Merhabalar kizlar 3ay 1 haftaligiz su vermeye nwzaman basladiniz herkez bana cok baski yapiyor su ver doktoru dinleme diye ama ben kararsiz kaldim ne yapmaliyim
Bebeğin beslenmesine göre değişir anne sütü alıyorsa sadece 6 aya kadar su gerekmiyor çünkü süt o vasfı da görüyor ama mama ve ek gıdaya erken başlayacaksanız günde çeyrek çay bardağı kaynamış ılınmış su verebilirsiniz
Benim kızım 6 ay 17 günlük oldu yeni yeni başladım diyebilirim çok ihtiyacı olduğunu sanmıyorum anne sütü zaten karşılıyor mama zaten suyla yapıyorum
Hem mama hemde anne sütü alıyoruz dr’um mama aldıgı için gunde bir iki çay kasıgı su verebilirsin demişti ama ben vermedim acıkcası anne sütü su ihtiyacını karşılıyor zaten ekstradan bobreklerini yormak istemedim? Yaz bebeklerinde durum degişiyor diye biliyorum cok sıcak havalarda bazı drlar su verin diyor. Çişli bez sayısına bakarak çişin rengi kokusuna bakarakta karar verilebilir..Ek gıdaya baslayınca ya kadar yani altı ay vermedim su, suan ek gıda alıyoruz su veriyorum ama cok içmiyor acıkcası bende zorlamıyorum yine..
Hiç gerek yok bence biz de mama içiyoruz ilk zamanlarda hemşire mamadan sonra 1-2 çay kaşığı ver demişti ağzında mama kalıp bakteri mantar olusturmasin diye o dönem yapmıştım ama sonra kestim şimdi yavaştan başladık, bebek su içme biberonu ememiyor ama
ısırıyor sürekli ben de o minik biberonun normal ağzını takip ucunu biraz genislettim onda vermeye çalışıyorum
Ek gıdaya başlayınca verdim. Bana da su ver diyorlardı ama ben vermedim. Bosver söylesinler cocuk anne sütünden süt ihtiyacını karşılıyor zaten. Mama içiyorsa da suyla hazırlanıyor ordan su ihtiyacını karşılıyor.
Anne sutu veremiyorum mana veriyorun
Ben dogdugundan beri 4 5 cay kaşığı veriyordum sudan zarar gelmez canim fazlası olmadığı surece
Bugun yine gittim hastaneye dr kesinlikle verme böbreklerini yorarsin cocugun dedi onlar daha sindiremiyolar dedi valla kafam karisti inan
Sütüm yeterli gelmediği için mamayla desteklediğimden dolayı doğduğundan beri hep verdim. Mamadan sonra iki üç çay kaşığı veriyordum. Artık büyüdü pipetli bardakla istediği kadar içiyor.