Sünnet Hakkında Fikir ve Tavsiye?

15 günlükken sünnet ettirdim ve yanımızda sadece bardak götürdük 2 3 tane onun dışında normal bebek malzemeleri bez zıbın yedek kıyafet vs. Doktorunuz bişey lazımsa söylemiştir. Bide benim olmazsa olmazım emzik. Lokal anestezi ile oldu bebeğim tam tok olmasın demişti doktorumuz çıkınca biraz ağladı ama acıdan değilde onu yalnız bıraktık diyeydi sanırım 10 dk falan sürmüştü ağlamalar. Ve o gün yaptığı bütün çişlerde canı yandı biraz sanırım :see_no_evil:

Kaç saat sürüyor acaba sünnet

1 Beğeni

5 buçuk aylıkken yaptırdım. Hiçbir şey götürmedim. Uyuşturmak için önce iğne yaptı. İğne olurken çok ağladı. Bebegim hareketli diye popodan fitille sakinleştirici verdi. 10 dk uyuşmasını bekledik sonra içeri girdik ve işleme başladı. Sünnet de 10-15 dk kadar sürdü. Bizde yanındaydık zaten. Uyuşukluk geçtiği zaman çok ağladı özellikle ilk 4-5 saat çok zor geçti. 2.gün de normale döndük çok az huysuzluk yaptı o kadar. Dr bardak koymaya gerek yok kendi bezi olsun dedi. Zaten krem de verdi nasıl kullanılacağını anlatır. Ama ben bardak koydum ve bir beden büyük bez kullandım.

15 dakikalık bi işlemdi bizimkisi bizi yanına almadılar

Bardakla ugrasamam dersen ozel kilotlar var kapacik var onunde buyuk tisort giydirmistim ben 3 oglanin ayni gun oldu zaten kabuk gibi bisey kestikleri de
Sadece igne iste biraz aglatiyo oyalanacagi bisey ver.
Bir iki gune toparlar zaten.
Idrar yaparken yanabilir aradabi soguk kompres uygula

Kızlar önceden de bahsetmiştim çocuk doktorumz sünnete karşı bırakmıyor yaptıralım. Bende doktoru değişmek istiyorum eşim çok bilgili diye kabul etmiyor özel bir doktor sünnet için dediklerini boşver biz yaptıracaz neticede diyor ama gıcık oldum adama neyse sormak istediğim sünnet işi nasıl oluyor çocuk cerrahisine randevu mu alıyoruz alır almaz muayene edip direkt sünnet mi oluyor yoksa gün fln veriyor mu bilgisi olan detaylı bilgi verir mi?

Devletteyse randevu alip gidiyorsun canım muayene edip gün verir özelse gidersin muayene eder bir gün sonra yapar soktor sünnete nasıl karşı olur bilemedim yabancılar bile sünneti öneriyor

Ben özel de yaptırdım önce muayene etti isterseniz bugün yapalım isterseniz gün verelim demişti. Sünnete karşı olması çok saçma.

1 Beğeni

Evet şimdilik devlet takipliyz ama mecbur kalırsak özele de gidebiliriz evet bende anlam veremedim üçtür soruyoruz yaptıracaz uygun mu ne yapalım vs diye yaptırmayın diyor yaptırıp napacaksnz benim oğlum şimdi küçük olsa şimdiki aklimla ben yaptırmam fln diyor değişik biri

Evet bence de öyle anlam veremiyorum zaten tuhaf bir adam şikayet etmeyi bile düşündüm açıkçası

Gerekirse şikayet etmelisin. Bu arada bebeğin kaç aylık?

Devlette zorunlu bir durum olmadıktan sonra 1 yaşından önce yapmıyorlar onun için öyle diyordur bizede öyle dediler sinir oldum. Bilinçli bir şekilde yapmayarak mecburen özele yönlendiririyorlar bu şekilde

3 ay 15 günlük başıma sonradan iş açılır diye çekiniyorum ya

Aa öyle mi bilmiyordum bunu belki de dediğiniz gibi o yüzden ısrarla öyle diyordu

1 Beğeni

Şimdi bi sünnet karşıtlığı var acaba sizin doktor sünnet karşıtımı yoksa bu kadar küçük yapılmasınamı karşı? Biz 42 günlükken yaptırdık iyileşme çok çabuk oldu o yüzden memnunum ama bebeğim biraz tombiş bu yüzden pipisi hep gömük duruyor sürekli elimle çekistiriyorum yapışmasın diye böylede bi dezavantajı var kilolu bebeklerde.

Senin yerinde olsam yaptırırım. Daha dönmeye başlamamıştır. Ben 5 buçuk aylıkken yaptırdım sürekli dönüyordu birsey olur diye hep başındaydım dönmesine engel olmak için. Ne kadar erken olursa iyileşme süreci de daha hızlı olur.

Ya bilemiyorum aslında çok kucuk değil bence bebeğim şuan 3 ay 15 günlük bence daha fazla hareketlenmeden tam zamanı sünneti yapmayın neye yapacaksınz diyor ayrıca bence yaşıyla alakası yok yaa benim bebeğim de şuan 8kg aynı sorunu yaşar mıyım acaba

Evet bende o yüzden yaptırmak istiyorum teşekkür ederim

1 Beğeni

Yapışma oranı çok düşükmüş ama benim görümcemin oğlununki yapışmıştı ondan gözüm korktu her alt açmada sünnet derisini çekip içindeki idrar tortularını temizliyorum. Ama gözün korkmasın seninde en iyisi küçükken yaptırmak ben doktorun verdiği ilaçları bile kullanmadım oğluma hiç ağrısı olmadı avantajı daha fazla yani

Bende çok istiyordum bikac aylıkken yaptıralım diye ama, benim bebgimde alerjik bir durum var G6PD enzim eksikliği diye bisey. Ve çok bilinen bişey değil ben doğar doğmaz ailede olduğu için testlerini yaptırdım pozitif çıktı tahmin ettiğim gibi. 2 cerrah gördü fakat 1 tanesi hemen yapalım dedi lokal anestezi ile yapıyormuş ama rahatsızlığını duyunca tam teşekküllü bir hastanede yaptirmani öneririm lokal anestezi tehlikeli olabilir senin çocuğun için dedi. Diğer cerrahta genel anestezi ile yaptıkları için 1 yaşından önce yapmıyoruz ciddi bir sorun yoksa dedi. Sizin doktorunuz da anestezi almasına gerek yok diye şuan istemiyor olabilir.