuz aynı bölüm okuduk eşimin uzaktan bir akrabası bana liseyi kaça kadar okudun dedi nasıl yani fln dedim işte lise 2ye 3 varya kaça kadar okudun dedi bende ben üniversite mezunuyum dedim kıza kız şaşırdı kendi lise okuyor bir kaç kişi daha böyle diyince eşime dedim bak bana böyle diyorlar ben ordan bakınca bişey bilmiyoya mı benziyorum diye sonra eşim böyle konular geçtiğinde önce benden örnek vermeye başladı benden için o daha iyi biliyor fln diye istersen ilk okul mezunu ol eşinin böyle yapmaası çok yanlış bence statü önemli ama yeri geliyor bir ilkokul mezunu doktora yapmış bir insandan daha akıllıca düşünüyor
Kırıldığını tabiki dile getir ama sana tutupta evle ilgili başka alanın yok dıyemez . Sende o zmn ona de ki bende çalışayım madem benımde bir ilgi alanım olur de evde durmak ev işiyle ugrasmayı ilten saymıyorlar ama ne kadar yorucu oldugunuda bılmıyorlar
Ortak konular yapın mesrla çocuğunuz da görsün beraber akşamları kitap okuyun ya da belgesel bişey takip edin kendinize ehobi alanları açın tablo yapımları var sayılarla onları falan kullanabilirsiniz . Bir yönden önemli işte bir yönden önemsiz ama kendinizi kendiniz için bebeğiniz için geliştirin en önemlisi bunlar
Örgü falan yapıyorsanız bebeğiniz uyuyunca falam yapın ya da bebeğiniz oyun oynarken falan ne kadarlık bilmiyorum ama youtube de çok güzel model yapanlar var bende bilmşyorum ordan bakıyorum şimdi nasipse yeğenim olacak ona battaniye örüyorum . Çalışmıyorum evdeyim kızıma bakacak kimsem yok normalde din kültürü öğretmeniyim tablolar yapıyorum satıyorum ilahiyat mezunuyum ama dediğim gibi kimler gördüm üniversiteyi boşa okumuşlar kimler de gördüm iyi ki okul okumamışlar kendinizi geliştirmek sizin elinizde
Evet Nur gerçekten hislerimi döktün ne zaman böyle konu açılınca ben susuyor oluyorum nblym ya önce bana danismasi lazımdı konu kardeşinin de okuyor olup soylemesi degl konu onun dusuncelelerinu cvbni merak etmesi ve bana sormaması sence de olur mu deneyim mi şu parayı verecez ya değer mi demesini bekledm ben sustum sustugm içinde kötü oldum yarın dışarı cikcam dedm niye dedi cikcam işte ne soruyonki dedm bisiler var sende diyor bgnde gorumceme kalvahti yaptken cikcam az snra dedm (kendisi bizde kalıyor ya)) nerewye dedi cikcam işte dedm işte sen cikarken normwlde şunu şunu yapcam etcem dediğin için bu sefer demedin şaşırdım yenge dedi bende niye söylemek zorunda mıyım ne sana ne de kocama söylemek zorunda değilim dedm gerçekten de öyle ama çok çok kırıldım vallaha ortak yanımız ne bliyonmu soran vardı üstlerde sadece akşamları çay eşliğinde çizgi film gbi filmler oluyor ya onları izlemek eşim çok seviyor ben sevmiyorum sürekli sürekli açıyor kızımla izliyor o uyurken de açmak istiyor dünde ver kumandayı dedi ya yeter biktim izlemek istemiyorum dedim bilgi programı açtım zaten çayı da koymami istemişti koymam kalk kendin koy dedim görümcem var diye koymak istemedi işte görümcem çayı koydu niye boylesin diyor bende kendimi ev işine verdm sadece ev işiyle uğraşıyorum ona da laf yapiyor kendine bakmiyon ev işi yapiyorsun diyor
Senin yerinde olsam okurumvallah ne de güzel olurdu ben bekarken bir türlü okumak kısmet olmadı taşindik felan çalışmam gerekti sonra annem hastalandı sonra bı baktım evlendim evlendikten sonra ilk oğlum vardı o zaman meslek sınavım gelmiş sadece sınava girip kazanacaktım çok büyük birseydi bu benim için kimse destek olmadı kaynanam ben okuyan gelin istemem hizmet edecek bana dedi eşimde oğluma döndü anan memur olacakmiş oğlum dedi oylelikle kapandı konu bende ısrar etmedim işin vermezdi 3hamile.kalmadan ince eşime tekrar dedim dışardan okuyayım yok dedi eşin destek oluyorsa kesinlikle oku canım yok diyorsan böyle tuhafiye gibi islerlede ugrasabilirsin bence benim hep aklımda ama kasaba yerinde olmuyor evde yapayım desem eşim izin vermiyor ev yol geçen hanı olur gelen giden belli olmaz köy yeri burası bişey alamaya gelen oturur kalkmaz diyor hakkında aslında işte
Valla işte öyle insanlar okuyup kendini geliştirmemiş insanlar yaa ben uni okudum diye herşeyi biliyor değilim ki mesela bende kendime daha fazla şeyler katmak istiyorum mesela halamsa eniştemde lise mezunu babaannemgil üni okutmamis halami liseyi bile zor okutmuşlar ama ufak bişey de olsa eniştem halama danışır dediğin gibi büyük bir meblağ var ortada bence bunun okumakla alakası yok saygıdan olsa sorması gerekirdi eşine şey de ben açıktan okumak istiyorum de destekler mi senin gelişmeni ister mi