Sma mama iyi mi?

Sma mama kullanan anneler bakabilir mi etkili ve iyi bir mama mı diğer mamalardan farkı nedir

Ben kısa bir süre mama vermek durumunda kaldım ve kaç doktorla konuştuysam sma önerdiler. Diğer mamalara göre daha yağlı olduğunu biliyorum. Ama sonradan farkettim nestle firmasına aitmiş. Yani İsrail destekçisi ve nestlenin ürettiği mamalar ile ilgili sabıkası biraz kabarık. O yüzden biraz rahatsız oldum gibi .

1 Beğeni

Of bilmiyordum cok üzüldüm alıştı kullanıyor uz hangisi şüphesiz ki hersey de var ürünleri

Evet aynen öyle. Ellerinin uzanmadığı yer yok.

Bu arada yanlış anlaşılma yüzünden daha büyük vicdan azabına sebep olmak istemem, sabıkası kabarık derken mamanın içeriği için demedim. Kısaca özet geçeyim; nestle hastaneler ve doktorlar ile yaptığı bazı anlaşmalara istinaden yenidoğan servislerinde yetersiz beslenme bahanesiyle doktor tavsiyesi üzerine bebeklere veriliyor. Mamaya alışan bebekler emmeye yanaşmadığı için anne sütü artmıyor, mama gereklilik haline geliyor vs gibisinden politikaları var. Hatta 3.dunya ülkelerinde hastanelerin yenidoğan kadın doğum servislerinin inşa planını bile kendileri yapıyor anne bebekleri uzak mesafede yatırmak teması azaltmak ve anne bebek bağını zayıflatmak için. Hastanede mama alan bebekler eve gelince bağışıklık sistemi gelişmemiş olduğundan evdeki sudan hasta oluyor. Bu defa nestle bu ülkelerde bebekler için su satıyor. Ve daha birçok kafayı yemelik projeleri var. Bizim ülkemizde bunları yapamıyorlar ama işte insan böyle bir şirkete destek sağlamak istemiyor.

Bu kadar ayrıntılı bilmiyordum ama çoğu kullanılan ve önerilen hiçbir marka bize ait değil maalesef önerilen hangisiyse onu kullanmak zorunda kalıyoruz bende siz sabıkası kabarık deyince mamanın içeriğinde birşey var sandım korktum bi an

Yok o yüzden detay düştüm, çocuğa zararlı şeyler verdik gibisinden aklınıza gelmesin diye.

Evet anladım siz bilgili birine benziyorsunuz bişey sorucam ülkemize yabancı ülkelerden giren bu tür mama vs olsun laboratuvar ortamında inceleniyor mu sonuçta güvenip çocuğumuza alıp içiriyoruz ben inceleniyor diye biliyorum ama yinede sormak istedim

1 Beğeni

Estağfurullah elimden geldiğince birşeyler öğrenmeye çalışıyorum. Evet incelenip denetleniyor. Yine de sıkıntılı yanları varsa Allah muhafaza etsin zararlarından. İyi ki formül mama gibi bir seçenek var, olmasa anne sütünün yetmediği noktada o kadar protein ve vitamini bir arada barındıran başka birşey bulamazdik.

2 Beğeni

Benim bebegime o iyi gelmişti onu kullanınca da gaz problemi de olmadi o kadar

Ama kabızlık yapıyor ya kabızlık için bir öneriniz var mı

Kuru kayısı ve gun kurusu kaynatıp yumuşayıncaya çatalla ez suyunu karıştırıp yedir cok iyi geliyor küçüklüğünden beri öyle yaparım

2 aylık daha bebeğim

Bende içerik olarak iyi geldi baktim sma 1 gri kapak sanırım içeriği temiz diye denemek istiyorum bu konuda fikriniz var mı

Merhaba mamada temiz içerik ve protein olarak daha iyisi hangisi sma 1 ve hip 1 arasında hangisi daha iyi acaba bilginiz var mı hip 1 de palm yağı var olumsuz olarak ama protein bakımından balık yağı vs var kararsız kaldım sizce içerik olarak hangisi kullanalım deneyelim

@Handan Hiç bilmiyorum, doktorum sma önerdi öyle kullandım. Ama hip’in en iyisi olduğunu çok duymuştum, şuan öğrendim palm yağı olduğunu.

Sma kullanıyordum bebeğimde gaz ve kabızlık yaptı değiştirip hip aldım aylardır kullanıyorum çok da memnunum doktor da hip önerdi daha sonradan sorduğumda

1 Beğeni

Evet çok kabızlık yapıyor bebeğim 3 gündür kakasını yapamıyor mamasına zeytinyağı koydum bir çay kaşığı o da işe yaramadı probiyotiği de fayda sağlamıyor

1 Beğeni

Teşekkür ederim o zaman hip kullanmaya devam içinde palm yağı olunca değiştirmek istemistim Teşekkür ederim golden goat denedim keçi sütü kabızlık yapti

Sma gri kapak olan iyi demişlerdi ondan mı kullandınız kabız oldu