Su içirmeli miyim?

Kızlar şu ara herkes bebeğine su ver diyor ben erken buluyorum daha önce doktorumuz ve ebemiz öyle söylediği için sadece formül mama kullanıyor ve bazen dudakları da kuruyor nadirde olsa 4 aylık su vermeli miyim? Ek gıdaya geçmedik çok az ara sıra meyve süzgecinden meyve tattırıyorum o kadar

Normalde verilmez suyu anne sütünden alıyor ama bulunduğun memleket sıcaksa bence az az miktarda verebilirsin. Karşı çıkanlar olabilir herkesin kendi görüşü ve bir anne içine sineni yapar zaten. Bizler fikir sunarız yapar veya yapmazsın. Ha şöyle birşey de var. Mama hazırlarken zaten su kullanıyorsun. İlk çocuğumda 4-5 ayları sıcağa denk geldi ki çok terleyen bir bebekti ben verdim. İkinci kıştı ztn gerek yoktu. 2 aylık fln olsa idi vermeyin derdim ama 4 aylık yavaştan verilebilir​:bouquet:

1 Like

Teşekkür ederim :folded_hands: :smiling_face:

1 Like

Bızım doktorumuz da vermeyin demıstı hatta mamayı neyle yapıyorsun dedı suyla dedım tamam işte ekstra su vermene gerek yok böbrekleri yorar demıstı

1 Like

mama içerken de gerek yok deniliyor ama meyve tattirdiginiz icin bilemedim simdi ek gıdaya başlanınca suya da başlıyorsun çünkü sizin de başlamak denmez ama yine de tadini alıyor susatabilir düşüncesi oldu bende günde bir sefer verilse sıkıntı olmaz herhalde .her ihtimale karşı doktora danışın bence

1 Like

Ben bu su meselesini hiç anlamadım

E mamayı su ile yenidoğandan itibaren yapıyoruz…

Evet ama mama katı ve şekerli sıvı almış oluyor ama yapısından dolayı susatıyor anne sütü daha sulu olduğu için su ihtiyacını karşılıyor anne sütünde su vermek gerekmiyor ama saf su erken dönemde yada çok da verilirse iştahsızlıktan su zehirlenmesine kadar komplikasyona yol açabiliyor

1 Like

Ben doğduğundan beri veriyorum iki ilaç kullandım ağzında pamukçuk çıktı geçirmedi su verdim agzinin içini temizledi çay kaşığı ile veriyordum emzirfiktekn sonra

Aslında su vermemenin olayı bağırsakların miğdenin buna hazır olmaması ve suyun içindeki maddeleri kaldıramaması ama siz meyve vermişsiniz zaten. Mamayla büyüyen çocuklarda genelde doktor tavsiyesiyle daha çabuk geçebiliyor ek gıdaya. Belki bir zararı olmayacaktır ama ya olursa. Ben yazı beklerdim tadımlar için de acele etmezdim