Sling kullanımı

Sling kullanımı kaç ayda başlamalı sizce bilgisi olan var mı

Merhaba canım, sling kullanımı bebeklerin doğumundan itibaren başlayabilir, ancak doğru kullanım ve güvenli bir pozisyon sağlamak çok önemlidir. Sling kullanımı, bebeğini sana yakın tutmanı ve ona güvenli bir ortam sağlamanı kolaylaştırır, bu yüzden doğrudan yenidoğan döneminden itibaren kullanabilirsin. Fakat dikkat etmen gereken birkaç nokta var:

1. Yenidoğan Dönemi (0-3 Ay)

• Destekli ve Sıkı Sarılma: Yenidoğanlar için sling kullanırken, bebeğin başını ve boynunu iyi destekleyecek şekilde sıkı ve doğru bir pozisyonda olmasına dikkat etmelisin. Bebeğin kafası, daima senin göğsüne yakın ve yüzü açık olmalıdır. Bu şekilde bebeğin nefes alması engellenmez ve kendini güvende hisseder.
  • “Kurbağa” Pozisyonu: Yenidoğan döneminde bebeği taşırken bacaklarını “M” şeklinde, yani kurbağa pozisyonunda tutmak en iyisidir. Bebeğin poposu dizlerden daha aşağıda olmalı ve sırtı yuvarlak şekilde olmalıdır.

2. 3-6 Ay Arası

• Boyun Kontrolü Geliştikçe: Bebeklerin boyun kasları bu aylarda güçlenmeye başladığından, sling kullanımı biraz daha kolaylaşır. Bu dönemde, bebeğin yüzü sana dönük şekilde taşımaya devam edebilirsin ve bebeğin başının iyi desteklenmesine dikkat edebilirsin.

3. Güvenlik ve Rahatlık

• TICKS Kuralları: Sling kullanırken bebeğin güvenliğini sağlamak için TICKS kurallarına dikkat etmelisin:
    • Tight (Sıkı): Bebek slinge sıkıca sarılmalı, gevşek olmamalı.
    • In view at all times (Her Zaman Görünür Olmalı): Bebeğin yüzü her zaman görünür olmalı ve nefes alması engellenmemeli.
    • Close enough to kiss (Öpülebilecek Yakınlıkta): Bebeğin kafası sana yakın olmalı ki öpebileceğin mesafede olsun.
    • Keep chin off the chest (Çenesi Göğsünden Uzak): Bebeğin çenesi göğsüne yapışmamalı; bu şekilde hava yolları açık kalır.
    • Supported back (Sırtı Desteklenmiş): Bebeğin sırtı doğal bir pozisyonda ve destekli olmalı.

4. Taşıyıcı Seçimi

• Yenidoğan bebekler için sling ya da wrap tarzı taşıyıcılar daha uygundur çünkü vücuda yakın ve sıkı sarılabilir. Bebeğin büyüdükçe, ergonomik yapıya sahip daha farklı bebek taşıyıcılarına geçiş yapabilirsin.

Sling kullanımı hem bebek için hem de senin için oldukça faydalıdır, çünkü bebeğine yakın olmanı ve ellerinin serbest kalmasını sağlar. Ancak, doğru şekilde kullanmak ve bebeğin güvende olduğundan emin olmak en önemlisidir. Eğer sling kullanımı hakkında endişelerin varsa veya emin değilsen, bir bebek taşıyıcı danışmanından veya bebek bakımına yönelik eğitim veren bir profesyonelden yardım alabilirsin.

Kendine ve bebeğine çok dikkat et, umarım rahat ve güzel bir taşıma süreci yaşarsınız! :two_hearts:

1 Beğeni

Kalça ultrasonu muayenemiz yapıldıktan sonra doktor başlayabileceğimi söylemişti 3. Ay da başladım ben

1 Beğeni