Bebeğim 5 aylık ama bakicak kimsem olmadığı için arada TV izletmek zorunda kalıyorum yemek yaparken temizlik yaparken falan bundan suçluluk duyuyorum ne yapacağımı bilmiyorum herşey birbirine karışmış şekilde ev işleri yemekler hiç vaktim kalmıyor bebeğimle ilgilenemiyorum gibi geliyor suçluluk duyuyorum TV açınca ama mecburen izliyor ne yapmam lazım bilmiyorum kendimi ona karşı yetersiz hissediyorum
Desteksiz aileler bu konuda en çok zorlananlar tabiki. Aynı anda hem ev hem bebek oldukça zorlu. Bende ailem yakın olsa da yeterli desteği bulamadım ilk zamanlar. Ama kendimi baya kasmak zorunda kalsam da açmadım. Ama çok zorlandığımı tekrardan söylemek isterim. Sonradan duruma alıştım mi ondan mı bilmiyorum kolaylaştı biseyler birşeyleri daha iyi yönetebilir oldum. Hersey bebeklerimizin iyiliği için elinizden geleni yaptıysanız bu mecburiyet abartılmadigi sürece sizi çok üzmesin. Önemli olan çabalamak
Tv açmamaya çalışıyorum ama mecbur kalıyorum yoksa hersey kalıyor. Açtığım zaman bende suçluluk duyuyorum. Seni çok iyi anlıyorum. Tek başına çocuk bakmak, ev işi derken insan çok zorlanıyor hem bedenen hem psikolojik olarak. Yürüteçe veya mama sandalyesine falan koyuyorum iş yaparken ama o da fazla oyalamıyor maalesef
Bizde oğlumla sürekli yalnızız yemek ve temizlik zamanları aynı sekilde çok sancılı oluyor benim için bu durumda en büyük kurtarıcım ana kucağı girdiğim her odaya onunla götürüyorum oyuncakları baya zaman kazandırıyor sıkıldığında sevdigi müzikleri açıp anlata anlata iş yapıyorum ağlarsa kucagıma alıp sakinleştirip tekrar ediyorum 1 saatlik iş böylelikle 3 saat sürüyor ama bitiyor. Mutfakta cok rahatız aspiratör sesi sayesinde cogunlukla uykuya dalıyor. Denemeni tavsiye ederim
Ne güzel seninki ana kucağında duruyor benimki durmak istemiyor kendini kaldırıp öne doğru eğiliyor
Bende açıyorum çok acil işim olunca iyi değil ama gurbette yanlız büyütüyorum sürekli değil ama bazen 5,10 dk acil işim için açıyorum. Aynı vicdan azabını çekiyorum bende ilgilenmede sorum yok kendimden ödün veriyorum uykusuz duruyorum geceleri işlerimi yapıyorum ama tv konusunda katı olamıyorum bazen açıyorum
Akıllı tv varsa,youtubedan siyah beyaz kırmızı animasyon videolari ya da yağmur şömine asmr videoları açabilirsiniz.
Benim de yoğun bir programım varsa gün içinde bu sekilde izletiyorum.
Suçluluk duyulacak bir durum yok hepimizin gün içinde yapacak bir cok işi var ve bir şekilde bebeklerin bir uyarıcıyla ilgilenmesini bekleyebiliriz.
Bazen ben tv izlemek istediğimde sadece trt Müzik açıyor bol bol Türkü sanat müziği dinliyoruz:) yeter ki çoklu uyaran görüntüler fazla olmasin.
Telinizden çocuk müzikleri açıp teli ters çevirin elinede bir oyuncak verin benimki öyle duruyor
Ben de tek bakiyorum, huysuz mizacli da bi bebegim var tek basina gecirdigi vakit maksimum 5 dk surekli de kucakta dolasmak istiyor ve kilo olarak hep öndeydi. Su an 7.5 aylik bir kere bile tv acmadim. Ben yapiyorum demek icin degil de siz de yapabilirsiniz demek icin yaziyorum bunu. Tv benim gozumde uyusturucudan farkli degil bu yuzden bi secenek olarak bile gormuyorum. Bence siz de tv hic yokmus gibi kendinizi programlarsaniz bi yerden sonra onsuz da yapabilir duruma gelirsiniz. Illa aciyorsaniz da en azindan akis olmayan, sabit goruntuler acabilirsiniz ama en iyisi tabi hic açmamak.
Benim bebeğim dönmeye basladigi için ana kucaginda da durmuyor kanguruya aliyorum onda da bağırış cigris yapıyor bazen ne yapacağımı bilmiyorum kalıyorum öylece
Hepsinin huyu farkli iste bilemedim ki. Benim oglum hep kucak istiyor mesela ana kucagini ilk basta reddetti ama ben sevdigi oyuncaklarla süsledim hosuna giden muzikleri açtım falan 20 dakika falan oynuyor aglayinca alıyorum sakinlesince yine koyuyorum uzun sure zaten hicbiri durmaz diye düşünüyorum. Kendim de televizyon izlemedigim için ona da alistirmak istemiyorum bir sey anladigindan degil de ışıklar renkler ve tepki alamaması bebekleri etkiliyor. Doktorumuz görüntülü konusma yaparak sakinleştirebilecegimizi soylemisti karsisindan tepki aldigi icin ekran maruziyeti olmuyormus o sekilde de oyalayabilirsiniz belki
Ah canım aynsın Ben de yapıyorum napalım kimse bakmıyor ki
Suçluluk duymana gerek yok teknoloji çağında yaşıyoruz TV ye maruz kalmamaları imkansız. Her zaman değil tabi ama arada işlerini yaparken güzel çocuk şarkıları var izlesin. Oğlum 9.5 aylık asla ilgisini çekmiyor TV keşke izlesede bende işlerimi yapsam diyorum. Kızlarım bakarlardı TV ye bende işlerimi yapardım çok daha kolay oluyordu o şekilde.
Aynı durum var mecburen ben de açıyorum. Yalnız büyütüyorum ama açtığım şeyde öğretici genelde ms rachel kanalı. Oradan baybay diyince el sallamayı hayır deyince kafa sallamayı öğrendi. Teknoloji çağında imkansız yapan anneleri tebrik ederim ama yapamayanlar da asla yetersiz az anne değil
Bende açıyorum günün 24 saati mutfakta durmuyor çünkü canım hem açıp hemde dakikada bir gidip kntrl ediyorum yürütec kullanmayın diyorlar ee napalim yani tek başıma üstelik eşim de evde olmuyor pek zaten TV de izledigi max on dk işimi görene kadar bebek uyurken yap diyorlar makine açamıyorum ses gitcek DIE zaten bir çok seyi yapamıyorum bende çok bunaldım herşey bende bitiyo iş temizlik yemek bebek bakımı ilgi falan çok zor gerçekten