Solunum sıkıntısı

2 aylık bebeğim sanki zor nefes alıyor ve meme emerken çok süt kaçıyor boğazına sonrasında tıkanıyor gibi oluyor ilk doğduğunda solunum sıkıntısı var diye yarım gün küvezde kaldı sonrasında koynuma vermişlerdi şimdi birkaç gündür dikkat kesiliyorum sanki ufaktan bi sıkıntısı var gibi sizce kuruntu mu yapıyorum yani boğazı falan küçük olabilir mi yoksa sorun var olabilir mi sigarada kullanıyorum o solunum sıkıntısı yaratır mı bebeklerde süt arındırır sonuçta duman sütten geçmiyor diyorlar ama bilemedim

Sigaradan bağımsız olarak belki solunum problemi de var ve devam ediyordur ama benim kızım da 3 aylık emerken önceden silikon kullandım 2 ay bu ay normal veriyorum gögsümü. Genzine sık sık gidiyor süt bir anda onlara tazyikli gibi gittiği için oluyor benimkinde de biraz kuruntu gibi geldi . Zor nefes aldığını uykusu sık sık bölünürse falan anlarsınız en iyi çünkü eğer nefes alamazsa ağzı çok açık kalır . Bir de bebekler biz gibi daha cigerden nefes almazlar diyafram kası çalışır daha çok yani gögüs kafesi değil göbek bölgeleri iner kalkar. Büyük ihtimal emerken fazla geldiğine öyle oluyordur bizde de aynı durum . Sigara için illaki sizin teninizin kokusundan alır onu bende kızıma hamileyken başta içtim sonra ondan önemli değil deyip bıraktım . Şimdi yüzüne bakınca keşke hiç içmeseydim çok masum ve ben suç işlemiş gibi hissediyorum siz de bırakmaya çalışın . Sütünüzün de sağlığı için az uzun oldu ama

Evet evet göbek bölgesi inip kalkıyor bir doktora denk gelmiştim instagramda eğer göbek hızlı bir şekilde inip kalkarsa solunum sıkıntısı olmuş oluyormuş bende o yüzden öyle düşünüyordum aslında demekki normalmiş. Sigaraya gelince de bu süt dediğimiz olay nasıl bir şey bilmediğim için soruyorum direkt her şey yediğimiz içtiğimiz olduğu gibi mi süte geçiyor ? Sigara dumanı nikotini bilmem nesi komple mi süte geçiyor yani bırakmak istiyorum evet ama bir aydır falan içiyorum günlük 4 5 tane ne kadar zarar vermiş olabilirim bebeğime acaba merak ediyorum

Bazıları süt zararlı şeyleri arındırır kendini temizler diyor bazıları her şey olduğu gibi geçiyor sütten diyor anlamadım

Şimdi aldığımız besinlerin hepsi öyle böyle süte geçer . Ne yerseniz ona göre şekil alıyor bazı besinler süt üretim kanallarına iyi gelirken bazı besinler iyi gelmiyor . Daha çok taze 1 ay olmuş bence kardeşim yol yakınken bırak günde birle sınırla onu da bebek gece uykusuna girince iç en azından sütten de etkisi geçmiş olsun azalsın yani etkisi üstüne en az 2 saat döner zaten . Yavaş yavaş da bırak . Direkt zarar vermiştir diyemeyiz ne sen ne ben . Bunu doktor bilir belki de . Ama solunumsal anlamda bir sorun olduğunu sanmıyorum daha çok küçükler süt tazyikli gelince.benimki de öyle hemen yan çevir sırta vur tamam

Dr. Osman gönülal youtube de var ben genelde makalelelere ve onun dediklerine bakıyorum çocuk doktoru kendisi . Bu konu hakkında var mı bilmem ama evet geçer alerjik realsiyonlar özellikle anne sütü anne diyeti ile daha çok belli eder örnek vermek için dedim

Çok teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts: bırakacağım

Rica ederim inşallah :heart: