Kızlar merhaba bebegım 25 gunluk yarın 26 gunluk olucak mama olarak bastan beri hip kullanıyodum boş boş ıkınması oldu uyku arasında bıle dün. Doktora götürdüm kakasını falan yapabılıyodu oysa doktoru mamasını degıstrdı bırde damlasını nurseydı damlası biogai ye gecırdı mamasınıda sma comfort mu nedır ona gecırdı dün aksamdan başladım mamasıyla damlasına ve bebegım bugun hııc kakasını yapamadı sabah beşte cok cok az yapmıstı aksama kdrda agladı ıkındı ama kaka yapamadı mamadan şüphelendım ve hipe geri gectım duş aldırdım karnını yağladım yenı yenı uyudu sma kullanan varmıdır? Birde mamasının ıcıne nurseyı kattım ıcırdım ama cok moralım bozuldu lohusalıgım zaten tek basıma gecıyor esımde işe gidiyor ne anamdan hayır var ne kocamın aılesınden 7. Ayda gelmeye baslayan sütüm iki gün once cok cok azaldı sağıp verıyorum ztn bebegım tutamadı göğüsümün ucumu cok moralım bozuk
Ben de sizinle aynı durumdaydım her gün bir kaşığı zeytini ayrı çay kaşığı var ya bir damla zeytinyagi ver o çok iyi geliyor sağlıklı bir de
Aramıza hoşgeldin, emzirme danışmanından destek alabilirsin bu süreçte.
Mamadan değil biogaia dan dolayı diye tahmin ediyorum benim bebeğim sadece anne sütü alırken böyle olmuştu çünkü bize yaramamıştı o damla
@Fatmak Aramıza hoş geldin canım.
48 saat kakasını yapmaması normal kabul ediliyor,bence mamasını değiştirin ve normalden biraz sıvı tutun mamasını etki edecektir kabız olmaması için
Muhakkak soğuk sıkım olsun diğer türlü zeytinyağlarında asit var daha kötü yapıyor
Laktoza alerjımız cıktı malesef
Benim bebeğimde de çoklu besin alerjisi var, süte mi alerjiniz çıktı yoksa laktoz intoleransı mı?
Bende sma kullanıyorum 11 yıl once ogluma bur bucuk yıl verdim bole bısey yoktu benim de bebegım 20 gunluk sarılık falan oldu ısım tedavısı aldı zaten sarılıkta tuvalet yapamıyolardı hastaneden cıkınca orda mama dakvıyesı yaptıkları ıcın brnde sımdı sma veriyorum guzel mama ben memnundum ve cocugu kof sısırmıyor ıyı bır mama ama benimde kızım tuvaletini yapamıyor aslında kabız degıl dojtora gıdıyoruz kontrol e sarılık ıcın doktor dıyor 5 gun gecmeyınce sıkıntı olmaz ama kızım ıkıncı günden basılıyor rahatsız olup ıkınmalara en son yıne 3 gun once tuvaletini yaptı ama yapınca sarı sıvı yapıyor doktor katı mısket gıbı olmadıgı ıcın ınemsemıyor pek nasıl duxene sokucam bılmıyorum mamayı degıstırmekte ıstemıyorum ne olucak bende bılmıyorum doktor baya yarım saat 45 dakka pıspısla dedı her emdıkten yada mama yedıkten sonra
Nasıl ogrendınız bunu bir test mı yapıyorlar ben tuvalettını yapamıyor dıyınce pek onemsemıyolar doktormu ıstedı ısten alerjı testı
Sadece tuvaletini yapamaması alerji belirtisi değil, kakası mukuslu yada kanlı olur aşırı gürültülü kaka yapar derisinde döküntü olur kusması olur geçmeyen pişiği olur gibi gibi şeylerde olursa doktor şüpheleniyo eliminasyon diyeti yaptırıyo baktı geçiyo semptomlar ona göre davranıyo geçmezsr alerji testi yapılıyo
Doktor baktı direkt karnına dokununca kakasını yaptı sonra laktoz alerjısı var cok alerjık bebek dedı beyaz tenlıde dedı
Laktoz alerjısı olmasaydı ben hipe devam edıcektım hip gercekten harıka bır mama cok iyi beslıyodu bebegımı. Fark edıyo ıste bebekten bebege allahım saglıklarını versın bol bol ınsallah.
Evet cok gürültülü kaka yapıyodu bebegım ve dün sabah doktorda yaptı kakasını hala yapmadı suan laktozsuz mama kullanıyoruz dünden beri yapmadı normalmı bılmıyorm. Sütümde cok cok az gelıyo
Canım bakar bakmaz anlıyolar zaten bide kakadan bılıyolar benımkı aşırııı gürültülü yapıyodu kendı bıle sıçrıyodu yaptıgına
Mama kullayomu kullanıyosa hangı mama canım? Bızımkı aptamılın suan cok kötü kokuyo mama ya tadınada baktm ben napıyım yavrum ıcıyo bakayım dıye acımsı bıraz tadıda
Bakar bakmaz anlama diye bir durum söz konusu değil canım tek bir semptom ile alerjisi var diyemez hiçbir doktor farklı bişeyden dolayıda olabilr çünkü semptomlardan bir çoğu varsa eliminasyon diyeti uygular baktı ki semptomlar geçiyo o zaman der evet alerjik yada direk test yapılır bu öyle olmaz alerji doktoruna götür sen bebeğini bence ayrıca eğer alerjisi varsa ve emiyosa seninde yememen gerekli o besinleri
Ben ek gıdasına katıyorum öyle tadını çok anlamıyo ama normal biberonla veriyosan hayfene vanilya özütü damlatman gerek içine ki içsin bebek tadı gerçekten çok kötü çünkü doktor bize öyle söylemişti
Amın canım ınsallah
Diyet verdi bana canım zaten sımdıde kabız oldu bebegımoof