Kızlar spiral takılıp memnun kalan kalmayan varmı beni bi aydınlatır mısınız takılmayı düşünüyorum ama çevremdekiler takılma çok zor sürekli kanama oluyor zor oluyor vs dediler bi kararsız kaldım ya
Ben kullandım 6 sene sürekli lekelenme yaptı adetlerim uzadı ve sürekli enfeskyon yaptı ama hiç kayma olmadı 6 sene güzel korudu ama bazıları yan etki yapmiyormus çevremde duyduğum kanama olmayanda var ilk 1 buçuk sene kanama olur sonra vucud kabul eder demişti bana hemşire ama benim kabul etmedi
Tamda bu konuyu araştırıyordum, yorumlara ihtiyacım var
Araştırdığım kadarıyla bakır(hormonsuz) olanlar adetin uzun sürmesine veya ara kanamalara sebep oluyormus, kanama olmaması içinde hormonlu spral takılabiliyomus sonucta oda hormon yani bi zarari olabilir mi bilmiyorum, suan en mantiklisi spral taktirmak gibi gözüküyor
Hormonlu spraili her kadına takarlarmiki
Onu bilmiyorum doktor karar verir ama hormonlu spral ucretliymis kendin alip goturuyomussun oyle takiliyor diye duymustum
Yapışkan olan nedir
Peki diyelim takıldık iyi gelmedi ağrı yaptı kanama yaptı vs. İstediğimiz zaman gidip çıkartabiliyor muyuz
Şuan başka çaremiz yok gibi ya. Yine en sağlam o gözüküyor
Takildiktan sonra 1.ay ve her sene kontrol öneriliyormus. Memnun kalinmazsa kanama vs olursa derhal gidilebilir galiba cikartilmaya veya takip edilerek kontrole gidilen 1. ayda gidince söylenir cikartilir bence.
Yara bandi gibi 3 hafta kullaniyorsun 1
1 hafta paydos
Spiraal takildigi geri cikarilir.
Hemen de hamile kalinabilir
Kanaman olur yogun onun icin adet donemine denk gelse daha iyi olur diyor.
Merhaba
Doğumumdan yaklaşık 2 ay sonra adetliyken bakır spiral taktırdım. 1 hafta ve 1 ay olarak kontrole çağırdı doktorum. Sorun olmadığı için 6 ay sonra yeniden kontrole gideceğim. Takıldıktan sonra adet de bitince ilk 15 gün hafif kasık ağrım ve hafif lekelenmelerim oldu. Daha sonra bir sorun yaşamadım. Bakır spiral adeti arttiriyormus doktorum zaten bunu söylemişti. Ben de gün olarak artmadı ama miktar olarak arttı.
Bende spiral düşünüyordum senin dediğini araştırdım diğer seçeneklerden daha iyi gözüküyor yan etkisi de az. İnternette satılmıyor ama Türkiyede satışı yokmu ki.
Alırım o daha iyidir öteki kanama yapyo
Hormonlu spirali adet kanaması normalde çok yoğun olan kişilere takıyor doktorlar kanama azalsın diye bende düşünüyorum spirali ama adetli olmak lazımmış sanırım adeti beklemem mi gerekiyor bebeğimin ikinci ay kontrolünde kendi doktoruma da gideceğim yaptırayım aradan çıksın ya
Aynen bende öyle duydum normal kişilere takmiyorlar
Hangi secenek feyza soylersen arastiriyim